2009-11-26

Ny opinions(s)kräll

Enligt en ny opinionsmätning (låt mig gissa att denna ordkomination kommer att vara helt utsliten före september nästa år) fortsätter opinionsraset för sossarna. Denna gång är det huvudstadens väljare som fått säga sitt. Och de är inte nådiga mot det en gång statsbärande partiet:

Men för S-strategerna är Skops senaste opinionssiffror dyster läsning. I huvudstaden har S tappat 3,5 procentenheter sedan valet 2006 och får 19,7 procent. Även Vänsterpartiet tappar. Miljöpartiet går däremot upp som en raket och får 16,4 (+7,1). Moderaterna är nästan dubbelt så stort som S och får 38,6 procent (+3,5).
Se där! Och med tanke på att storstadsväljare tenderar att ligga lite före i sitt väljarbeteende skulle jag om jag var socialdemokratisk valstrateg (sug på den! ;-) nog beställa hem rejält med dryckjom till valvakan nästa år. Av märket Gravöl...

2 kommentarer:

  1. Merparten av de skatter som vänsterkartellen avser attt höja eller införa drabbar oss i Stockholms län hårdare än i landsorten

    SvaraRadera
  2. Till RF: Absolut. Men det viktiga undantaget är bensinskatten, som med ett mäktigt MP garanterat kommer att skjuta i höjden som en månraket... Och DET kommer inte att bli populärt "utanför 50-skyltarna". Jag tror därför att stads- och landortsbor måste sluta upp sida-vid-sida inför nästa års val och stoppa den katastrof som en vänsterseger skulle innebära för oss alla!

    SvaraRadera