2010-02-14

Reklamavbrott


Och så var det dags för lite reklam... Undertecknad kommer tillsammans med, bland andra, Dick Harrison och Lotta Gröning att delta i ett Timbroseminarium i Uppsala den 9 mars på temat Finns det en officiell svensk historieskrivning? Alla är hjärtligt välkomna! Mer information och anmälningsmöjlighet finns här.

8 kommentarer:

  1. Hej Anders!

    Hur mycket kostar evenemanget? Jag hittade inget pris på sidan...

    /John

    SvaraRadera
  2. I'll be there! :)

    /John

    SvaraRadera
  3. Coolt Anders. Ser att alla har disputerat utom du - håller du på med någon avhandling, funderat på att skriva något, inte kommit in eller hellre gillar att lira fritt inom gebitet utan krav på massa teoretiserande och metodskrivande? Du verkar rätt skarp annars...!

    SvaraRadera
  4. Till David: Det står faktiskt fel ser jag nu - fil.mag skall det vara, inte pol.mag. Och ja, jag "lirar fritt". Kommer eventuellt en dag att doktorera, men då blir det nog i USA. Det svenska historikersamfundet och jag drar inte riktigt jämnt, vare sig vetenskapligt eller ideologiskt... ;-)

    SvaraRadera
  5. Ojsan - är du på konfrontationskurs med historikeretablisseemanget i landet. Men rent ideologiskt så står väl exempelvis inte du och Kristian Gerner så långt ifrån varandra? Och så mycket sticker ju egentligen inte din En annorlunda ut - det skriver du ju själv inledningsvis - att du egentligen bara fiskar upp etablerad litteratur. Och du har ju inte gått åt något eget källmaterial. Så vad är det vetenskapligt som inte historikersamfundet gillar - där ni är oense? Skulle vara kul att höra...

    Därtill - jäkligt kul att kommentera dina inlägg, få lite "debatt" och framför allt att du är så snabb på att svara.

    SvaraRadera
  6. Till David: Historia består av två delar - fakta och tolkningar. Och det är på tolkningsdelen som jag har ytterst få blodsbröder (Kristian Gerner och jag är dock överens om mycket, han är ett att få lysande undantag på en annars mycket mörk materialistisk-marxistisk historikerhimmel ;-) Kul att du tycker om bloggen, jag tycker det är kul med debatter och hoppas att den utgör ett andningshål för en mycket bredare debatt än vad som är vanligt i detta land.

    SvaraRadera