2010-04-03

Äktenskap mellan skorpioner


Venezuelas de facto diktator Hugo Chavéz har nu på en vecka skaffat sig två nya lekkamrater. Först vad det Vitrysslands traktorführer Alexander Luckashenko. Och nu Rysslands ställföreträdande tsar Valdimir Putin. Av den senare hoppas Chavez kunna få bland annat både kanoner och kärnkraft. Jag undrar hur miljövänstern skall reagera på det senare? Kanske genom att snida till en variant av VPK:s gamla argument från 1970-talet om att svensk kärnkraft var livsfarlig, men att sovjetiska kärnkraftverk som "ägdes av folket" var helt harmlösa...

8 kommentarer:

 1. Svårt att vara diktator när man är folkvald president.

  SvaraRadera
 2. Om Chávez är en diktator så måste han vara världens mest misslyckade dito. Diktatorer brukar inte tillåta fria val och dylikt. Dina kommentarer tyder på en bristande förståelse för latinamerikas nutidshistoria och samhällsliv. Jag tror säkert att du kan en held del om svensk historia, men latinamerika verkar inte vara din grej.
  /Veronica.

  SvaraRadera
 3. "VPK:s gamla argument från 1970-talet om att svensk kärnkraft var livsfarlig, men att sovjetiska kärnkraftverk som "ägdes av folket" var helt harmlösa..."

  Kul, :-)

  SvaraRadera
 4. Till Anonym (18:37) & Veronica: Hitler var folkvald. Till att börja med...

  Till Johnny: Jupp, jag plockade upp den härförleden i (tror ja det var) SvD :-)

  SvaraRadera
 5. Chavez polar redan med Ahmadinejad och iransk kärnkraft har vänstern inget problem med.

  SvaraRadera
 6. Till Tor: Nej, så är det ju bisart nog. Kanske ormgropp varit ett bättre uttryck än skorpionäktenskap... ;-)

  SvaraRadera
 7. Hitler fick 36.7% i det sista demokratiska presidentvalet som hölls. vad gjorde han sedan? Jo, han avskaffade demokratin så fort han fick makten. Hitlerliknelsen haltar.

  SvaraRadera
 8. Till Anonym (09:40): Möjligen, men den visar att diktatorer kan komma till makten på lagig väg (han förlorade mycket riktigt det presidentval du åsyftar men blev sedan i laga ordning utsedd till rikskansler för en koalltionsregering). Och att avskaffa den demokrati som förde honom till makten är f.ö. just vad Chavez just nu steg för steg håller på med. Den ledande oppositionspolitikern fick härförleden i hemlighet fly landet, media förtrycks, etc, etc.

  SvaraRadera