2009-11-04

Bara i Sverige - avsnitt femtio12

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3749747.svd

Jag blir så förbannat trött att jag låter artikeln tala för sig själv!

(//&##%¤#)(%¤%¤"///)(&&%¤#E

6 kommentarer:

 1. Man blir lika förbannad på de helt verklighetsfrämmande och arroganta uttalandena från diverse advokater och "experter."
  Citat från aftonbladet.
  Ulf Åsgård, expert på gärningsmannaprofiler, förstår att domen kan väcka känslor.

  – Jag förstår att människor som inte jobbar med rättssystemet kan bli förvånade. Men det är så här lagen ser ut. Man får inte ta i mer än nöden kräver, säger han.

  Hur ska man veta hur mycket man kan ingripa?

  – De allra flesta kan besinna sig och ta i endast så hårt som det krävs, men det finns de som tar i för mycket i stundens hetta. Då ska man enligt lag straffas annars skulle man kunna få ett samhälle där folk skjuter andra till döds och hävdar nödvärn. Vi har lagar för att folk inte ska ta rättvisan i egna händer."


  Ta rättvisan i egna händer??? Det handlade ju om att undsätta en person som höll på att strypas. Man finner inte ord för hur snedvridet det svenska rättsväsendet är. Det är en stor skamfläck för Sverige.

  SvaraRadera
 2. Även om det andra slaget inträffade utanför bilen så kan man inte begära att en civil person i en sådan situation ska agera lika lugnt som t ex en polis som är tränad för de här situationerna. Vad svenskt rättsväsende begär är onaturligt mänskligt beteende. Jag hade i min enfald hoppats att en borgerlig regering skulle gjort mer åt det svenska rättsväsendet, men där är jag grymt besviken.

  SvaraRadera
 3. -"26-åringen dömdes för misshandel av kvinnan till villkorlig dom och skadestånd på 8100 kronor. "
  och han som stoppade honom från att helt strypa damen fick ett års fängelse och skadestånd på 50.000.

  Nej rättsystemet är i otakt med verkligheten. OM man ingriper MÅSTE man ju sätta brottslingen ur spel, annars blir man själv mördad / misshandlad av denne. Att slå till en gång till när han inte slutade är helt försvarligt.

  SvaraRadera
 4. Det är ju också så att man kan inte veta i förväg om gärningsmannen är beväpnad, kanske finns dols en kniv i rockärmen eller t.om en piostol. Alltså måste man ju använda så mycket våld man kan uppbringa för sin egen säkerhets skull. Annars vågar man ju verkligen inte ingripa.

  SvaraRadera
 5. Det händer ju inte så sällan att poliser skjuter ihjäl psykiskt sjuka och/eller påtända personer som går till angrepp. Då är det nödvärn, minsann. Då har juristerna full förståelse för stundens hetta. Men vanliga människor bör se till att de är mycket bättre tränade än poliser om de skulle våga sig på att försöka ingripa. Oerhört mycket bättre. Även bättre än soldater. De bör komma upp i samma nivå som Kung Fu Panda, helst. Men om du är en angripare så kan du lugnt strypa vidare.

  SvaraRadera
 6. Anonym sa: Annars vågar man ju verkligen inte ingripa... Jo, att man skulle göra det nu kan folk ju drömma om. Aldrig i livet att jag skulle ingripa och eventuellt göra min dotter faderslös. Nej, ser man något nu så blir det på sin höjd att man kanske ringer polisen anonymt...inget annat.

  SvaraRadera