2009-10-29

Glädjande. Men...

I går kom en opinionsundersökning som visade att vänsterblocket tappat hela sin ledning. Och i dag kommer en annan, som visar att Fredrik Reinfeldt (m) vinner med hästlängder när frågan ställs om han eller Mona Sahlin är skickligast på att leda en regering:
Reinfeldt svarar drygt 76 procent av svenskarna, medan knappt 24 anser att S-ledaren är den skickligare av dem. Reinfeldts övertag är starkt även bland LO-medlemmar, 60 mot 40 procent, anställda inom offentlig sektor, drygt 70 mot knappt 30 procent, anställda inom kommun och landsting, drygt 65 procent mot 35 och pensionärer, drygt 70 mot drygt 25 procent. De är alla Socialdemokraternas nyckelgrupper.
Detta är givetvis uppmuntrade. Höga förtroendesiffror för Reinfeldt har dock hittills inte gett de borgerliga partierna något försteg i opinionen, varför jag vill varna för att bry sig alltför mycket om dom. De borgerliga kan mycket väl vinna valet nästa år. Men detta kan bara ske genom att 50 % väljarna faktiskt också känner förtroende för den politik som de vill föra under nästa mandatperiod.

Vad som måste till under det knappa år som återstår till dagen D är därför tre saker: kommunikation, kommunikation och kommunikation. Och det har regeringen hittills inte varit så där jättebra på. Så det är hög tid dags för partistrategerna att vara lite självkritiska och våga tänka i nya banor...

2 kommentarer:

  1. Jag vet att det finns undersökning just nu som ställer frågan på varje politikrområde vilket Parti som har bäst politik. Jag hoppas SKOP släpper detta resultat och att det inte är riktat internt till partierna, för då kan man inte analysera. vi kan alltid dra slutsatser. Men vad jag personligen tror är att Vi har bra kommunikation på två områden:

    "Vi kan ekonomi och Arbetsmarknad", på de andra områdena är jag tveksam om väljaren är lika "informerad"

    SvaraRadera
  2. Till Socialkonservativ: Ja, det låter ju onekligen mycket intressant. Även jag hoppas verkligen att de nuffrorna släpps...

    SvaraRadera