2011-02-01

I'm back!

Nu har jag flyttat och kommer under de kommande dagarna förhoppningsvis att kunna börja blogga igen. Tills vidare: När jag till slut fick igång datorn igen möttes jag av följande glädjebesked: "A federal judge in Florida struck down the entire healthcare reform law Monday afternoon, ruling that the requirement for individuals to purchase insurance is unconstitutional and is too central to making the law function." Så länge det finns liv finns det hopp!!! :-)

9 kommentarer:

 1. Och om vänstern envisas så tycker jag vi följer Ann Coulters förslag och introducerar lagförslag som "kräver" att folk äger ett handeldvapen och en bibel. :-)

  SvaraRadera
 2. Till Gun: Coulter är sannerligen den amerikanska högerns svar på den svenska vänsterns Åsa Linderborg...

  SvaraRadera
 3. Vilken fullständigt felaktig och ovärdig jämförelse. linderborg är en intellektuell dvärg i jämförelse med Ann Coulter, hon har ingen av den erfarenhet, bildning, vasshet eller språkliga finess Coulter har. linderborg skulle inte klarat sig 5 sekunder utanför den pk-ankdamm hon huserar i här i Sverige, än mindre inom den politiska debatten i USA. Jag struntar i vad vänstern kallar henne men om det är bilden du har av henne borde du iallafall läsa något av henne (inte "om" henne) och nyansera din bild, även om du sedan väljer att hålla den för dig själv.

  SvaraRadera
 4. Till Gun: Coulter har hjärna, no talk about it (jag har läst flera av hennes böcker och tycker de innehåller en hel del mycket skarpa analyser). Jag tycker dock hon har en osalig förmåga att verbalt uttrycka sig onödigt aggressivt. Kankse är det medvetet, kanske inte. I vilket fall -- därav liknelsen med lindeborgskan, som ju också sprider giftpiller kring sig likt bonden sprätter säd på våren...

  SvaraRadera
 5. Well, i mina ögon är det som att referera till Jay Leno som "USAs svar på Peter Settman" eller referera till Walter Cronkite som "USAs svar på Bo-Inge Andersson", Oscarsgalan som "USAs svar på rockbjörnen" eller Oprah Winfrey som "USAs svar på Linda Rosing".

  Menmenmen de gör ju ungefär samma saker... :-)

  No biggie, håller med dig i det mesta ändå, tack för en bra blogg och välkommen tillbaka.

  ...Ted Kennedy som "USAs svar på Lars Ohly",
  Dolly Parton som "USAs svar på Anna Book,
  Karl Rove som "USAs svar på Ibrahim Baylan"..ill stop now :-)

  SvaraRadera
 6. Dynamiken som uppstår i ett land med äkta maktdelning mellan lagstiftande, verkställande och dömande makt är otroligt intressant att följa. Det är en levande debatt med starka viljor på båda sidor när ett lagförslags eventuella konstitutionella bärighet kommer ifråga.

  Till Gun, oavsett vem som kom med förslaget först så har nu ett antal republikaner i South Dakota introducerat lagförslag med obligatorium på vapeninnehav. Som appell till Obamacares krav på sjukförsäkring. Debatten går vidare.

  http://www.argusleader.com/article/20110131/UPDATES/110131031/Bill-would-require-all-S-D-citizens-buy-gun?odyssey=mod|mostview

  /Bengt

  SvaraRadera
 7. Välkommen tillbaka! En Youtubekanal som bör kunna intressera dig (om du inte redan visste och om du hänger på youtube...).

  youtube.com/user/ChurchillCentre

  SvaraRadera
 8. Till Magnus123: Tackar! Den kanalen skall jag givetvis kolla vid tillfälle :-)

  SvaraRadera
 9. För övrigt snackas väl
  ungefär
  samma bullshit här som
  där
  Samma GUN-smoke whitout fire
  shot from a empty GUN

  SvaraRadera