2010-08-21

Bri(s)tande logik

Mona Sahlin sade i går att hon vill göra Sverige till ett "välfärdsparadis". Sverige bör bli som Norge, typ. Nu ska vi se här, låt oss angripa detta logiskt. Socialdemokraterna styrde Sverige mer eller mindre oavbrutet mellan 1932 och 2006. Ganska gott om tid att fixa till saker alltså. Under de fyra år som den nuvarande regeringen styrt har därtill satsningarna på vård, skola och omsorg ökat markant. Slutsatsen måste ju därför bli att sossarna under sina nästan 80 år vid makten varit riktigt urusla välfärdsbyggare. Och så vill dom att svenska folket den 19 september skall ge dom en ny chans. Övertygande? Knappast...

Tillägg: Svenskan kör idag en ledare på samma ämne.

5 kommentarer:

 1. Aha... Norge! Jag funderade över vilka miserabla skatteparadis som avskräckt henne; Monaco, Caymanöarna eller Liechtenstein, samt vilka välfärdsparadis som var förebilderna; Kuba, Nordkorea eller gamla hederliga Sovjetunionen. Men nu vet jag alltså att det var Norge som var rättesnöret!
  Då är bara frågan: Var ska vi borra efter oljan?

  SvaraRadera
 2. Så vad från Norge ska Sverige importera enligt Sahlinskan? Avreglerad bostadsmarknad? Mellanöl i butikerna?

  Men är det Sahlinskan vi pratar om sä väljer hon säker istället söndagsstängt och extrema bilavgifter.

  SvaraRadera
 3. Klockrent som vanligt!
  Fast jag blir lite deprimerad när jag tänker på att många nog tyvärr kommer att köpa deras löften om "paradiset på jorden".
  Som de i alla dessa år har gjort....

  SvaraRadera
 4. Till Monodemon: I fru Sahlins trädgård kanske... ;-)

  Till Tor: Garanterat så!

  SvaraRadera
 5. Till UA. Dagens mätning (22/8) ger hopp...

  SvaraRadera