2009-12-06

Ynkedom!

Brittiska Met-Office har nu till slut lovat att gå tillbaka och kontrollera sina record. Gott, men hur reagerar brittiska regeringen? Jo, man motsätter sig hela operationen! Och man gör det med motiveringen att man är rädd att det skall gynna skeptikersidan. Se där, ett klart erkännande av att man inte litar på de data man baserar sin egen politik. Vilken ynkedom!

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk blogg. Historia, politik, kultur – och så till 90 % inlägg som handlar om att du inte tror på den globala uppvärmningen. Varför brinner du så för det här? Låt oss för en sekund anta att du har rätt och att larmen verkligen är falska. Vilka förödande konsekvenser är det du förutser om vi skulle minska våra koldioxidutsläpp ”i onödan”? Och är de i så fall värre än i det motsatta scenariot, att larmen stämmer och att vi ändå inte minskar våra utsläpp?

    SvaraRadera
  2. Till Fredrik: Det stämmer väl att jag sista månaden nästan bara bloggat om Climategate - beroende på att det en fråga som berör både historia, politik och kultur. Får alarmisterna som dom vill riskerar nämligen "åtgärderna" att förvandla hela vårt samhälle i socialistisk/facsistisk riktning till en sådan grad att jag icke vill vara med om det (personliga "koldioxidkonton", drakonisk straffbeskattning av företag och privatpersoner, flyg- och reserestriktioner och gud vet allt vad som förts på tal). Och detta är garanterat mycket mer förödande än en, säg, möjlig tvågradig tempökning på något hundratals års sikt, som bara skulle göra det lika behagligt här i högan nord som det var på medeltiden med mildare vintrar, frodigare vegitation och expanderande träd- och odlingszoner...

    SvaraRadera