2009-10-06

Ynkedom!

Alla de som fortfarande behöver ett bevis på vilken feg, svag och allmänt misslyckad ledare Barack Obama är kan läsa följande aktikel. Där framgår ty att han väljer att krypa för Kina genom att som förste president sedan 1991 vägra ta emot tibetanernas ledare Dalai Lama. Även svensk media uppmärksammar denna morgon detta svek (SvD 091006). Som Magnus Uggla sjöng: Man mår illa!

2 kommentarer:

 1. I debatten glöms ofta bort att Dalai Lama har en riktigt bra lobbyorganisatino. Inte många vet att Dalai&Co står för en stenhård diktatur, kvinnoförtryck och en riktigt förnedrande människosyn. Du som historiker borde ju börja med att ta reda på hur det var innan Kina invaderade Tibet. Och hur Tibet isåfall kommer att styras om de får tillbaka sitt självstyre.

  Självklart rättfärdigar inte det Kinas agerande. De avsatte en diktatur och ersatte den med en annan. Kinas agerande är vidrigt och jag sympatiserar inte med Kina på något sätt men jag tycker man borde läsa på lite om Tibet och Dalai Lama innan man yttrar sig.

  Ett mynt har alltid två sidor.

  Det finns ett citat av A. Fomenko (historiker för övrigt, om än lite kontroversiell) som sa en bra sak:
  "How do you know it's true? Read it somewhere? Not good enough!"

  Jag tycker det sammanfattar ganska mycket om dagens nyhetsflöde. Inte många orkar lägga ner den tid det tar att undersöka källan till den information man får. Skriv så snabbt som möjligt. Är det fel är det ju bara att dementera.

  SvaraRadera
 2. Till Anonym: Jag är väl medveten om Lama-institutionens historia och därmed också dess mörka sidor. Att Obama vägrar ta emot honom , och på sätt markera emot Kinas politiska och humanitära övergrepp i Tibet, är dock som sagt ynkedom.

  SvaraRadera