2009-11-28

Ytterligare en klimatsaga

Hittade i afton denna lilla sak på Politikerbloggen. Den är visserligen nästan två veckor gammal, men det var löjlig redan då:

Riksdagsledamoten Thomas Bodström har skaffat sig ännu ett jobb. Han ska skriva en julsaga. Enligt ett pressmeddelande från Allers förlag är Bodström en av flera kända bloggare som ska skriva julsagor för klimatet.
Thomas och andra, bespara er besväret. För det har nu kommit fram att andra hann före. Typ Michael Mann och hans story om Den lilla hockeyklubban som inte höll...

4 kommentarer:

  1. Så har Sveriges Radio i sitt vetenskapsprogram gripit in och räddat världen. Climatgate "som somliga(uppenbarligen grabbarna med svart hatt dvs de "onda")kallar det" kommer inte att påverka KÖPENHAMNSMÖTET och om några år när det blir varmare igen så kommer vi att ha "glömt" alltihopa.
    Därför skulle jag nog säga att det är viktigt att Dr Jones åtalas och skulle han fällas för sina omfattande bedrägerier så kanske vi trots alla vitmålningsförsök och all repressiv tystnad kanske ändå kommer att komma ihåg.
    Kan förresten någon förklara för mig varför CPHmötet skall hålla på så djäkla länge? Är det inte bortåt 11 dagar?

    Den enda bortförklaring som lyste med sin frånvaro var "jamen avslöjandet kom ju från ryska datorer och det vet man ju vilka problem ryssarna alltid haft med sanningen"!


    Det vore fint om ytterligare några av delägarna i klimatbedrägeriet (den annars oftast förståndiga Rayman i SVD kallar dem idag för klimatpessimister - mja det låter ju mildare än KLIMATALARMIST) råkade ut för hackning eller ärlig granskning eftersom det verkar som om operation mörkläggning går för högtryck just nu!

    SvaraRadera
  2. Till Anonym: Så, SR har i a f tvingats bryta tystnaden... Utmärkt! Då faller nog snart hela korthuset. När anden är väl ute ur flaskan... :-)

    Varför Köpenhamnsmötet varar så länge vet jag inte. Men det är väl så mycket strunt som skall avhandlas och så många mingelpartyn med eleganta snittar och dyr skumpa som skall gås på att de stackarna inte hinner på kortare tid...

    SvaraRadera
  3. Sorry jag angav fel skribent i SvD. Det var Claes Arvidsson inte Sanna Rayman- rätt skall vara rätt.
    Jo man kan väl dock misstänka att folk som försörjer sig genom att förfalska vetenskapen skall ta till alla fula metoder som finns för att försvara sina bedrägerier. Jag undrar vad matteprofessorn på Chalmers som skrev om Lars Berns förlorade heder (Newsmill i april i år!) tänker om sitt ad hominum nu när skiten är i fläkten.

    SvaraRadera
  4. Till Anonym: Ja, detta är en skandal som kommer att få långtgående konsekvenser och som många kommer att förlora ansiktet på.

    Personligen är jag dock mindre intresserad av att nu "klämma dit" enskilda forskare som trixat med data än att a) klargöra för allmänheten vad som hänt, b) förändra faktakontroller m.m. så att detta inte kan återupprepas och c) gå vidare. Det senare då det finns så många ÄKTA problem och utmaningar som vi i framtiden kommer att behöva lägga tid och pengar på.

    SvaraRadera