2009-07-08

Tokfeminismen lever

Tokfeminismen må numera vara saligen avliden, saknad av få, som drivande politisk kraft. Tokfeministerna lever dock och frodas. Eller vad sägs om denna lilla gallsprängda inlaga i dagens DN (var annars?), där en tokfeminist rider ut i vilt försvar för en annan...

Kursiv ovan: SORRY SORRY SORRY, jag såg och skrev fel i brådskan. Det var i SvD och inte DN - och det gör det hela bara ännu värre :-(

19 kommentarer:

  1. SvD, inte DN, men gallsprängt var det ;)

    (och självklart utan kommentarsmöjlighet...)

    SvaraRadera
  2. Precis.. tänk om det hade varit en man som sagt "kvinnor är horor" i en intervju. Jag tror nog att han skulle ligga jäkligt risigt till jäkligt länge. Men står man på feministsidan så ska man tydligen få säga vad som helst, och surar när det visar sig att det inte är så.

    SvaraRadera
  3. Artikeln var i SvD

    SvaraRadera
  4. DN? Ja, det brukar vara brunliberala, men denna gången stod det i SVD... helt i enlighet med din länk. :)

    SvaraRadera
  5. DN brukar vara sådär härligt feministiskt brunliberala, men idag är det faktiskt i SVD. Helit i enlighet med din länk, dock ej text. ;)

    SvaraRadera
  6. SORRY SORRY SORRY allihopa, jag såg och skrev skrev fel i brådskan. Det var i SvD och inte DN - och det gör det hela bara ännu värre :-(

    SvaraRadera
  7. Manshataren Rebecka Åhlund tillåter som vanligt inte avvikande åsikter i form av artikelkommentarer.

    SvaraRadera
  8. Våra stora dagstidningar, Svd, DN och inte minst Sydsvenskan är så politiskt korrekta. I den senare tilläts en kvinnlig "konstnär" säga att det är ok att våldta och förnedra vita män. Någon kommentar att det stod för henne och inte tidningen? Nej

    SvaraRadera
  9. Till Rickard: Herrejösses! Har du en länk till detta spektakel? I så fall skicka över den så lägger jag gärna ut den...

    SvaraRadera
  10. Den stora frågan: Om män inte är djur, vad är de då? Växt eller mineral?

    SvaraRadera
  11. Till Joakim: Jag tror snarare att det måste bli som så, att om nu bara män är djur, vad är då kvinnor?

    SvaraRadera
  12. Jag blev förbannad när jag läste inlägget. Sen har jag lyssnat på själva programmet och det är många kvinnor som intervjuas vilket betyder att hon skriver direkt felaktiga saker och försöker smutskasta när hon beskriver det som att "bara män fick uttala sig i programmet". Den här typen av åsikts"journalistik" hade vi nog av runt 2003-2005. Vi ska inte tillbaka.

    SvaraRadera
  13. Till Anonym ovan: Jag håller helt med!!

    SvaraRadera
  14. Det är ju alltid enklast att skylla alla problem på en folkgrupp, feminism är rasism i förklädnad. Tycker vi skall skylla på alla dessa kvinnor som fött dessa djur istället.
    Riktiga problem som alkoholism, misshandel m.m är mansdominerade. Män som kvinnor kommer i alla former, både stendumma och geniala.
    Men Ida 22 kommer inte supa ner sig på stan med sina testosteron pumpade kompisar, sparka sönder några brevlådor och våldta någon man pga att hon är i en könsröll som inte passar in på ovan nämnda händelse.
    Nu tillbaka till groggandet och sluta mata trollen även om de kommer fram på svd spalter ;)

    SvaraRadera
  15. När jag hörde denna feminist säga "män är djur" så började jag skratta och sedan hade jag glömt det efter två minuter. Trots att att jag är man själv så måste jag säga att det finns ingen grupp som överskattar sin humor som män, det är mycket enkelt att kontrollera om den humoristiske mannen verkligen har någon humor, säg bara något elakt som är relaterat till manlighet - skrattar han, hara han humor, reagerar han med ilska så är han trist och humorlös, så enkelt är det. Mina humorkrav är stenhårda och godtar inga ursäkter av typen; jag är så trött på alla dessa attacker på män.

    SvaraRadera
  16. Det är fint att få fog för att vara feminist. Tack för att ni får min strävan efter jämställdhet att brinna än starkare än innan jag råkade på det här lätt skrämmande ignoranta kommentarsträdet...

    SvaraRadera
  17. Vi är alla djur, kärringar också :)

    SvaraRadera
  18. Jag kan ärligt talat inte se något gallsprängt eller tokfeministiskt i SvD-artikeln. Jag har antagligen en helt annan världsbild och helt annan bekantskapskrets än de flesta i den här kommentarstråden, men jag tycker ändå det är lite fascinerande att det jag ser som ett intressant, inte särskilt kontroversiellt påpekande ser andra som att "en tokfeminist rider ut i vilt försvar för en annan".

    SvaraRadera
  19. Jag brukar rätt ofta sammanblanda SvD och DN. Kanske beror detta fenomen på att både design och innehåll är lika? Sen är ju blogg snabbmedia där man ser till att få till det någotsånär, men sällan perfekt. Om man siktar på perfektion tar det för lång tid. (Långa inlägg med skapande tankar tar enorm tid har jag märkt.)

    SvaraRadera