2009-02-21

Stahlinsällskapet krymper

I en ny mätning som redovisas i dag (SvD 090221, DN 090221) krymper Stahlinsällskapets försprång i opinionen, sakta men stadigt. Gott! För om (s)-styret under Den Store Ledarens dagar var allmänt tröttande, så skulle en Sahlinregim 2010 byggd på kamrater Ohly, Wetterstrand, med flera bli rent destruktiv. Ty för den som skulle råkat ha missat det - socialism funkar inte!

Anledningen till raset torde också vara självklart: att Mona Sahlin nu åter, precis som när hon i höstas valde att ta debatter mot statsministern, av omständigheter som SAAB-krisen tvingats ut ur puppan på Sveavägen 68. Och visat att hon inte är vuxen uppgiften som statsministerkandidat. För hon har en styrka i att producera klatschiga "soundbites" på 10-15 sekunder. Men sätt henne i en TV- eller radiostudio och kräv att hon förklarar vad hon egentligen tycker så blir det genast pannkaka av alltihop.

6 kommentarer:

 1. Med den rubriken så ser du säkert allt till vänster om Jimmie Åkesson som fullfjädrade bolsheviker. Och apropå funka, hur bra tycker du att kapitalismen har gjort så det senaste halvåret?

  SvaraRadera
 2. Jimmie Åkesson & C:o står politiskt fast förankrade i folkhemsmyten nå'nstans mellan (s) och (v) och speglar enkom den svenska vänsterns traditionella främlingsrädsla (gå tillbaka och läs vad typer som Arthur Engberg skrev och tyckte på 1920- och 1930-talen om du inte tror mig). Vad gäller kapitalismen så har den de senaste 200 åren lyft ständigt allt större delar av världens befolkning ur fattigdom och elände, med några kortare insprängda krisperioder (oftast beroende på överdriven statlig regleringslusta). Detta i motsats till socialismen, som blivit en synonym till ständig kris, fattigdom och allmänt elände.

  SvaraRadera
 3. Det som bekymrar mig, när det gäller demokratin i vårt land är sådanan här nyheter:
  http://baccusblogg.wordpress.com/2009/02/21/vad-pagar-pa-saab-bakom-ryggen-pa-regeringen/

  SvaraRadera
 4. Är det som "Baccus" skriver om man följer länken ovan är det i allra högsta grad oroväckande! Någon undersökande journalist borde definitivt ta upp frågan...

  SvaraRadera
 5. "Främlingsrädsla"? Anders Edwardsson, det är DITT parti som har de mest invandringskritiska (kritiska till den förda massivandrings-, mångkulturs och islamiseringspolitiken, förstår du) väljarna efter Sverigedemokraterna, enligt olika opinionsmätningar, och det är från DITT parti som jag som tidigare moderat har hoppat från till Sverigedemokraterna. Läs gärna detta också:

  http://www.expressen.se/nyheter/1.1145005/sverigedemokraterna-far-stod-av-moderater

  Och nej, jag tänker inte gå på er populism nu:

  http://safflemannen.se/?p=5014

  SvaraRadera
 6. Så här är det Anders - jag har inget parti längre , utan stödde bara i mitt inlägg principiellt ett förslag som (m) presenterade. Jag tycker nämligen generellt att alla partier i Sverige med undantag för (v) - som fortfarande måste betraktas som kommunistiskt - företräder olika grader av socialdemokrati/socialliberalism, medan min egen övertygelse är "reaganismen" i så så måtto att jag ekonomiskt är klassiskt liberal och social och kulturellt konservativ. Och det finns tyvärr inget parti i Sverige i dag som ens kommer i närheten av detta. I synnerhet inte SD, som om jag förstod ett av era uttalanden härförleden rätt hävdade att "Per Albin skulle rösta på oss" (vilket jag f ö tror stämmer, för lite småbrun var han).

  SvaraRadera