2009-06-02

Ulvskog till Bryssel - nu!

Det blev, precis som när det begav sig häromåret i Vaxholm, socialdemokrater som betedde sig som sverigedemokrater och Centern som fick stå för anständigheten i Sveriges relationer med Lettland. Igår inbjöd nämligen infrastrukturminister Åsa Torstensson och EU-parlamentarikern Lena Ek, båda (c), en företrädare för det företag som Marita Ulvskog anklagat för att ägna sig åt "människohandel" och gav honom möjligheten att förklara sitt företags verksamhet (DN 090602). Och han sade bland annat att:
– Hon har aldrig hört av sig till oss och utnyttjar oss bara till sin kampanj, säger Maris Sergejenko (anm. tidigare VD för Hyrlett). Enligt honom tjänar de anställda som minst 75 kronor i timmen efter skatt. Dessutom får de 500 kronor per dag i traktamente samt betald bostad.
– En städare i Lettland tjänar 2.500 kronor i månaden, omkring 100 personer om dagen hör av sig till oss för att söka jobb.

Men detta passar alltså inte Ulvskogsan & C:o, som igår istället för att be om ursäkt presenterade SAP:s förslag för hur man i framtiden i praktiken vill förhindra letter (och andra EU-medborgare) att komma till Sverige och jobba. Måtte valgudarna vara nådiga på söndag så att hon försvinner ner till och där in i någon ändlös korridor i Bryssel, så att vi slipper liknande debacle i framtiden...

3 kommentarer:

  1. Obs: det är otydligt om traktamentet, men det ingår i den siffran han nämner först, och ska inte läggas till. Annars skulle lettiska städare ha *högre* minimilön än svenskar :)

    SvaraRadera
  2. Till Johan: If you say so... Fast räknar man med fri bostad lär de komma ut på plus i jämförelse med sina svenska kollegor ändå. I a f om de verkar i storstadsområdena (vilket man väl kan misstänka).

    SvaraRadera
  3. För övrigt är det intressant att S-folket är så solidariska att de blir osolidariska. Men letter får ju inte rösta i svenska val.

    SvaraRadera