2009-10-31

Varför inte t ex sextondelad föräldraförsäkring?

Sossarna har nu i sin absoluta visdom fastslagit att man kommer att införa en s k tredelad föräldraförsäkring om man vinner nästa års val. Motivet är att båda föräldrarna skall kunna träffa barnen. Detta trodde jag vuxet folk var kapabla till att avgöra och fixa själva.

Men okej, om vi nu den vägen skall vändra föredrar jag en sexdelad försökring. För även far- och morföräldrar måste ju givetvis ha rätt att få betalt för att träffa barnbarnen. Men vänta... Nej, vi måste givetvis gå ännu längre och även låta syskon, fastrar, mostrar och kusinen från Uruguay få sin del av kakan. Och grannarna...

Jag vet inte riktigt hur många delar detta blir, sexton kanske. Men rättvisst skulle de förbanne mig bli!

1,1 mille per jobb

Notan de amerikanska skattebetalarna får betala för Obamas tax-and-spend policy börjar nu bli uppenbar. Och kritiken växer i tandem med administrationens alltmer desperata - och irriterade - handlande. I går hävdades till exempel (på extremt skakiga grunder som påminner misstänkt mycket om rent önsketänkande) att drygt 640 000 jobb skall ha "skapats eller räddats" av de nästan 160 miljarder dollar som den federala regeringen öst över landet. Och när då en TV-journalist (nota bene från en mainstremkanal som sitter djupt i knät på Obama) helt enkelt delade summorna och påpekade att varje jobb ergo kostat i ca. 160 000 dollar (drygt 1,1 miljoner kronor), ja, då blev han avfräst med kommentaren 'Calculator Abuse'. Man bågnar!

Hämden är ljuv

Två rånare fick i går sina fiskar varma i Södertälje. Det verkar visserligen som om "hämnarna" gick väl brutalt fram, men jag kan inte säga att jag tycker att de bör få alltför hårda straff...

Ugglor i mossen

Den som vill bedöma politiska löften bör alltid vara lingvistiskt uppmärksam. Ty djävulen gömmer sig som bekant ofta i detaljerna. Till exempel lovar nu s-kongressen att ”ta ett rejält steg” för att minska klyftorna i beskattning mellan pension och lön (SvD 091030, DN 091031). Vilket ju låter bra.

Vad jag kan se sägs dock ingenstans att den skillnad i inkomstskatt som uppstått på grund av jobbskatteavdraget skall uppnås enbart genom att pensionärer får lägre skatt. Det vill säga skillnaden kan lika gärna utsuddas genom att löntagarnas skatter höjs.

Med tanke på hur sossarna de senaste 70-80 åren tenderat att regera finns därför garanterat risken att det är en sådan "utjämning genom höjning" man har i baktankarna. Och man blir inte mindre misstänksam när man läser att: "Dessutom vill S att höginkomsttagare ska betala mer i skatt, att förmögenhetsskatten kommer tillbaka och att avdragsrätten för hushållsnära tjänster försvinner."

2009-10-29

Värdenihilistiskt vansinne

Funderat på att rösta på Miljöpartiet? Läs då det här först:

Vi kan inte ha ett svenskt samhälle där offentlig verksamhet är anpassad efter att alla har svenska som modersmål, är medlemmar i Svenska Kyrkan, firar de kristna högtiderna och äter fläskkött vid varje måltid. Så ser inte verkligheten ut.
Och så undrar vissa varför "verklighetens folk" känner sig alienerat...

Glädjande. Men...

I går kom en opinionsundersökning som visade att vänsterblocket tappat hela sin ledning. Och i dag kommer en annan, som visar att Fredrik Reinfeldt (m) vinner med hästlängder när frågan ställs om han eller Mona Sahlin är skickligast på att leda en regering:
Reinfeldt svarar drygt 76 procent av svenskarna, medan knappt 24 anser att S-ledaren är den skickligare av dem. Reinfeldts övertag är starkt även bland LO-medlemmar, 60 mot 40 procent, anställda inom offentlig sektor, drygt 70 mot knappt 30 procent, anställda inom kommun och landsting, drygt 65 procent mot 35 och pensionärer, drygt 70 mot drygt 25 procent. De är alla Socialdemokraternas nyckelgrupper.
Detta är givetvis uppmuntrade. Höga förtroendesiffror för Reinfeldt har dock hittills inte gett de borgerliga partierna något försteg i opinionen, varför jag vill varna för att bry sig alltför mycket om dom. De borgerliga kan mycket väl vinna valet nästa år. Men detta kan bara ske genom att 50 % väljarna faktiskt också känner förtroende för den politik som de vill föra under nästa mandatperiod.

Vad som måste till under det knappa år som återstår till dagen D är därför tre saker: kommunikation, kommunikation och kommunikation. Och det har regeringen hittills inte varit så där jättebra på. Så det är hög tid dags för partistrategerna att vara lite självkritiska och våga tänka i nya banor...

2009-10-28

Nämen va´ trevligt..!

Mycket sent hemkommen från en bokpresentation i Stockholm loggar jag in på nätet. Och vad finner jag om inte en opinionsmätning som säger att vänsterblocket rasat såpass till den mildra grad, att ställningen mellan blocken nu i princip är helt utraderad (DN 091028). Håller hut slutligen på att gå hem? Eller har folk helt enkelt genomskådat Sahlin, Ohly & C:o. Troligen, om denna trend skulle visa sig utgöra ett trendbrott inför nästa års val, en kombination av båda.

Hursomhelst - sen stund bar denna afton guldsiffror i sin mun... :-)

2009-10-27

Varför inte. Men knappast troligt!

Historikern och samhällsdebattören Gunnar Wetterberg föreslår i dag på DN debatt att vi bör slå ihop de fem nordiska länderna till en ny Kalmarunion under danska drottning Margretes krona och spira. Och visst, vad mig anbelangar, gärna det! De nordiska folken har mycket mer som förenar än som skiljer dem åt. Och som Wetterberg påpekar skulle en dylik union också bli både stor och internationellt inflytelserik.

I realismens namn skall nog dock sägas att hela idén är dödfödd I alla fall inom all överskådlig framtid. Det finns nämligen mängder med stötestenar, från nationell prestige via statsskicksfrågor till rent praktiska politiska frågor, som ligger mitt i vägen för ett sådant beslut. Norrmännen lär exempelvis vara lagom intresserade av att åter ingå i union med Sverige; finländare och islänningar skulle tvingas att byta statsskick; och Sverige anpassa sig på en rad känsliga områden som skatte- och invandringspolitik...

Men det är ändå en kul idé!!!

2009-10-26

Konservativ trend

De dåliga nyheterna fortsätter att strömma in för Demokraterna. En ny Gallupmätning visar nu att en allt större del av det kloka amerikanska folket aktivt kallar sig själva för konservativa, medan antalet liberaler (i den amerikanska, kvasisocialistiska betydelsen av ordet) minskar. Dessutom tenderar den helt avgörande kategorin "Independents" alltmer åt höger. Och sammantaget är sådana nuffror en mycket säker indikator på att en strömkantring nu är på G även i den partipolitiska opinionen - precis lagom i tid inför nästa års Kongressval...

Tillägg: Förre talmannen i Representanthuset Newt Gingrich må inte vara Republikanernas största PR-tillgång. Han är dock, när han får chansen att lägga ut texten, en intressant strateg och insiktsfull analytiker, vilket han visar i detta CSPAN-klipp.

Vad är det egentligen Sahlin vill veta?

Mona Sahlin kräver besked av Jan Guilliou om vilken information han lämnade till ryssarna under sin minikarriär som KGB-spion (SvD 091026, DN 091026). Det som intresserar fru Sahlin är dock inte vilken skada han eventuellt åsamkade Sverige, utan det socialdemokratiska partiet! Detta är givetvis bisarrt - om än inte alls, med tanke på att svenska socialdemokrater sedan länge tenderar se sitt eget parti som lika centralt för mänsklighetens framåtskridande som jordens rotationsaxel, direkt förvånande.

Indirekt riktar Sahlins krav även strålkastarljuset på en annan storhet - hennes partis historiskt schizofrena förhållande gentemot kommunismen. För den som läst svensk historia vet att socialdemokratin efter det så kallade Kosackvalet 1928 (som gick riktigt illa för (s) då partiet under 1920-talet girat vänsterut och fortfarande gick till val på gemensamma listor med kommunisterna) under Per Albin Hansson valde att börja bekämpa kommunister på hemmaplan. Men bara där!

Utrikespolitiskt skulle ty fäblässen för radikala socialistiska experiment leva kvar och Sverige och dess internationella anseende därför under 1900-talet plågas av politiker som Östen Undén, Olof Palme, Sten Andersson och Pierre Schori, som - tillsammans med en rad andra mindre men lika fula fiskar - utanför Sveriges gränser gärna simmade i ideologiskt grumliga (blod)röda vatten. Det fanns som bekant knappt en djungeldiktatur i Afrika, Asien eller Latinamerika som inte kunde räkna med frikostigt svenskt stöd efter dessa filurer kommit på statsbesök.

Så vad är det för information som Mona Sahlin är rädd för att Jan Guilliou överlämnade till KGB, egentligen? Och förresten, när frågeställningen om SAP/kommunismen nu ändå är uppe - hur vore det om Sahlin & C:o i dessa dagar faktiskt reflekterade lite seriöst över det de just nu försöker åstadkomma. Det vill säga att göra Sveriges nygamla kommunistparti rumsrent genom att bilda regering tillsammans med det..!

2009-10-25

Bara i Sverige, del femtioelva

Här är ytterligare ett avsnitt i den tröstlösa serien Bara-i-Sverige: "Rullstolsburne Peter Cederholm skulle åka tåg till Uppsala. Väl framme blir han inte avsläppt eftersom tågvärdarna inte får sköta rampen – och tvingas åka tillbaka till Stockholm." Lite längre fram i texten får man reda på att "endast särskild personal får använda ramp eller rullstolslift." Det här luktar Facket... Lång väg!

Nu vetenskapligt bevisat: kapitalism = fred!

Dags att öva lite på norskan:
Det høres ut som et slagord fra svorne markedsliberalister, og vil sikkert provosere kritikere av nyliberalismen. Men professoren (Indra de Soysa) mener han har empirisk belegg for påstanden.

- Når vi ser på alle faktorer som bidrar til å forebygge konflikter, kommer økonomisk frihet ut som veldig viktig, også i forhold til andre faktorer som godt styresett, demokrati og menneskerettigheter, sier han.
Läs hela artikeln här. Eventuella socialister uppmanas dock ta det försiktigt. Innehållet kan hos politiskt korrekta personer nämligen framkalla yrsel, kallsvettningar och okontrollerade vredesutbrott och därför även eventuellt orsaka hjärt-och kärlsjukdomar...

DN - be om ursäkt!

Kära DN!
.
Jag vet att ni på er tidning i er oändliga godhet bara vill oss alla väl. Och om man har som mission att rädda världen går det givetvis inte alltid att bry sig om detaljer och ibland blir det därför lite fel. Sådant är mänskligt. Denna artikel, publicerad på er webbplats i går kväll, är dock så galen att jag kräver att ni för en gångs skull faktiskt offentligt ber om ursäkt.
.
Artikeln utgör ty inget annat än omaskerad gratisreklam för en aktionsgrupp (eller vad det nu är) som sprider rena, skära lögner genom att hävda att klimatet kommer att "skena" om vi har mer än 350 ppm koldioxid i atmosfären. För som tydligt framgår i grafen ovan så har kolioxidhalten under årmiljonerna överlag varit många, många gånger högre än idag (notera att tidsaxeln går emot vänster). Och klimatet har vad jag vet inte "skenat" en enda gång beroende på detta!
.
Därför - visar er nu vuxna, erkänn att ni kört foten i klaveret, be om ursäkt och publicera ett vetenskapligt förtydligande - gärna innefattande grafen ovan. Och ni behöver inte oroa er för eventuella copywritekostnader. Grafen finns ty publicerad på Wikipedia. Och jag kan meddela att den därför var väldigt, väldigt enkel att hitta...

2009-10-24

Kraftig opinionssvängning i USA

Republikanerna har sedan 2006 dragits med trovärdighetsproblem på flera centrala politikområden. Nu har dock vinden vänt och i en nyss publicerad opinionsmätning leder man på tio av tio möjliga områden:

Surveys of 1,000 Likely VotersOctober 14-15 & 18-19, 2009

Issue Democrats/Republicans
Health Care 40%/46%
Education 38%/43%
Social Security 37%/45%
Taxes 35%/50%
Economy 35%/49%
Abortion 35%/47%
Immigration 33%/40%
Nat'l Security 31%/54%
Iraq 31%/50%
Gov't Ethics 29%/33%

Detta ger garanterat Demokraterna långa sömnlösa nätter. För sådana här siffror är ett säkert tecknen på att stora förändringar är möjliga i nästa års mellanårsval till Kongressen. Vissa republikaner har redan börjat förutspå att partiet faktiskt kan vinna mer än 40 mandat och återta majoriteten i Representanthuset.

Detta blir svårt - men det är inte omöjligt. Och fortsätter Barack Obama sin nuvarande skarpa vänstersväng är det inte är omöjligt att de till och med har en viss chans på att även vinna tillbaka Senaten!

En sepåfan-tablett i genusdebatten

Forskare vid Uppsala universitet har nu bevisat att det faktiskt finns genetiska könsskillnader mellan män och kvinnor (förvånad, hand upp!) och att dessa tar form redan på fosterstadiet (SvD 091024):
"Resultaten visar att många av generna i Y-kromosomen finns uttryckta i flera olika delar av hjärnan redan före födseln och att dessa troligen bidrar till de könsskillnader man kan se i den vuxna hjärnan".
Är Gudrun Schyman och alla andra genderteoretiker informerade? Jaså, de bryr sig inte. Nähä... ;-)

Åhhh (II)

Venezuelas diktator Hugo Chavez vill nu förbjuda folk att sjunga i duschen (DN 091024). Orsak: det råder både vatten- och elbrist i landet. Se där, tre effekter av socialism som samverkar! Och denne man och hans politik hyllas av företrädare för partier i Sverige som vill vara med och bilda regering. Gud hjälpe svenskarna. Och venezuleanerna...

Åhhhh...

Bara i Sverige kan detta hända: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3699993.svd "En fånge på fängelset i Gävle skadade lillfingret när han spelade pingis. Han gjorde en personskadeanmälan och nu har Kammarkollegiet bestämt att han ska få totalt 18 300 kronor i ersättning." Finns det ingen som kan stoppa vem-det-nu-är som skriver så urbota idiotiska regler???

2009-10-23

Kul av Johan Ingerö

Johan Ingerö har med detta inlägg åter igen bevisat han är en av Sveriges intressantaste och bitskaste bloggare! :-)

2009-10-22

Luften ur?


Påståendet må låta förhastat. Men jag vågar påstå - på basis av drygt 20 års ganska närgångna studier av amerikansk politik, samhälle och kultur - att luften kanske ohjälpligt redan håller på att gå ur Barack Obamas presidentskap. Den svaga och veliga (ja, det finns inga bättre ord) utrikespolitiken tillsammans med den ilska som hans inrikespolitiska agenda (med rekordstora budgetunderskott, socialiserad sjukförsäkring, etcetera) väcker i breda folklager har i alla fall redan lett fram till att hans popularitet sjunker mot ständigt nya rekordnivåer.

Efter att ha ägnat sig åt att slicka såren efter hårda smällar i valen både 2006 och 2008 verkar dessutom republikanerna vara på väg att återta kommandet i den politiska debatten. De angriper hårt både den huvudlösa "slösapolitik" som Obamaadministrationen ägnar sig åt och protesterar - med en god majoritet av folket i ryggen - ljudligt mot planerna att i praktiken socialisera delar av sjukförsäkringssystemet. GOP leder numera också med hela 5 % inför nästa års Kongressval. Och många av dess kandidater i en rad viktiga delstatsval som äger rum redan nu i höst ligger bra till en rad andra mätningar.

Jag kan heller inte säga att detta kommer överraskande. Obamas politik - som i praktiken visat sig ligga lååångt till vänster om det han lovade i valrörelsen (läs: han ljög) - framstår nämligen som helt väsensfrämmande för stora delar av det amerikanska folket som inte - vad förnumstiga svenska kommentatorer nu än tycker - vill ha en federal variant på den europeiska välfärdsstaten. Mitt tips är härför att Obamas resa nedåt i popularitet bara har börjat. Och att han, även om det är tre år kvar till nästa presidentval, håller på att gräva ner sig i en så djup grop att det blir mycket, mycket svårt för honom att ta sig ur den i tid...

D-kurs i Politiskt bedrägeri

Här står att läsa om politiskt rävspel på högre nivå:
The Senate must soon increase the national debt limit to above $13 trillion — and Democrats are looking for political cover. Knowing they will face unyielding GOP attacks for voting to increase the eye-popping debt, Democrats are considering attaching a debt increase provision to a must-pass bill, possibly the Defense Department spending bill, according to Democratic and Republican sources. Adding it to the defense bill would allow Democrats to argue that they voted for the measure to help troops in harm’s way — and downplay that their vote also expanded the limit for how much money the country can borrow.
Så dras alltså en slipsten när man vill söka skyla över egna, huvudlösa utgiftsförslag. Och skuldsätter sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn..!

Fru Gårman - nu i Uppsala!

Tanja Bergkvist har gjort det igen! I sitt senaste blogginlägg går hon som vanligt hårt åt genusvansinnet. Och denna gång har hon lyckats hitta en nyhet om min egen hemstad, Uppsala, som jag faktiskt lyckats missa: att någon dårnippe i kommunhusets mörkare korridorer nu riktigt har försökt tänkt till:
Äntligen – jämställdheten är på frammarsch: Uppsala monterar upp Fru Gårmanskyltarna! Hur tänker man när man sätter en kjol – ett traditionellt kvinnligt plagg – på denna kvinna? Befäster inte det stereotyper och föreställningar om vad som är kvinnligt? Hur vet man att bilden på skylten inte föreställer en transsexuell lesbisk man iförd kjol? Jag hoppas verkligen att det senare är fallet – eftersom vi annars nu kan bevittna ännu ett i raden av maktens påfund som är en av Patriarkatet iscensatt konspiration för att hålla kvinnan fången i hennes egen kropp och kjol. Skylten kan också uppfattas stötande och som en uppmaning till kvinnor att gå på gatan! Är det inte just det skylten betyder!? Jag måste säga att jag är starkt kritisk och uppriktigt förvånad över den nonchalans som uppvisas av Trafikgruppen i Uppsala kommun!

Tanja låter i samma inlägg (som du kan läsa här) även meddela att hon står till förfogande för jobbet som informatör på Nationella Sekretariatet för Genusforskning (jag visste inte ens att vi hade ett!). Tanja, för din skull hoppas jag att du inte får det. För det är nog en så betungande uppgift att du i sa fall skulle tvingas sluta blogga. Och det vill jag verkligen inte... ;-)

Borde ha fått sparken!

Den skandalomsusade förra landshövdinginnan på Gotland, miljöpartisten Marianne Samuelsson, har fått ett nytt jobb av regeringen. Hon skall, enligt Svenska Dagbladet, bland utreda "om det finns etiska riktlinjer kring sexköp på statliga myndigheter, hur och när dessa tagits fram och hur de tillämpas i praktiken". Vilket jävla meningslöst trams att ödsla skattepengar på! Och förresten, hon skulle ha fått ett nytt jobb... Hon skulle ha fått sparken - utan falskärm!!!

2009-10-21

Etablissemanget får skylla sig självt

Jag fick på morgonen en e-mailfråga vad jag anser om de senaste dagarnas debatt om Sverigedemokraterna och Jimmy Åkessons utspel om muslimsk invandring (se exempelvis följande artiklar SvD 091021 och DN 091021 från dagens skörd i ämnet). Jag beklagar att jag tills nu av tidskäl inte haft tid att delge läsekretsen min syn på detta spektakel. Men låt mig här kompensera med en lite längre analys.

Först ett principiellt statment. Yttrandefriheten i en demokrati anser jag måste vara i det närmaste absolut. Det vill säga alla måste kunna få säga vad de vill så länge det inte rör sig om att A) sprida uppgifter som utgör hot mot rikets säkerhet (läs: spioneri) eller B) handlar om målmedvetet spridande av rent förtal mot specifikt utpekad person (typ: ”NN har våldtagit sin dotter” om detta inte är bevisbart i domstol). Tillåts inskränkningarna gå längre än så hamnar vi ofelbart i en situation där politiska och andra åsikter, tycken och smaker sätter gränserna för yttrandefriheten. Och då har vi lämnat demokratin bakom oss!

Jag anser ergo att Jimmy Åkesson & C:o måste få säga vad de tror och tycker, till exempel om muslimsk invandring, så länge han inte bryter mot A eller B ovan. Och det har de, såvitt jag med mina begränsade juridiska insikter kan förstå, inte gjort.

Detta sagt så vill jag också understryka att jag inte anser att muslimska invandrare per se utgör ett problem. Tvärtom anser jag att dessa (varav jag personligen känner ett flertal) på många sätt bidrar med många bra saker till Sverige. Och då kanske framförallt en mycket välbehövlig osvensk initiativförmåga. Tänk bara på alla pizzerior och ”turkkiosker” som sedan länge finns på nästan alla orter. Hur många av oss ”arier” vore beredd att till såsom ofta är fallet minimal betalning bemanna dessa institutioner framemot midnatt varje dag?

Dock! Detta innebär inte att jag inte samtidigt ser problem med den stora invandring som skett till Sverige under senare decennier. Alla samhällen måste ty för att fungera och långsiktigt hålla ihop vila på en gemensam människo- och världsuppfattning. Kraven på acceptans för och anpassning till vår kristet-judiska tradition och västerländska liberala arv rörande mänskliga fri- och rättigheter har varit på tok för låga och måste därför omgående bli både högre och hårdare. Kulturhistorisk relikter som tvångsäktenskap är till exempel helt oacceptabla. Liksom de krav som vissa extremister ställer på speciallagstiftning för muslimer. Vill man leva under en regim som godkänner dylikt får man helt enkelt bosätta sig någon annanstans, typ Saudiarabien.

Vidare blundar jag inte, såsom mången politisk pellejöns medvetet har gjort i decennier, för de problem som härför uppstått i den skärningspunkt mellan massarbetslöshet (för det är vad det handlar om i många invandrarkretsar), ghettobildning (typ Rosengård) och militant islamistisk propaganda (igen, kravet på speciallagstiftning) som den nuvarande politiken skapar. Dagens situation är uppenbart en helvetesbrygd som skapar problem. Och det enda sättet att långsiktigt lösa dem är, vid sidan av högre krav, att avskaffa bidragspolitiken och modernisera arbetsmarknaden – bland annat genom att avskaffa LAS – så att arbetslösa invandrare kan få jobb och därmed chansen bryta sig loss ur betongförorterna.

Vad åsiktsnoblessen i Sverige måste göra är härför att våga tänka om och tänka nytt. Denna insikt är heller inte, som min bloggkollega Dick Erixon så insiktsfullt skrev om i går, speciellt märkvärdig. För utanför mellanmjölkens land är det nämligen en mainstream åsikt, bland annat företrädd av (som kan ses på namnen nedan) flera debattörer med arabiskt och/eller islamiskt ursprung, att den nuvarande politiken är ohållbar:

Filosofen och professorn Francis Fukuyama har kritiserat mångkulturalismen, liksom förre holländske parlamentsledamoten Ayaan Hirsi Ali och kanadensiske författaren Irshad Manji. Syrienfödde professorn Bassam Tibi har i Der Spiegel sagt att “européerna har slutat försvara sina värderingar”. Obama-supportern och författaren Andrew Sullivan har varnat det liberala Europa för att begår självmord genom att stämpla kritik mot fundamentalistisk islam som rasism. Den
välkände kolumnisten
James Pinkerton har skrivit, “Let’s be honest: Multiculturalism can kill a nation”.

Brittiske författaren
Melanie Phillips menar att medierna sedan Rushdie-affären ägnar sig åt självcensur om islam. Den indienfödde författaren och programledaren Kenan Malik menar att vänstern i väst av hänsyn till islam överger upplysningen. Amerikanske författaren Bruce Bawers nominerades till bokpriser för “While Europe Slept: How Radical Islam is Destroying the West from Within”. Vänsterintellektuelle Christopher Hitchens menar att “liberala samhällen gör sig medskyldiga till sin egen undergång” genom att inte försvara upplysningens värderingar mot islamism.


Summa summarum så anser jag härför att vad PK-etablissemanget de senaste dagarna, genom att förena förfelad välvilja med en rejäl skopa skär dumhet, (åter) lyckats med enbart är att ge Sverigedemokraterna spaltkilometer med gratisreklam i en fråga som är lika komplex som den är användbar för folk med mindre behagliga målsättningar. Och att man genom att reagera som förtörnade oskulder och i praktiken fortsatt förneka problem som alla svenskar vet existerar närmast garanterat SD säte och stämma i Riksdagen efter nästa års val.

Jag hoppas sannerligen att jag får fel på denna sista punkt, för vad Sverige mest av allt av en lång rad anledningar behöver är ett fortsatt stabilt, borgerligt regeringsinnehav i minst fyra år till. Men efter den nuvarande cirkusen tyder allt mindre på att så kommer att bli fallet. Istället hotar en socialdemokratisk minoritetsministär ledd av Mona Sahlin, bygd på aktivt stöd från Lars Ohly/Peter Eriksson och därtill indirekt beroende av SD.

Och mycket värre än så kan det inte bli…

2009-10-20

Essätävling

Tankesmedjorna Captus, Fores och Ohlininstitutet anordnar just nu en essätävling på det brännande aktuella temat "Friheten i Iran". Och jag uppmanar alla som vill och kan att bidra till utvecklingen av detta mycket viktiga ämne med ett bidrag. Sista inlämningsdag är 30 oktober. Mer information finns på: www.fores.se/pressmeddelanden/essatavling-om-friheten-i-iran/

Intressant TV-serie på G

TV 4 börjar på söndag 25 oktober klockan 18:00 sända en serie på tre delar om den svenska rasismens historia:
Första avsnittet, "Negern är till hälften människa" handlar om Sveriges roll i slavhandeln och hur den moderna rasismen växer fram på 1700-talet, under inflytande av vetenskapsmän som Carl von Linné.

Andra avsnittet, "En underlägsen ras, på förhand dömd att dö" beskriver rasismens utveckling på 1800-talet och hur föreställningarna om rasernas kamp gav bränsle åt koloniala erövringar i såväl Afrika som Lappland.

Tredje delen "Den vita rasens framtid" handlar om 1900-talets rädsla för rasblandning om hur svenska staten försökte få stopp på invandringen av judar och hur myndigheter och massmedia förespråkade en "utrotning" av den minoritetsgrupp som kallades tattarna.
Ett mycket lovvärt initiativ som jag kommer att följa med stort intresse. I synnerhet det sista avsnittet, som jag hoppas kommer att avslöja inte minst den i dag svårt skenheliga svenska socialdemokratins rasistiska historia.

Och låt mig i all ödmjukhet komma med förslag till fler sådana satsningar. För det råder sannerligen ingen brist på varbölder i den "officiella" svenska historieskrivningen som behöver punkteras. Låt mig nämna några exempel:
  • Den svenska socialfascismen. De många och stora likheterna både vad gällde politiska medel och dito mål som "folkhemspolitiken" hade med Benito Mussolinis italienska fascism.
  • Den svenska neutraliteten. Ett av den demokratiska världens mest utstuderade bedrägerier, där (s)venska politiker aktivt ljög för folket medan militären samarbetade så nära med NATO, att Sverige betraktades som "det sjuttonde medlemslandet".
  • Den svenska biståndspolitiken. Hur svenska skattepengar från 1960-talet gick till att finansiera bland annat folkmord, utrensningar och hålla diktaturer under armarna; däribland i en rad länder i Afrika och på Kuba.
Och härtill kommer en rad andra lite mindre, men för den delen inte ointressanta "sanningar" som skulle behöva en ordentlig genomlysning. Som myten att det var sossarna som genomförde rösträtten och att Ådalenkravallerna 1931 i praktiken var ett kommunistiskt upprorsförsök. Med mera. Det finns ergo gott om material för fler program!

2009-10-19

"The War Against Fox"

Tre personer som har lite svårt med kritiska media
Här, käre läsare, är en liten intellektuell komplikation som jag är ganska säker Du aldrig kommer att få höra politiskt korrekta vänsternissar föra några filosofiska utläggningar kring. De har i åratal yttrat - nota bene enligt mig delvis - välgrundade farhågor om att media i Italien kontrolleras alltför mycket av ja-du-vet-vem. Och även om kritiken gentemot mediasituationen i Ryssland av någon outgrundlig anledning varit mildare, så har många - även det med rätta - protesterat även mot denna.

Det skall därför nu bli väldigt (o)roligt att se om de som protesterat orkar vara konsekventa. För Obamaadministartionen har nu i praktiken lagt hela sin (och därmed hela den federala apparatens) tyngt bakom en krigsförklaring mot konservativa tv-kanalen FoxNews:

Obama senior adviser David Axelrod went further by calling on media outlets to join the administration in declaring that Fox is "not a news organization."
"Other news organizations like yours ought not to treat them that way," Axelrod counseled ABC's George Stephanopoulos. "We're not going to treat them that way."

Man må tycka vad som helst om FoxNews. Men detta är sannerligen inte tongångar man vill höra i en demokrati! Så, kära vänster, sätt igång och protestera lika högljutt som ni ända sedan mitten på 1990-talet protesterat mot de oroväckande tendenserna i Italien och Ryssland. Eller erkänn att alltihop bara varit försök till billig politisk poängplockning...

Många små steg i rätt riktning!

Moderniseringen av Kristdemokraterna har nu börjat ta rejäl fart. I dag publiceras följande artikel på DN Debatt där bland andra Göran Hägglund skriver följande:
Även vi kristdemokrater har haft en tendens att se livets knepigheter – stora som små – som politiska problem, där politikens redskap kan och ska användas för att lägga till rätta och styra upp. Det finns alltså skäl för oss kristdemokrater att pröva vårt eget agerande. Vi har ett utmärkt verktyg i subsidiaritetsprincipen som i korthet innebär att beslut ska fattas så nära människor det är praktiskt möjligt.
Efter att nästan alla andra partier brutit benen av sig i en bisarr rullning mot en odefinierbar mittposition (enda andra undantaget är Vänsterpartiet, som med Lasse Ohly i spetsen gjort vänster om och nu i många frågor verkar landa någonstans strax bredvid bröderna Castro) vågar KD vara självkritiska. Och de landar mer och mer rätt för varje dag som går.

Min bloggkollega Johan Ingerö gör idag följande sammanfattning av artikeln:
  • ska bli mer tillåtande i sin alkoholpolitik
  • måste omvärdera sin förlegade syn på statlig censur av vuxenfilm
  • vill luckra upp strandskyddet och andra drakoniska miljöföreskrifter som står i utvecklingens väg
  • inte på något vis vill förbjuda snus vare sig i Sverige eller EU (som partiets EP-valskandidat Ella Bohlin ville)
  • vill tvinga myndigheter att betala ersättning till medborgare vars ärenden försenas
  • byter fot om positiv särbehandling och liknande klåfingriga frihetsinskränkningar
  • tar klar och tydlig ställning mot tvångskvoterad föräldraledighet och andra åtgärder som syftar till att förstatliga familjelivet
  • generellt agera för att underlätta förmögenshetsbildning och det civila samhällsbygget
Inte mycket att invända här inte! Låt oss bara hoppas - ja, kräva! - att dessa viktiga men ändå mestadels marginella positionsförskjutning nu strax följs av större, mer principiella ställningstaganden.

Som krav på ett kraftigt sänkt skattetryck (framförallt genom att bidrag byts ut mot avdrag), ett upprivande av 1947 års källskattereform, ett snabbt svenskt EMU-medlemskap, en lika snabbt NATO-anslutning, en radikal omprövning av både storleken och inriktningen på biståndspolitiken, nedläggning av landstinget och en tillbakarullning av 1970 års storkommunsreform. För att nu bara nämna några få behjärtsvärda reformer som skulle göra Sverige till ett mycket bättre - och roligare - land att bo i...
Välkommen till en historisk duell!

Det blir garanterat en lika rak som rå men också mycket hjärtligt stämning när jag den 5 november möter Stig-Björn Ljunggren, socialdemokratisk statsvetare, på Timbro. Jag har nämligen debatterat mot honom förut och vet vilken formidabel motståndare han är.
.
Frågor som skall stötas och blötas är Hur blev Sverige som det är? Har vi folkhemmet, föreningar eller företagare att tacka för vårt välstånd? Vad är svenskhet, och kommer staten eller kapitalet att ro oss in i framtiden?
.
Moderator är Eva Westerberg, projektledare på Timbro. Vill du komma anmäla dig a.s.a.p. nedan. Det finns ett fåtal platser kvar...
.
Tid: Torsdagen den 5 november kl 18:00-19:00 (mingel med tilltugg från 17:30)
Plats: Timbro, Kungsgatan 60, plan 2, Stockholm
Anmälan: Anmälan sker på http://www.timbro.se/ senast den 2 november.

2009-10-18

Läsvärt av Läckberg

Efter decennier av vänsterradikal elitism börjar Sverige äntligen få en kritisk debatt om kulturpolitiken. Det hela började - om nu någon mot all förmodan missade det! - med att Kristdemokraternas Göran Hägglund i somras röt ifrån mot kulturvänstern och dess ambitioner att styra vad vanligt folk skall tycka, läsa och tänka. Och den bet!

I dag publicerar exempelvis populärboksförfattarinan Camilla Läckberg en artikel på Newsmill där hon konstaterar att:
Genom en litteraturundervisning som handlat mer om tvång och måsten än om lust, så har man dödat generationer av svenska elevers nyfikenhet på läsande och på litteratur. I ivern att pådyvla ungdomarna rätt litteratur har man sett till att många inte längre läser någon litteratur. Kafka-tvång i gymnasiet leder ofelbart till att folk väljer A-team på TV framför en bok. Istället för att smitta ungdomar ger man dem livslång immunitet mot läsbacillen.
Och detta är så sant som det är skrivet. Underbart att debatten efter många, svåra år äntligen börjar handla om hur kulturpolitiken lett fram till ett destruktivt fiasko, snarare än fisförnämt stånkande om hur man (i praktiken) skall fördjupa problemen ytterligare genom att bara förespråka ännu-mer-av-samma politik!

Anfäkta å anamma!

I bland blir man minsann positivt överraskad även av den svenska myndighetsnomenklaturan. Folkhälsoinstitutet (en för övrigt mycket bisarr skapelse; det räcker med att översätta namnet till tyska och tänka 1930-tal för att man skall börja rysa) har nu enligt DN efter sisådär sju evigheter insett att skräckpropaganda rörande bland annat alkhohol inte biter på barn och ungdomar:

– Den har ingen effekt på individens drickande. Man kan få en 11–12-åring att skjuta på alkoholdebuten lite, men på 14–15-åringar har den liten inverkan, säger Sven Bremberg, läkare och ansvarig för hälsofrågor på Folkhälsoinstitutet, FHI.
Man häpnar. Och så fyller IOGT/NTO på med:

– Vi tror inte heller att det hjälper att åka runt i skolorna och prata om alkohol och droger. Det är bättre om skolan vänder sig till föräldrarna, gärna tillsammans med en organisation, säger ordföranden Anna Carlstedt.
- Anfäkta å anamma! som kapten Haddock brukade säga. Hut har gått hem! Jag får nog ta och gå ut på stan och ta en liten jamare för att fira denna intergalaktiska uppvakningshändelse. För att bara gå runt hörnet och köpa sig en flaska vin för att fira går ju inte. Det är ju söndag. Och som vuxen svensk är man inte betrodd med sådana friheter. Ännu...

Missa INTE detta!

I natt klockan 02.00 (svensk tid) kommer filmen Not Evil Just Wrong, som är ett efterlängtat svar på Al Gore's Power Point-presentation om AGV-teorin att ha premiär i USA. Och den kan ses live on-line här.
.
Missa inte detta folkbildningstillfälle. Det kommer nämligen troligtvis att bli en smått historisk händelse; ögonblicket när växthusalarmisterna finalt tvingades på reträtt!

Gå på offensiv!

Det stretar ganska ordentligt i två opinionsmätningar som presenteras idag. Enligt SIFO leder vänsterröran med knappt 5 % (SvD 091018). Och enligt SKOP de borgerliga (ej on-line). Gemensamt för båda är dock att alla förändringar är små. Och att Sverigedemokraterna vinner mark, även om dessa enligt SKOP inte skulle ta sig in i Riksdagen om det var val idag.

En annan sak som börjar bli tydlig med dessa siffror är att de borgerliga måste sluta förlita sig på de höga förtroendesiffror som Fredrik Reinfeldt får i jämförelse med Mona Sahlin. För även om personligheterna spelar en stor - och växande - roll för mångas val, så dras vi i Sverige fortfarande med en politisk diskurs som andas tidig 1900-tal. Det vill säga folk tenderar att rösta på ett visst parti snarare än en speciell person.

Mitt råd till de borgerliga är därför att börja prata - och föra! - borgerlig politik. För om bara tillräckligt många kan fås att reflektera över vad ett Sahlin/Ohly/Wetterstrand trimvirat skulle innebära, så kommer siffrorna strax att se bättre ut. Svenskarna är nämligen i grunden - sin av skyhöga skatter påtvingade fäbless för bidrag till trots - ett borgerligt folk som vill leva sina liv i fred, fria från känslan av hur de långa klibbiga fingrarna på statens ena hand rotar runt i ens byxfickor samtidigt som de blir skriven på näsan om hur man bör leva sina liv av den andra.

2009-10-17

Mike Huckabee 2012?


Mike Huckabee har på senare tid ryckt fram som lite av favorit bland de republikaner som kan tänkas utmana Barack Obama i presidentvalet 2012 och han leder nu ganska klart. Huckabee, som gjorde oväntat starkt ifrån sig under primärvalen 2008, kommer också troligen att försöka bli nominerad igen. Jag skrev om honom (och andra kandidater) på denna blogg redan i juli:

Han har, som den frikyrkopastor han är, talets gåva i minst lika hög grad som Barack Obama och numera också en egen TV-show på konservativa FoxNews. Han har därmed tillgång till en bred publik som kan stötta hans kandidatur. Därtill beskrivs han av både vänner och fiender som en mycket sympatisk person; en tillgång som aldrig skall underskattas i ett personvalssystem som det amerikanska. Hans svaghet är att han i vissa värderingsfrågor - precis som Palin - framstår som extrem. Han kallar sig bland annat för kreationist. I det djupt religiösa USA är dock detta inget oöverkomligt problem.
Såsom valkalendern ser ut och det amerikanska systemet fungerar kommer kampen om vem som får äran att utmana Obama att gå på lågvarv tills dagen efter nästa års Kongressval, som inträffar i början av november. Men sen sätter det igång direkt. Och Huckabee har alla möjligheter att tills dess ytterligare stärka sin position!
.
Tillägg: Här är ett av Mike Huckabees bästa tal någonsin!
.
.
Tillägg II: I dag (18/10) kom ytterligare en ny mätning som visar att Huckabee leder bland republikanerna. Men det är givetvis låååååååångt kvar till målsnöret...

2009-10-16

Hummm...

Som humanist är det där med matte och sifffror inte riktigt min grej. Men följande redogörelse för en ny opinionsmätning gör mig fundersam:
Jämfört med en mätning i februari-mars i år backar alliansregeringen med mer än fem procentenheter till 50,8 procent i storstäderna. I mätningen - som redovisar väljarsympatierna uppdelat mellan storstad och landsort och som är gjord i augusti-september - uppvisar oppositionen ett något bättre resultat, 41,5 procentenheter jämfört med 40,6.
Min fråga är - vart tog de ca fyra övriga procenten vägen..?

2009-10-15

Regleringsklådan fortsätter

Den av många länge efterlängtade "liberaliseringen" av Kristdemokraterna, som Göran Hägglund startade i somras har väckt enormt mycket burr bland åsiktsnoblessen i detta svårt elitistiska land. Vilket är utmärkt! Göran får dock se till att inte fuska med omvandlingsarbetet inom sitt eget parti.

Folkhälsominister (att vi över huvudtaget har en skrämmer mig väldeliga!!) Maria Larsson slirade exempelvis i går allvarligt på kopplingen i en Newsmillartikel. Och det är givetvis den för svenska politiker eviga tendensen hos oss svenskar att vilja ta en sup eller tre som spökar:
Höga skatter och monopol är till exempel sällan bra, men på alkoholområdet är
det befogat för att hålla tillbaka alla de sociala och hälsomässiga konsekvenser
som ett uppluckrat monopol skulle medföra.
Ministern säger på basis av detta, om jag fattar henne rätt, nej till så kallad gårdsförsäljning av vin, sprit och öl... Suck!

Hittade följande...

... film hos bloggkollegan Johan Ingerö. Ligger så nära verkligheten att det nästan är kusligt!

Snacka om bias!

Både Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter publicerade i går på sina on-line upplagor ett TT-telegram med rubriken "MP och V stöds av företagare" (SvD 091014, DN 091014). Vilket ju låter som ett helsikes skop!!" Läser man hela telegrammet anar man dock strax ugglor i mossen. .
Det visar sig nämligen att det bara är två enskilda förslag som företagarna uttalat sitt stöd för. Dessutom upplyses man i slutet om att "I undersökningen har förslagens avsändare mörkats, så att inte företagarna skulle svara efter partitillhörighet." Och om man sedan surfar vidare till Företagarnas hemsida hittar man följande: "Förtroendet för oppositionens näringspolitik är svagare än regeringens. Det gäller för både företagare och befolkningen i helhet."

Vad tänkte månne de som satte den rubriken? För de kan väl aldrig ha försökt skapa ett intryck hos den normalloje, enbart rubrikläsande förbisurfaren att... Näää, det skulle ju vara närmast konspiratoriskt att tro något sådant!

Genusvansinne

Missa inte Tanja Bergkvists genomgång av höstens genusmotioner i Riksdagen. För det verkar i år ha varit värre med verklighetsförankringen än vanligt! Hon konstaterar bland annat:
Varför utgår dessa två socialdemokrater (Sylvia Lindgren och Agneta Gille) ifrån att en kvinnas politiska beslut hade gynnat mig som kvinna mer än ett beslut taget av en man. Beror inte det på beslutets karaktär? Nej men just det ja – männen reproducerar ju manliga förtryckarstrukturer – det måste vara därför kvinnor i Sverige idag varken har tillgång till universitetsutbildning eller jobb och inte heller har någon möjlighet att göra sin röst hörd i media. Eller ge ut böcker heller för den delen. Förtrycket är uppenbart för envar som har genuskritiska ögon att se med och en genushjärna att tänka med.
Som sagt, lästvärt!!!

2009-10-14

Sjukt vårdförslag

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen: det förslag om sjukförsäkringssystem som Demokraterna nu försöker puscha igenom i USA är lika uppåt väggarna som om Fredrik Reinfeldt skulle försöka sig på att samordna samtliga EU-länders sjukförsäkringar i en, toppstyrd av slimmiga byråkrater i Bryssel. Ingen vettig människa kan väl tycka att detta senare skulle vara speciellt smart. Men det hindrar givetvis inte vissa kommentatorer från att med illa dold förtjusning konstatera att försöken på andra sidan Atlanten att göra samma gigantiska misstag nu ser ut att ha snubblat ett steg närmare... (DN 091014, SvD 091014)

2009-10-13

Det snöar i Uppsala 09:35

Jajamensan! Jag tittade just upp från datorn. Och det snöar... Växthuseffekten, pytt!

Hägglund fortsätter angripa åsiktsnoblessen

Göran Hägglund (KD) fortsatte i går att utveckla sin nya linje om "verklighetens folk" och säga sanningar om den självutnämnda åsiktsnoblessen:
- Det är en elit som bekräftar sig själv genom att lägga andras liv tillrätta och förstöra det offentliga samtalet med nonsens och kommissariefasoner, sade han.
Utmärkt! Fortsätt så, för detta är en potentiell valvinnare som kan visa sig bli historisk. Det finns nämligen en stor diskrepans mellan vad samhällseliten tycker och vanligt folk anser. Och då denna är inte begränsad till kulturfrågor, finns här en enorm potential!

Politiken funkar

Antalet platsannonser ökar efter sju månaders tillbakagång (SvD 091013):
Företaget noterar också en viss ökning i efterfrågan på personal inom produktion och tillverkning och tolkar det som ett tecken på att den svenska tillverkningsindustrin är på väg att återhämta sig.
Se där ytterligare ett bevis på att den linje som regeringen valt fungerar!

2009-10-11

30 000 stämmer Al Gore

Jag nästan garanterar att du, käre läsare, inte hört talas om detta. I alla fall inte svensk media...

BBC backar!

BBC har - tillsammans med andra så kallade public service (läs: political service) bolag världen över - varit en av klimatalarmismens viktigaste och ofta mest högljudda megafoner. Men nu verkar även denna bastion vara på väg att falla! Eller vad sägs om den här texten från deras hemsida, som är ett så uppenbart försöka att fem i tolv försöka inta en mer neutral position, att man bara måste garva.

Dom skriver bland annat:

(…) For the last 11 years we have not observed any increase in global temperatures. And our climate models did not forecast it, even though man-made carbon dioxide, the gas thought to be responsible for warming our planet, has continued to rise. So what on Earth is going on?

Climate change sceptics, who passionately and consistently argue that man's influence on our climate is overstated, say they saw it coming. They argue that there are natural cycles, over which we have no control, that dictate how warm the planet is. But what is the evidence for this?

During the last few decades of the 20th Century, our planet did warm quickly. Sceptics argue that the warming we observed was down to the energy from the Sun increasing. After all 98% of the Earth's warmth comes from the Sun.

But research conducted two years ago, and published by the Royal Society, seemed to rule out solar influences. The scientists' main approach was simple: to look at solar output and cosmic ray intensity over the last 30-40 years, and compare those trends with the graph for global average surface temperature.

And the results were clear. "Warming in the last 20 to 40 years can't have been
caused by solar activity," said Dr Piers Forster from Leeds University, a leading contributor to this year's Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

But one solar scientist Piers Corbyn from Weatheraction, a company specialising in long range weather forecasting, disagrees. He claims that solar charged particles impact us far more than is currently accepted, so much so he says that they are almost entirely responsible for what happens to global temperatures.

He is so excited by what he has discovered that he plans to tell the international scientific community at a conference in London at the end of the month. If proved correct, this could revolutionise the whole subject.

Och vidare:
What is really interesting at the moment is what is happening to our oceans.
They are the Earth's great heat stores.

According to research conducted by Professor Don Easterbrook from Western Washington University last November, the oceans and global temperatures are correlated. The oceans, he says, have a cycle in which they warm and cool cyclically. The most important one is the Pacific decadal oscillation (PDO).

For much of the 1980s and 1990s, it was in a positive cycle, that means warmer than average. And observations have revealed that global temperatures were warm too. But in the last few years it has been losing its warmth and has recently started to cool down.

These cycles in the past have lasted for nearly 30 years. So could global temperatures follow? The global cooling from 1945 to 1977 coincided with one of these cold Pacific cycles. Professor Easterbrook says: "The PDO cool mode has replaced the warm mode in the Pacific Ocean, virtually assuring us of about 30 years of global cooling."
Allra bäst är avslutningen:
One thing is for sure. It seems the debate about what is causing global warming is far from over. Indeed some would say it is hotting up. (Min fetstil)
För att citera Churchill: Detta är början på slutet! :-)

Tillägg: Här är en sorglustig liten historia från Madison, Wisconsin, om hur det går till när Al "The Ozon Man" Gore framträder för massorna:

In what organizers said was a rarity, Gore took half a dozen questions from journalists, including one from Phelim McAleer, an Irish filmmaker who asked Gore to address nine errors in his film identified by a British court in 2007. Gore responded that the court ruling supported the showing of his film in British schools. When McAleer tried to debate further, his microphone was cut off by the moderators.

Och här är filmen:

2009-10-10

Tankeställare

Fransk polis har arresterat en misstänkt al-Qaida terrorist, som lyckats nästla sig in i "Big Bang" laboratoriet Cern (SvD 091010, DN 091010). Se där en påminnelse om att världen inte förändrats, i alla fall till det bättre, trots vad vissa så kallade Nobelkommittéer tror och många andra dagdrömmare anser...

2009-10-09

BREAKING NEWS

2010 ÅRS
NOBELPRISTAGARE
REDAN UTSEDDA!!!
  • Kemi: Barack Obama, för hans insatser för den kemiska källarindustrin i Chicagos slumkvarter
  • Fysik: Barack Obama, för banbrytande samarbete med Nordkoreas fredliga kärnvapenindustri
  • Medicin: Barack Obama, för vågat försök att införa svenskt kösystem i den amerikanska sjukvården
  • Litteratur: Barack Obama, för konststycket att skriva två memoarer innan man lyckats åstadkomma någonting här i livet
  • Ekonomi: Barack Obama, för idog insats mot en ny högkonjunktur som bara skulle göra de rikare ännu rikare
  • Fredspriset: Samma som förra året...

Detta borde väl åtminstone kunna glädja åtminstone Lasse Ohly... ;-)

Observera: Detta inlägg kan innehålla spårämnen av humor och cynism...

Vansinne är ordet

Om den norska Nobelpriskommittén hade tillstymelse till respekt och auktoritet kvar efter att utsett Yassir Arafat till pristagare är den från och med nu helt utraderad. Den har nämligen utsett Barack Obama till årets pristagare! Beslutet är så absurt att man saknar ord. För vad har karln gjort, förutom att släppa efter på tyglarna för skurkregimer som Nordkorea och Iran? Jo, förresten... Han har ju lagt sig platt för det auktoritära Ryssland genom att skrota planerna på ett missilförsvarsanläggning i Centraleuropa!

2009-10-08

Utmärkt förslag!

Folkpartiets Jan Björklund ger nu sitt stöd till idén om betyg från första stund i skolan (DN 091008). Vilket naturligtvis är utmärkt! Efter nästan 50 års flummande i skoldebatten börjar vett och sans äntligen återkomma. Idén att barn-och ungdomar skulle orka ta sina studier på allvar utan morötter som betyg har ty varit så verklighetsfrämmande, att man i en form av motvillig respekt måste lyfta på hatten inför den intellektuellt korrupta kabal som lyckats intala både sig själva och många andra att så skulle kunna vara fallet. Men nu verkar ergo åtminstone denna illustra del av det dårskapens tidevarv som svensk historia från ca 1960 och framåt utgjort vara förbi!

Bidragsnarkomanin släpper

Graf från dagens DN

Det börjar, sent om äpplecidern, gå upp för alltfler svenskar att de faktiskt tjänat - ofta ordentligt - på den nuvarande regeringens skattesänkarpolitik. Enligt en opinionsmätning som presenteras i DN i dag säger nu 43 % att de gynnas, medan bara 34 % tycker annorledes (DN 091008). Vilket givetvis är glädjande, inte minst ur ett valrörelseperspektiv!

Jag kan dock inte låta bli att förundras över varför det tagit så lång tid för så många att inse något så självklart. En möjlig teori är att det tagit ett par år för många att vänja sig vid det för svenska förhållanden otroliga - att de faktiskt fått mer pengar över i lönekuvertet snarare än att få sig medel tillsända i bruna diton från Försäkringskassan.

Och om så är fallet har något i sanning rent historiskt inträffat: att den sedan mer än 70 år gamla bidragsnarkomani som slagit klonarna i svenska folkets hjärnor äntligen håller på att släppa. Och det är i så fall riktigt, riktigt dåliga nyheter - för vänstern!
.
Tillägg: Här finns beräkningar på vad vänsterröran kommer att kosta Dig, om det vill sig illa redan om mindre än ett är...

2009-10-07

Tackar!

Lite ont om tid för bloggande idag igen. Men låt mig tipsa om den som alltid kreative Dick Erixon låter meddela att han fram till riksdagsvalet nästa år kommer att sammanfatta alla opinionsmätningar här. Ett mycket bra initiativ som jag tackar och bugar för!

2009-10-06

Ynkedom!

Alla de som fortfarande behöver ett bevis på vilken feg, svag och allmänt misslyckad ledare Barack Obama är kan läsa följande aktikel. Där framgår ty att han väljer att krypa för Kina genom att som förste president sedan 1991 vägra ta emot tibetanernas ledare Dalai Lama. Även svensk media uppmärksammar denna morgon detta svek (SvD 091006). Som Magnus Uggla sjöng: Man mår illa!

2009-10-05

Missa inte...

... Linda Skugges insiktsfulla Newsmillinlägg om Göran Hägglund angrepp på den tokradikala kultureliten!

Staten och informationen - i samma båt i 500 år

I dag är jag upptagen med artikelskrivande. Istället för blogginlägg postar jag därför följande inspelning från Frihetsfrontens sommarseminarium, där jag pratade lite om den svenska statens 500-åriga (tyvärr ofta framgångsrika) försök att styra vår verklighetsuppfattning...

2009-10-04

Marknaden har talat!

Till min stora glädje läser jag här att Michael Moor(on)'s senaste stycke ser ut att bli en rejäl flopp... Marknaden har talat! :-)
Michael Moore's purposefully controversial and politically polarizing documentary Capitalism: A Love Story was distributed by Overture Films and wound up in 7th place. It went wide into 962 theaters this weekend after opening on September 23rd in a limited release of 4 theaters. The pic about the financial crisis made $1.6M Friday and $2M Saturday (+33%) for a $5M weekend and $5.4M cume. Just for comparison purposes: Moore's most recent Sicko did $4.4 mil its opening weekend from only 441 theaters (and that was with him guesting on The Tonight Show and announcing he'd been subpoenaed by the Bush administration for the health care documentary). And his Fahrenheit 9/11 did $23.9M its opening weekend from 868 venues.) So, as much as the left loves Moore, and the right detests him, and he always uses the ensuing controversy to self-promote, the money angle is only what interests me. The fact is that Capitalism: A Love Story looks like its domestic total will fail to crack $20M and end up his worst performing film since his Oscar-winner Bowling For Columbine in 2002.

Detta stinker!

Regeringen vill hemligstämpla de så kallade tsunamibanden - i 70 år! Jag har full förståelse för att allt material av säkerhetsskäl inte kan vara offentligt. Men detta är vansinne! Det skylls på att regeringskansliets arbete i så fall skulle kunna kartläggas och informationen utnyttjas av terrorister. Snälla! Är det tänkt att Rosenbads arbetsformer inte skall ändras på sju decennier? Nej, detta stinker. Och även om jag inte har några bevis för den vill jag lansera en teori om varför: Att den nuvarande regeringen, i en form av bisarrt gentleman agreement, söker skydda och skyla över sin föregångares f**k-ups, så att en framtida S-regeringen inte skall avslöja deras egna (eventuella) diton. Varför jag tror detta? För att så har politiken funkat sedan Hedenhös.

Men det hela blir inte mer uthärdligt för det...

Planerad spontanitet

Svenskans Johan Wennström återkommer idag med ytterligare en ledare på ämnet Sverige och DDR utifrån Birgitta Almgrens bok Inte bara Stasi: Relationer Sverige-DDR 1949-1990 (Carlssons) (SvD 091004). Och det är lika absurd som underhållande läsning. Han intervjuar nämligen en av alla de tusentals svenska lärare som åkte på "kurs" i DDR och därmed fick en inblick i hur det kommunistiska paradiset fungerade:
Någon öppen politisk propaganda förekom inte på någon av kurserna. Tvärtom kunde de ansvariga ibland yttra försiktig kritik mot DDR. Men efter att arkiven öppnades har det visat sig att till och med sådana inslag var planerade och regisserade. Det kallades att ge deltagarna frirum. Frispråkigheten skulle upplevas som spontan. DDR ansåg att särskilt svenskar uppskattade den här typen av (kontrollerad) öppenhet.

Planerad spontanitet med andra ord. Och så finns det dårar som än idag inte kan förstå varför kommunismen inte fungerande och fortsätter drömma om att avskaffa kapitalismen...

2009-10-03

Ett dött förslag


Obamaadministrationens förslag om ett nytt sjukvårdssystem börjar alltmer likna papegojan i den berömda Monty Pythonsketchen ovan. Eller vad sägs om följande demokrats uttalande:
Sen. Thomas Carper (D.-Del.), a member of the Senate Finance Committee, told CNSNews.com that he does not “expect” to read the actual legislative language of the committee’s health care bill because it is “confusing” and that anyone who claims they are going to read it and understand it is fooling people.
- Ridå!

Backlasch för Obama

Att en backlasch mot Barack Obamas Messiasfasoner skulle komma har varit uppbart från början. Han har också redan dragit med fallande popularitetssiffror hemmavid i flera månader. Och gårdagens fiasko att få OS 2016 till hans hemstad Chicago verkar bara ha spätt på denna negativa trend. Och även om jag som jag skrev igår sett han i just detta fall lyckats (då jag älskar Chicago och gärna sett att staden fått spelen), så kan jag idag lite skadeglatt konstatera att fiaskot nu öppnat ögonen på glänt även på vissa (s)venska media (SvD 091003, DN 091003).

Nu dags att gå vidare...

Det ser ut att bli ett ja i folkomröstningen på Irland (SvD 091003, DN 091003). Som "positiv EU-skeptiker" tar jag emot detta besked med blandade känslor. För jag är å ena sidan en varm anhängare av de grundläggande tankar och system - framförallt frihandeln och euron - som Europasamarbetet bygger på. Men jag inser samtidigt att dagens EU på många sätt utvecklats till ett byråkratiskt monster, som ägnar sig åt så mycket dumheter att man bågnar.

Jag skulle nog dock trots detta troligtvis ha röstat ja om jag varit irländare. EU behöver nämligen nu snabbt kunna gå vidare, göra upp med alla bysantiska tendenser som präglar dess organisation och bygga någonting helt annorlunda inom en snar framtid. Och man kan börja med att genast tillsätta en ny "grundlagskommitté".

För det Lissabonfördrag som nu kommer att träda i kraft är ett dåligt skämt! En federativ konstitution skall ty inte vara flera hundra sidor lång och späckad med politiskt korrekta floskler. Den skall vara ett kort, koncist dokument som den amerikanska Konstitutionen, som på några få A4:a statuerar hur unionen skall styras, dess makt begränsas och innehålla en rättighetskatalog som garanterar medborgarna deras mänskliga fri- och rättigheter. Basta!

Ha!


I förrgår kom ett nytt, förödande slag rakt mot "växthusteorin" i form av denna artikel med medföljande graf (ovan), som bevisar att alarmisterna ljugit, alternativt låtit sig bli bedragna av bluffmakare, och att det inte skedde någon anmärkningsvärd uppvärming av jorden under 1900-talet. Den "hockeyklubba" som Al Gore och andra i åratal försökt slå i huvudet på oss skeptiker är nu därmed en gång för alla falsifierad! Och då det är lördag: Skål för detta!
.
Tillägg: Man kan vidare notera att hösten och vintern i år verkar komma rekordtidigt (SvD 091003, DN 091003). Och även om (för att nu stämma direkt i ån snarare än en flod av förutsägbara protester) väder givetvis inte är det samma som klimat, så är det garanterat ett tecken i tiden på att AGW-hypotesen nu snabbt håller på att smälta bort, in i historiens fiaskodimmor... ;-)

2009-10-02

Idag hoppas jag på Obama

Ja, du läste rätt! Idag står jag faktiskt helhjärtat på Barack Obamas sida i hans försök att skrapa hem OS 2016 till sin hemstad Chicago (SvD 091002, DN 091002). Inte för att jag bryr mig alldeles för mycket om sport, men jag älskar Chicago. Staden har på senare år genom enormt hårt arbete lyckats börja ta sig bort från de ekonomiska och sociala problem som för bara åtta-tio år sedan fortfarande starkt präglade gatubilden; en positiv utveckling inte helt olik den som New York genomgick under Rudi Guilliani på 1990-talet. Och ett OS skulle bidra till fortsatta framgångar. Jag hoppas därför som sagt att Obamas närvaro gör susen. For once...

Tillägg: Tyvärr fick Chicago inte OS. Jag beklagar detta, men ser också det hela som ett tecken på att Obamas Messiasmask nu ramlat av även internationellt...

2009-10-01

Fascinerande pusselbit

Bitarna i det existentiella pusslet rörande mänsklighetens tidiga historia blir allt fler. Svenskan rapporterar idag om att forskare nu har ett skelett av en möjligen tvåbent varelse som är äldre än "Lucy":
(...) ett team av 37 forskare från bland annat USA, Etiopien, Japan och Storbritannien har sammanställt fynd från Aramis i Etiopien och konstaterar att 4,4 miljoner gamla Adipithecus ramidus, eller Ardi som man valt att kalla henne var cirka 120 centimeter lång, och vägde 50 kilo. I storlek ungefär som en schimpans men i övrigt mer lik en människa enligt forskarna som ser tydliga tecken på att hon rört sig upprätt precis som vi och inte enbart på alla fyra, svingades mellan träden.
Detta är i sanning, med ett ord, fascinerande!

Läsvärt om KD

Bloggaren Pär Krause skrev för några dagar sedan ett mycket bra inlägg om den ideologiska omorienteringen som är på G inom Kristdemokraterna. Läsvärt!

Rövslickeri!

EU fortsätter att krypa för det auktoritära - och gasexporterande - Ryssland (SvD 091001). Igår presenterades en lismande rapport som kallade det lilla, hjälplösa Georgien för angripare i förra årets krig. Sant är att georgiska trupper sköt först. Ryssland hade dock då i åratal ägnat sig åt provokationer och försökt splittra landet. Att skylla på Georgien är därför som att anklaga ett rånoffer för misshandel som, stirrande in i ett dubbelpipigt hagelgevär, försökt slå till rånaren. Patetiskt!

Folkhemsfacism

En pensionär i Ängelholm får 50 öre i bidrag. "Regler är regler" säger Försäkringskassan. Tänk om Sossesverige kunde vara lika lutherskt nitisk när det gäller att uppfylla andra formella åtaganden, som att upprätthålla ordning på gator och torg, försvara landet mot yttre fiender, leverera vård och omsorg i tid, etcetera.