2009-05-19

Nya belägg

Kommunister, socialister, veganer och annat löst folk bygger sina dillerier på att människan innerst inne är en i själ och hjärta god varelse som, om inte kapitalister och andra ondskefulla (i så fall utomjordiska?) varelser tilläts korrumpera oss, så skulle vi alla leva i fred med både varandra och med naturen. Halleluja! Well... Redan den engelske filosofen Thomas Hobbes skrev i sin Leviathan (1651) att det mesta tydde på att livet före civilisationen snarast hade varit "Nasty, brutish and short!" All seriös modern vetenskap visar också att antagandet om ett paradisiskt urkommunistiskt tillstånd är struntprat (och att ideologier som bygger på detta antagandet ergo kan avfärdas vetenskapligt). Och nu har ytterligare ett bevis kommit. Våra kusiner neanderthalarna verkar ty ha dött ut för att vi helt enkelt åt upp dem! Men den observationen klassificeras väl av vissa som en ren kapitalistisk konspiration...

1 kommentar:

  1. Nja, du verkar vara alltför tvärsäker. Man har hittat huggna ben från neandertalare tillsammans med mänskliga benrester som tyder på att man troligen hade ihjäl neandertalaren som man kanske sedan åt upp i just denna grotta.

    Av detta fynd utav 1 neandertalares ben i en grotta så verkar det i ditt inlägg som du drar slutsatsen att neandertalarna utrotades genom att vi åt upp dem. Mycket lustigt!

    Din lite udda observation kan möjligtvis klassificieras som nyliberalt ad-hoc trams.

    SvaraRadera