2009-05-25

En fredsbomb?


Den fredsälskande socialistiska folkrepubliken Nordkorea, böndernas och arbetarnas paradis på jorden vars befolkning sedan decennier badar i honung och smörjer fötterna med krysantemum, haver idag på morgonen valt att visa världen lite av sin oändliga godhet, rikedom och fredsvilja genom att brassa av ett litet fyrverkei (SvD 090525, DN 090525, AB 090525, Expressen 090525). Beslutet fattades av den alltid lika underdånige som självuppoffrande Käre Ledaren, som i sin omnipotenta visdom ansåg att världens arbetande massor var i behov av lite skådespeleri såhär i den mordiska kapitalismens sista skälvande finanskrisminut.
.
Progressiva krafter världen runt väntas under dagen framföra sina allra ödmjukaste tack. I Sverige förväntas exempelvis massorna samlas spontant omkring kl 11.37 i östra hörnet på Sergels Torg och där lyssna till ett föredrag av nationalskalden Jan Myrdal. Rykten går också att Kommunistiska Partiets ledare kommer att hålla en fredsappell, men med tanke på klasskampens hårdhet i Rosengård behövs troligen hans säkra hand där i stället. Och i Washington DC skriver tydligen även Barack Obama på ett tårfyllt tacktal. För han har i alla fall i skrivande stund flera timmar efter smällen ännu inte lyckats samla sig till ett uttalande...

3 kommentarer:

 1. Magnus Andersson25 maj 2009 16:32

  Haha! Har inte hunnit läsa Jinge (har iofs inte läst honom på månader), socialisten Svensson m fl, men de har väl en mix av detta, USA-hat och avståndstagande. ;)

  SvaraRadera
 2. Allt är Alltid USA's och Israels fel.

  Demokratierna KAN INTE GÖRA RÄTT, bara socialist-skurkstatet och kommunistdiktaturer kan göra allting rätt.

  Lars Ohly

  SvaraRadera