2009-10-31

Hämden är ljuv

Två rånare fick i går sina fiskar varma i Södertälje. Det verkar visserligen som om "hämnarna" gick väl brutalt fram, men jag kan inte säga att jag tycker att de bör få alltför hårda straff...

33 kommentarer:

 1. Det strider förvisso mot den svenska modellen där ingen får hämnas och brottslingar skall "vårdas" men jag tror inte att rånarna kommer att göra om det nu när de vet vad som kan hända...

  SvaraRadera
 2. Tyvärr så är vi i sverige så det kommer nog att bli extra hårt straff. Svenska rättsväsendet är livrädd för folk som "tar lagen i egna händer" det är värre än när någon hoppar på nån oprovocerat.

  SvaraRadera
 3. Det är rätt åt rånarna! Man ska inte råna folk!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Samhället har de senaste fem åren visat på en alldeles för passiv inställning till brottsbekämpning.
  Den Svenska Polisen har inte de resurser som påkallas i samhället och personligen har jag ringt Polisen vid ett flertal tillfällen då jag har sett att olika former av brott har begåtts och då fått svaret att "Vi har inga resurser just nu".
  Behov finns helt klart i att från samhällets sida markera att den här typen av incidenter inte är okej.
  Vad drar vi för slutsatser av denna händelse. Jo, att Polisen borde ha inkallats och om inte de anländer så finns inget annat alternativ än att själv hantera situationen.

  SvaraRadera
 5. Sverige är fantastiskt. Istället för att hugga av rånares händer så uppmuntrar man till nya rån, det är ju riskfritt. Blir du påhoppad så kan du räkna med att anmäla påhopparna.
  Suka: Sverige har väl inget rättsystem. Tycker inte jag man kan kalla det i alla fall. Det är något slags godtyck-system. 1.5 år för mord på flickan? Hehehe vilket skämt. Jag ser faktiskt ner på alla jurister, advokater och domare. Deras lön borde sänkas drastiskt.

  SvaraRadera
 6. bra gjort!!! sätt banditerna på plats!!! tänk om rånet skulle ha övergått till värre saker!

  nita de fega tjuvarna!!!

  SvaraRadera
 7. det hemska är ju att vårt skämt till rättsväsende kmr o bestraffa de här killarna som tog hand om buset hårdare än buset själva. År i fängelse för hjältarna och några timmars samhällstjänst för rånarna är min prognos. Jävla skämtland man bor i.

  SvaraRadera
 8. Varför är SvD så jävla fega att de inte tillåter kommentarer?? Jävla mellanmjölkssillar! Varför finns det ingen med råg i ryggen längre? Det skulle väl vara rånoffrens pojkvänner då...

  SvaraRadera
 9. mycket bra gjort, hoppas dom har lärt sig en läxa. När polisen inte "finns" där, vad ska man göra? jo, precis som killarna gjorde, fösvara sina kära och nära. Vad annars menar samhället?! Stå och titta på eller? nej skulle inte tro det. Det var rätt gjort! High five för Er killar!

  SvaraRadera
 10. Är ni tokiga eller?

  Vist blev de två flickorna rånade, men deras pojkvänner är lika stora idioter som tjuvarna och där med skall alla ha hårda straff.

  Hör om flockorna blev av med saker för 3000 kronor, då tycker dessa IQ befriade idioter att det är helt okay att köra på någon med bil, (enligt mig mordförsök), istället för att ringa till polisen då man ändå hade identifierat tjuvarna.

  Rätt borde vara:
  * Tjuvarna skall dömmas för personrån.
  * Angriparna skall dömmas för grovmisshandel.
  * Flickorna skall dömmas för anstiftan.

  Jag tänker lite på idioterna i USA som tucker att det är helt okay att skjuta ihjäl en människa som snott en radio för $10.

  SvaraRadera
 11. Haller med senaste talaren -- ni ar galna Problemet med att vi har for lite poliser i Sverige loses rimligen genom att utbilda och anstalla fler poliser. Inte genom att lata gemene man utdoma det straff han eller hon anser rimligt i studens allvar.

  Ett rattssystem dar folk tillats utdoma straff pa egen hand utan inblandning av vare sig polis, lagbok eller juridisk process skulle innebara en sa otrolig brist pa rattssakerhet att det knappast skulle vara forenligt med demokrati over huvud taget.

  Misshandel ar misshandel oavsett vem brottsoffret ar. Det ar handlingen i sig som ar olaglig, oberoende av _vem_ den riktas mot. Att spoa skiten ur mormor ska ge samma straff som att spoa skiten ur ett par ranare. Alla ar lika infor lagen.

  SvaraRadera
 12. Till Oliver: Så att slå mormor bör vara likställt med att slå till en rånare. Intressant. Gå till val på den så får du se hur det går...

  SvaraRadera
 13. Det var väldigt vad populära sharialagar med hämnd och avhuggande av händer var populära här, är kanske sharialagar gammal god svensk tradition?

  SvaraRadera
 14. Rätt åt idioterna, men i Sverige skall vi inte göra så här. Låt gå för den här gången.

  Men eftersom det skedde i Slöddetälje så finns riska att rånarnas alla bröder, kusiner. farbröder och andra släktingar kommer ge sig på offren, och då........

  har vi definitionen av den underbara Mångkulturen som vi saknat så i Sverige.

  /UllaBella

  SvaraRadera
 15. Hylla dom som hämnades å släng rånarna i fängelse

  SvaraRadera
 16. Snygtt jobbat! Det blir så när polisen lägger sina resurser på att kolla mönsterdjup, hastighet, bilbältesanvändning och andra "allvarliga" brott. Medborgarna tvingas ta lagen i egna händer för att komma till tals med brottsligheten.
  Eller tror någon att polisen lyft ett finger för att få tag i rånarna?

  SvaraRadera
 17. när du kan begå ett rån, så är du "stor" nog att få stryk också. Du vet innan att det är fel, ändå gör du det!!!! Vad har vad man i huvudet när man går på unga flickor mm för att råna dom? Visst, misshandel är inte rätt, men i samma situation, skulle Du då bara titta på? Då kan man ju också undra, Vad har du då i huvudet?

  SvaraRadera
 18. du var mig en feg stackare som inte vågade ta in min förra komentar!

  SvaraRadera
 19. Troligen så blir det så att rånarna kommer undan med villkorligt pga låg ålder. Hämnarna får 2 år för grov misshandel.

  Signalen rättsväsendet vill skicka till ungdomar är följande:

  Det är OK att råna- Civilkurage är förbjudet och ska bestraffas hårt.

  SvaraRadera
 20. Till Anonym (17:44): Jag ber att få hänvisa till den kommentarspolicy jag har publicerat på bloggen: "Undantag görs för kommentarer som innehåller material som jag tror bryter mot svensk lag."

  SvaraRadera
 21. jaha ja så du anser alltså att det jag säger är "stupiditeter" det måste du ju göra eftersom det jag skrev inte bröt mot någon lag. men en sak skall du veta att jag är hellre stupid i dina ögon än feg i mina vänners, något som du däremot inte verkar ha några problem med.

  SvaraRadera
 22. Farbror Blå är liksom Standardsvensson inget att ha när det krisar till sig. Stölder, inbrott och grav åverkan på min bil: avskrivet! Att jag själv har tänderna kvar i munnen kan jag tacka 5 manliga tyska turister för, som skiljde sig från förbipasserande svenskar och skrek på tyska till de tre som försökte råna mig: "Jetzt sind wir sechs gegen drei und nicht einer gegen drei. Haut ab!"

  SvaraRadera
 23. Till Anonym (18:22): Uppmaningar till våld anser jag kunna bryta mot svensk lag. Jag ber dig repektera detta.

  SvaraRadera
 24. du ger mig alldeles för mycket kredit som anser att mina åsikter är samma sak som uppmaningar, men du vet vad jag tycker. ska inte terrorisera dig mer nu. ha en fortsatt bra helg.

  SvaraRadera
 25. Till Anonym (18:30): Och jag önskar givetvis dig det samma!

  SvaraRadera
 26. Det är INTE civilkurage att köra på nån med bil och sen grovt misshandla dom. Den typen av pöbelvälde vill jag iaf inte ha i en modern stat.

  SvaraRadera
 27. Ingen vill väll ha pöbelvälde men jag ser hellre att folk tar lagen i egna händer än att brottslingar får fortsätta fritt i sitt tarvliga värv obehindrat ..

  SvaraRadera
 28. Om kriminella ser att det är OK att allmänheten skyddar sig och utdelar bestraffning på plats, så kommer oprovocerat våld att minska drastiskt. Idag vet dom att ingen vågar göra något, inte ens polisen. Sverige är ett paradis för kriminella.

  SvaraRadera
 29. UllaBella,
  Vad vet du om både rånarnas och mishandlarnas nationaliteter så att du uttalar dej som du gör. Du är en sån typisk rasse du.

  SvaraRadera
 30. precis tar inte staten sitt ansvar så är det upp till oss medborgare att hålla dräggen på mattan.
  FLer såna här incidenter så kanske vårt rättsväsende isner att de måste börja stävja brottsligheten snart.
  Och det handlar inte bara om fler poliser, framförallt ska det till hårdare straff. Vilket har blivit svårare o svårare att få till i takt med att vår till största delen importerade brottslighet vuxit till sig, vi har idag platsbrist på fängelserna. Frågan är fler fängelser eller är det kanske dags att hejda invandringen tills våra brottstyngda förorter börjat vända sina allt dystrare trender?

  SvaraRadera
 31. Så här går det när man har ett rättssystem som inte ger brottsoffer ordentligt med upprättelse. Då känner medborgarna att de får ta lagen i egna händer. Med tanke på att man inte dömer ut några direkta straff i Sverige så skulle jag nog säga att pojkvännen tycker hämnden var värt det. Så resonerar nog många andra också. Höll jag mig inom ramen av vad som får publiceras på bloggen? Jag ansträngde mig verkligen. =)

  SvaraRadera
 32. Glöm aldrig vad som hände alldeles nyligen i Södertälje - och hur det slutade! Glöm däremot att polisen kan hjälpa er, det är djungelns lag som gäller - tyvärr!

  "Två yngre kvinnor och en yngre man samt en grupp killar som i pressen kallats för ”Gnestakillarna”, blev brutalt misshandlade av ett invandrargäng i Södertälje, söder om Stockholm. Förundersökningen kring den brutala misshandeln är nu nedlagd trots utpekanden från samtliga offer."

  SvaraRadera
 33. Bus som ger sig på annat bus. Och här sitter det folk och applåderar våldsverkarna...

  Våldsverkare som dessutom är 22 och är tillsammans med 16-åringar.

  SvaraRadera