2010-07-27

Bara halva sanningen

Svenska Dagbladet kör idag en intressant (och underbart politiskt inkorrekt) artikel om hur existensen av biologiska skillnader påverkar manligt respektive kvinnligt beteende. Det mer specifika ämnet är att mäns högre testosteron och adrenalinproduktion gör dem mer riskbenägna på börsgolven och därför "driver fram finanskriser och börsfall."

Och jag säger på basis av att ha följt samhällsutvecklingen och den s k sociobiologiska debatten i snart 25 år absolut, så är det!!!

Dock skall vi, för att vara både vetenskapliga och sjysta mot männen (okej, jag är part i målet!), även komma ihåg att män genom sin större riskbenägenhet mellan kriserna även bidrar till snabbare ekonomisk tillväxt och börsrallyn, som i sin tur driver upp tempot i både den ekonomiska och tekniska utvecklingen. Och eftersom perioderna av högkonjunktur och tillväxt långsiktigt vida överstiger de korta krisperioderna måste alltså männen starkt bidra till ökat välstånd för alla.

Se där ytterligare ett argument för att sätta handklovar på alla klåfingriga politiker och låta människor och marknader vara ifred! :-)

1 kommentar:

  1. Låta människor och marknader vara ifred. Så ska det vara ;-)

    SvaraRadera