2009-11-30

En film till...

Den här har funnits out there ett tag men är väl värd att se igen!


Link: The Great Global Warming Swindle

3 kommentarer:

 1. Det handlar inte explicit om Climategate eller klimatet, men likväl samma typ av "rörelse" i samhället.

  Det handlar om ECPAT, organisationen som finns för att bekämpa barnporr och övergrepp på barn. Jag inbillar mig att den här organisationen står på ungefär samma nivå idag som klimatisterna befann sig på för en 10-20 år sedan.

  Man gör sin röst hörd med hjälp av friserade larmrapporter som bland annat säger att 400 barn i Sverige tvingas till prostitution. Röster som är kritiska till sagda rapporter mobbas och kritikern bskylls för att inte ta problemen på allvar och så vidare och så vidare.

  Thomas Bodström leder idag organisationen och lagförslag droppar in. Ett förslag är Groominglagen om vilken Johannes Forssberg i Expressen 27 mars 2008 skriver:

  "Groominglagen ska göra det olagligt att ta kontakt med barn om man har sex i tankarna. Att ha sex med barn är redan olagligt, att snuskprata med barn är redan olagligt. Men än så länge får vi alltså tänka vad vi vill. De juridiska remissinstanserna totalsågade groominglagen eftersom det är tämligen svårt att bevisa tankebrott."

  Det saknas nu bara att det dras igång ett särskilt FN-organ med uppgift att "minska den galopperande barn-trafficing-prostitutionen", med åtföljande toppmöten, så har vi en helt ny "Klimatkatastrof" på halsen.

  Väl värt - tycker jag - att skriva om.

  SvaraRadera
 2. Till Magnus: Detta har jag aldrig hört talas om... Hur i h-e är det tänkt att en lag om att göra det "olagligt att ta kontakt med barn om man har sex i tankarna" skall kontrolleras? Det låter så dumt att jag-vet-inte-vad!

  SvaraRadera
 3. Jo, det är precis så dumt att man-inte-vet-vad... Lagen infördes i somras.

  http://www.rb.se/press/kommentarer/Pages/Radda-Barnen-valkomnar-lag-mot-grooming.aspx

  "Riksdagen har beslutat införa en ny lag som gör så kallad grooming olaglig. Rädda Barnen ser positivt på att kontakt med barn i sexuella syften kriminaliseras. Det är verkligen dags att stärka skyddet för barn som riskerar att utsättas för sexuella övergrepp!"

  Det finns massor av lagstiftning som skyddar barn, men nu pratar vi om lagstiftning om vad som får TÄNKAS. Vansinne, naturligtvis, som det så ofta blir när "särskilt utsatta grupper" ska skyddas.

  SvaraRadera