2009-05-29

Skönt!

Den franske presidenten Nicolas Sarkozy har ställt in ett planerat Sverigebesök därför att utrikesminister Carl Bildt i en intervju sagt sig kunna se Turkiet som en framtida EU-medlem (SvD 090529). Skönt i så fall. Inte för att det inte finns problem med ett turkist medlemskap. Men vi slipper lägga skattepengar på att ta emot en politiker som uppenbarligen inte orkar ta en seriös diskussion om ett seriöst problem utan bara hänger sig åt töntiga, demonstrativa gester!

8 kommentarer:

  1. Turkiet i EU är ett ickeproblem. Turkiet ligger i Asien, inte i Europa, och har absolut inget i EU att göra. Heder åt Sarkozy som säger ifrån och försöker lära Bildt lite enkel geografi.

    SvaraRadera
  2. Det står ju klart och tydligt att Sarkozy kommer att besöka Sverige den 3 juli. Typiskt moderater att få underkänt i vanlig läsförståelse.

    SvaraRadera
  3. Bildt är ute och cyklar i denna frågan, Turkiet ska inte och kommer inte få något medlemskap i EU de närmaste 70 åren! Är på Sarkozys sida 100% gällande denna fråga.

    / Moderat

    SvaraRadera
  4. Mer enkel läsförståelse: "INTE FÖR ATT DET INTE FINNS PROBLEM MED ETT TURKISKT MEDLEMSKAP. Men vi slipper lägga skattepengar på att ta emot en politiker som uppenbarligen inte orkar ta en seriös diskussion om ett seriöst problem utan bara hänger sig åt töntiga, demonstrativa gester!"

    Att sedan NS kommer hit när Sverige är EU-ordförande är inget uppseendeväckande. Alla EU-ledare besöker alltid ordförandeländerna!

    SvaraRadera
  5. Turkiet är för stort för att Sarkozy ska förstå det.
    Däremot, Sarkozys farfar Benedict Mallah och farfars bror bodde i istanbul och studerade på Galatasarays läroverk och lade grund för en forsatt akademisk karriär för sin familj.
    Han vänder sig säkert i graven för hans sonsons absurda kommentarer (precis som vissas på denna blogg).

    Bildt har förstått betydelsen och heder åt honom.

    SvaraRadera
  6. Givetvis vill vi INTE vara i samma union som Turkiet.

    När deras förhandlingar började blev rubrikerna i turkiska tidningar:

    WIEN HAR FALLIT

    Jag vill inte ha dem här och att TURKIET SKA BESTÄMMA ÖVER SVERIGE GENOM EU!!!!!

    Vilken galning vill det???

    SvaraRadera
  7. Vilka bakåtsträvare vi hittar här,rädda för turkiet, ni är säkert rädda för norge också,det konstiga i allt är att samma personer åker till turkiet på semester och då passar det tydligen, hycklare

    SvaraRadera
  8. Det var ju en fantastisk kommentar. Jag har turistat både i Egypten och Indonesien, inget av länderna styrs på ett sätt som jag önskar Sverige.

    SvaraRadera