2009-05-07

Fortsatt pöbelvälde

Huliganer fortsätter att härja i Rosengård. Och situationen verkar numera så prekär, att det nog är tveksamt om stadsdelen från en strikt folkrättslig synvinkel inte måste betraktas som en bit förlorat territorium eftersom de offentliga myndigheterna inte längre har kontrollen och pöbelvälde råder. Som delar av Somalia, Colombia eller nå'n annan så kallad failed state. Den folkpartistiske riksdagsmannen Johan Pehrson går därför i dag ut och kräver att de socialpedagogiska silkesvantarna nu läggs undan och hårdare tag tas i form av utegångsförbud för ungdomar och att en nationell polisstyrka skickas till området (DN 090507, SvD 090507). Gott! Men med tanke på den svenska polisens förfjompade arbetsmetoder tvivlar jag på att det kommer att hjälpa; i alla fall på kortare sikt. Det verkar därför som om Malmö får försöka förbereda sig på ytterligare en het sommar...

3 kommentarer:

  1. Kanske en lång het sommar är vad våra försoffade politiker behöver för att vakna ur törnrosasömnen. Kanske de låter den alltmer politiserade polisen göra sitt jobb och plocka in buset. Men tillåt mig tveka,våra politiker anser det viktigare att fylla sverige med människor som aldrig någon efterfrågat och som i de flesta fall anländer av milt sagt tveksamma anledningar.
    JohanPerssons utspel ska tas för vad det är,skådebröd för det svenska folket. Ett typiskt folkpartistiskt "tomma tunnor" utspel.
    Ett av många "handskarna av" förslag som aldrig kommer att se dagens ljus.

    SvaraRadera
  2. Varmt konservativ7 maj 2009 kl. 12:36

    Ja, det handlar knappast längre om bara en pöbel utan snarare om fientliga stridande. Mörkret sänker sig över Sverige.

    SvaraRadera
  3. Det finns städer som behöver växa till sig för att klara sin ekonomi bättre.
    Vissa städer behöver närma sig runt 45000 invånare för att bli bättre på självförsörjande och samhällsservice etc - De behöver folk - se till att nyanlända hamnar där så städerna växer till vilket i sig skapar jobb och fler butiker/hus etc.

    Även prov-medborgarskap låter bra...man måste väl kunna förvänta sig de mest basala värdegrunder som vi har i sverige - och att dessa kan uppfyllas av de VI HJÄLPER - man tackar tamigfan inte på det här sättet!!!!!!!!!

    SvaraRadera