2009-08-30

Sverige brinner

Pöbelväldet på Sveriges gator och torg sprider sig. Här i Uppsala har nu till exempel stadsdelen Gottsunda drabbats av skadegörelse och huliganism. Och social- och fjollstatens profeter rycker givetvis ut till den rådande ordningens försvar. DN skriver:
Ett projekt vid Göteborgs universitet ska nu under tre år försöka utröna varför ungdomar anlägger bränder. Enligt forskningsledaren, sociologiprofessor Sven-Åke Lindgren, saknas forskning kring detta och därmed kunskap om vad som får unga att välja at tända på. (min fetstil)

Samma smörja basuneras också ut via Svenskan.

Bäste herr professor, låt mig bespara dig och samhället mycken möda och stort besvär (för att inte tala om kostnader) med att redan här avslöja exakt vad det beror på. Att samhället i decennier klemat och låtit slödder och patrask husera fritt. Sätt in polis - gärna också militär - och låt skitungarna först få känna lite på batongen och sedan också sitta några månader på vatten och bröd, så skall du få se att de tar sig i kragen och börjar bete sig annorlunda.

6 kommentarer:

  1. Det är ju för lite fritidsgårdar ju!
    Var det inte i Gottsunda de tände eld på simhallen som ligger i samma hus som fritidsgården?
    Jag blir också förbannad när jag är ute på natten och fritidsgården är STÄNGD! Då blir jag också lite sugen på att tända eld på något...

    SvaraRadera
  2. ...eller varför inte slänga in allt "slödder och patrask" i gaskammaren på en gång?

    Nu var jag sarkastisk, men det låter på dig som att du inte har en aning om vad du pratar om.
    Hur blir man en skitunge, slödder eller patrask?
    Hur blir man frilandsjournalist, debattör och historiker?
    Svaret är: Man föds.

    Allt som händer en människa efter födseln är resultat av arv och miljö.

    Föreställ dig själv att du är en andra generationens ung svartskalle. Jämt och ständigt misstrodd av polis, myndighet och svenskar i allmänhet (kanske med all rätt i många fall, men det blir tröttsamt i längden för de laglydiga). På dagarna träffar du dina landsmän som berättar om möten med "batongen" och den svenska rättvisan.
    Kan du föreställa dig vilket motstånd som infinner sig i människan, när man kräver att du ska vara tacksam, stå i kö och skaffa ett jobb.

    Jag blir besviken på mänskligheten, när jag läser åsikter som dina. Du förutsätter att lite hård tillrättavisning är medicinen mot de uttryck besvikelsen på samhället (och livet som helhet) tar sig.

    Jag har ingen universallösning på problemet, men jag vet att åsikter som dina är en stor del av det.

    -Josh W

    SvaraRadera
  3. Till Josh W: Bli sociaolog. De har kört sån't snack i 50 år. Att sköta sig har inget med miljö att göra, bara vanligt folkvett!!

    SvaraRadera
  4. De som eldar upp bilar i Gottsunda borde nog åka på boot camp eller nåt sånt. Men som det är nu så får dom inte ens nåt straff. och hur många åker fast. Polisen ser allvarligt på det men vad gör dom? Ingenting. Dom accepterar att slöddret kastar sten på bilarna. Och idioterna lär ju inte sluta om de inte får straff och dessutom så blir dom uppmärksammade i inte bara lokalmedia utan även riksmediga. Efter ett tag kommer nåt debattprogram från teve att sända live från gottsunda centrum och nån idiot blir säkerligen inbjuden för att debatera. Haja vilken seger.

    SvaraRadera
  5. Så här menlöst får man skriva för att inte bryta
    mot reglerna.

    SvaraRadera
  6. Psst !
    Alla ni som tycker det är rätt/bra att polisen skall använda ? (våld) mot medborgare/ungdomar vid protester förglöm ej att (polisvåld) föder hat mot samhället drabbar den vanliga medborgaren (dig och mig) sen mot poliser+ politiker som är orsak till alla protester !

    SvaraRadera