2011-01-24

En lögn till

Folkhälsofascisterna har på senare år lyckats övertyga många svenskar om att Systembolagets monopol ger dem ett större utbud av goda och billiga viner. Well, som visas här är detta (också) en ren lögn...

3 kommentarer:

 1. Förutom att inlägget du länkar till är ute och cyklar.

  Från Systembolaget: "3000 artiklar av öl, vin och sprit från ett 40-tal länder i det ordinarie sortimentet och lika många i beställningssortimentet."

  Det innebär alltså att Systembolaget i Orsa har samma utbud som ett gigantiskt varuhus i Paris. Inte så illa och något marknaden klarar av den dag helvetet frusit och du blivit kommunist.

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte hur många sorters vin det finns på den lokala stormarknaden HyperU i Plancoët, men det är garanterat många hundra olika sorter. Nästan alla är franska. Utländska viner finns nog i mindre än 50 varianter.

  När jag kom till Frankrike 1996 fanns det inte mycket whiskey att köpa på "ICA". Sedan dess har whiskeykonsumtionen gått upp ordentligt. Nu har HyperU bara sitt eget märke av cognac. Däremot hade de 84 olika sorters whiskey när jag räknade för två år sedan.

  SvaraRadera
 3. Till RDJ: Om det finns en marknad för så många viner i Orsa kommer de att finnas till försäljning. Så funkar kapitalismen. Om det inte finns det och Systemet ändå framhärdar med att köra dit flaskorns så gör de bara övriga sortementet dyrare. Sådan är socialismen.

  Till EL: Låter trevligt civiliserat. Tänk, att som myndig medboragre kunna gå in i en affär och köpa mat och vin samtidigt! :-)

  SvaraRadera