2010-07-16

Inte ett dugg förvånande

Henrik von Sydow (M) varnar för att det kan bli en speciell skatt på bredbandsuppkopplingar om Lasse Ohly & C:o får vara med och bestämma. Skulle inte förvåna mig ett dugg, för kommunisterna kommer som alltid att beskatta allt. Och som Henrik skriver: "Vi får alla ett dyrare och sämre Internet. Det försvårar för investeringar i telekom, bredband och Internet; just där Sverige ska vara ett föregångsland och det fält där så många menar att framtidens jobb kommer att växa fram. Sverige försämrar sin internationella konkurrenskraft och vår tillvändhet till Internet och nya innovationer försvåras."
.
Tillägg: V backade direkt och säger sig nu inte vilja ha en bredbandsskatt. Utmärkt! Tänk bara om de kunde vara lika kloka när det gäller inkomstsketter, förmögenhetsskatter, fastighetsskatter, arbetsgivaravgifter för unga, etc, etc, etc.

8 kommentarer:

 1. Kan vara bra att veta att det inte alls är ett v-förslag, utan något Siv Holma (v) gått ut med utan stöd i Vänsterpartiet. Vänsterpartiet har uttryckligt förklarat sig skeptisk mot tanken på en bredbandsskatt, och vill istället ha digitala bibliotek.

  För mer info:
  http://www.digitalabibliotek.se/index.php?title=Vad_%C3%A4r_skillnaden_mot_en_bredbandsskatt%3F

  SvaraRadera
 2. Till Micke vK: Jag vill icke ha någotdera. Informationen skall vara fri, inte statligt styrd/subventionerad.

  SvaraRadera
 3. Vi betalar redan en internetskatt för all registrering och avlyssning som moderaterna har infört. ISP bekostar FRA-övervakningen, som sedan läggs på kunderna.
  Så informationen har under moderaternas styre gått från fri till statligt styrd. Dessutom håller ju vår övervakningskommersionär i Bryssel på att hitta på nya övervakningslagar som ska bekostas as ISP hela tiden.

  SvaraRadera
 4. Till Daniel: Jag är helt emot även detta!

  SvaraRadera
 5. Trevligt, för internetskatterna är redan idag en realitet och då väldigt många partier i riksdagen är för internetskatter (det är bara 2 som är emot, och man hittar dom inte i alliansen) så måste man kanske gå utanför riksdagen om man vill ha in liberala partier som är emot internetskatt.

  SvaraRadera
 6. Till Daniel: Om det bara var den enda fråga som gällde så... Tyvärr handlar politiken sedan många, många decennier om så många fler - och de facto - viktigare saker.

  SvaraRadera
 7. Backade? Det var patiensen som fabricerade detta påstående.

  skåne ut ur Sverige. NU!

  SvaraRadera
 8. Till Anonym: Henrik v Sydow påtalade ett uttalande från en ledande partiföreträdare (dessutom är jag säker på att han är från Halland o inte Skåne - och jag tycker båda skall få fortsätta tillhöra Sverige -- om dom vill)

  SvaraRadera