2009-03-30

Ynkedom Wanja!

Här är ett tips till konungarikets samtliga män och kvinnor i ansvarsställning - luta er tillbaka och låt saker och ting tuffa på. Och går saker och ting beroende på detta åt fanders är det bara att spela dum och/eller skylla på andra! Ungefär så kan man väl sammanfatta sentensen av gårdagskvällens Monty Pythonliknande tilldragelse i LO-borgen (SvD 090330, DN 090330). Eller vad sägs om följande uttalande från fru ordföranden, som i åratal kunnat läsa årsredovisningar som klart visat vilka astronomiska belopp förre VD:n fått:
- Jag tänker fortsätta att kämpa mot bonusar och höga löner och jag har inga planer på att avgå. Det skulle vara att smita från det förtroende som medlemmarna har gett mig.
Håhåjaja. Som bland annat konstateras här anses nu tydligen att anfall nu är den enda strategi som återstår för att rädda Rörelsehydrans sekundära huvud från att ramla av. Och man gör detta genom att försöka vädja till den kungliga svenska avundsjukan genom att hävda att det är herr direktör Elmehagen som egentligen skall skämmas och betala tillbaka 20 av de miljoner som Lundby-Wedin & C:o i full öppenhet under åren premierat honom med.

Möjligen kommer detta att lyckas. Möjligen inte. En sak är dock säker - att en stor del av det lilla förtroende svenska folket eventuellt hade för den röde draken nu torde ha försvunnit. För att stå för det man gjort är en redbarhet och att erkänna sina misstag en dygd. Men att som ett ertappat småbarn med fingrarna i kakburken gråtande försöka skylla på andra är ynkedom!

Tillägg: Läs även gärna Dick Erixons inlägg om det inträffade här!

2 kommentarer:

 1. Ynkedom, javäl. KORRUPTION är vad det handlar om.

  Tanten är väl förihelvete inte dummare än att hon vet att hon omöjligt kan göra skäl för arvodet i 24 eller 25 styrelser. Vad det handlar om är att skamlöst berika sig själv genom att samla på sig arvoden för arvodenas egen skull.

  Hon är MEDBROTTSLING.

  Den här insiderhärvan är nämligen en tyst konspiration där alla borstar varandra på ryggen genom att bevilja varandra allehanda förmåner och sinekurer.

  Elmehagen och Wendby-Lundin: samma skrot och korn!

  LO gör konkurs:

  "Stig Larsson, förbundsordförande för Svenska Elektrikerförbundet, uppger att hans förtroende för LO-basen Wanja Lundby-Wedin inte på något negativt sätt påverkats av den senaste tidens händelser.

  - Hon kan självklart sitta kvar."

  Och socialdemokratin utropar sig själv som segrare i Aftonbladet.

  Vilket erbarmligt skådespel!

  De struntar i folket. De är inte ens intresserade av att vinna nästa val. Det enda som intresserar dem är att slå vakt om sina egna förmåner.

  Vi motser nästa opinionsundersökning med stort intresse.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 2. Tja, efter sig själv känner man andra.

  Klart att Wanja och de andra tycker att direktörer och styrelsefolk har för mycket betalt. De vet ju av egen erfarenhet att det är ett mycket lättskött arbete som enbart kräver att man någon gång emellanåt skriver på ett papper eller så.

  SvaraRadera