2011-03-10

Helt appropå...Med tanke på sossarnas senaste idé om ny partiledare kom jag av någon anledning att tänka på det här gamla örhänget...

Tillägg: Jag gnuggar mig i ögonen. Det var alltså inte bara en förflugen idé. De gjorde det!! Mama mia, någon med mig skämta aprilo... :-D

2 kommentarer:

 1. När jag ser hur S sjunker som en sten undrar jag som vanligt varför borgerligheten är så harig. Är det ingen som ser att det är ett öppet mål? Halva motståndarlaget sitter och knyter på sig skridskor på fotbollsplanen.

  Så varför inte göra som du föreslår Anders, och börja kvitta avskaffade bidrag mot sänkta skatter och arbetsgivaravgifter.

  Och mitt lilla favoritförslag: avskaffa tvångslagstiftningen, den sociala ingenjörskonsten beträffande barnomsorgen. Den är en skam för ett fritt land och för en borgerlig regering.

  Jag har här framför mig ett ex av Falukuriren från 4 december som min mor skickade ner. En stackars kvinna tvingas gå på bidrag för att hon inte kan ta ett jobb pga att daghemmen är fulla.

  Hon får alltså inte 12000 kr i bidrag per månad som subvention för daghemsplats och tvingas därför ta andra bidrag. Hur dumma kan folk egentligen vara?

  SvaraRadera
 2. Till EL: Jadu, varför den svenska borgerligheten är som den är är ju en bra fråga... Jag tror det framförallt beror på att det efter alla år av sossedominans fortafarnde är si och så med det politiska-ideologiska självförtroendet (detta tycker jag om inte annat bevisas av"nymoderatismens" flirt med diverse socialistiska idéer som LAS, AGW, MBL, m.m.). Sedan i höstas har ju också SD-faktorn tillkommit, för eftersom man aldrig riktigt vet var dessa landar i viktiga frågor (nu senast lär de ha sagt nej till utförsäljning av statliga företag) så lägger deras vågmästarställning ytterligare sordin på den politiska innovationslustan.

  SvaraRadera