2009-12-08

Intellektuell bankrutt


Sådärja, i afton svensk tid blev den intellektuella kollapsen för AGW-alarmismen komplett. Den amerikanska miljömyndigheten har nu nämligen i ett öppet politiskt drag förklarat koldioxid för en "farlig förorening" (DN 0912007, SvD 091207). Att CO2 är en helt nödvändig spårgas i atmosfären, varutan växter dör och syret därmed skulle ta slut, verkar dessa "miljöexperter" inte ha en aaaning om. Det har tidigare funnits hundra anledningar att lägga ner detta skämt till myndighet. Nu är de 101...

16 kommentarer:

 1. Underbart exempel på enfrågeresonemang. Om CO2 är ofarligt i sig, så föreslår jag att Edvardsson skriver sina kommentarer i ett rum med enbart CO2. Misstänker att Edvardsson inser, strax innan medvetandet och skrivförmågan försvinner, att balans mellan en mängd faktorer är avgörande för vår överlevnad och vällevnad.
  Det är ju DENNA förändrad balans i vår omvärld, som de flesta är oroade för vad den kommer att leda till.

  SvaraRadera
 2. Till Jonas: Gode gud, är ni alarmister så desperata numera att ni måste sänka er till en 5-årings argumentationsnivå..?

  SvaraRadera
 3. Det gläder mig att se att Edvardsson tycks ha intresse för religion och söka stöd hos Gud genom bön. Statskyrkan behöver alla medlemmar den kan få. Gudstro kan både ge ett moraliskt stöd för de mest udda åsikter samt hos andra höje den etiska och moraliske medvetenheten. Men jag tror mer på en vetenskapligt rationell konsensussyn på världen än att be till Gud.

  SvaraRadera
 4. Väntar fortfarande på att "konsensus" forskarna ska förklara varför det varit så många andra extrema väderväxlingar på våran planet innan moderna människan ens fanns.

  Detta handlar om politik, makt, inflytande, bidrag, notera också att det aldrig drabbar de som sitter och driver detta nonsens, de har alltid en lön som är skyhögt över vanliga medborgares.

  SvaraRadera
 5. Kan inte Jonas skriva sina kommentarer i ett rum fyllt med H2O istället.

  SvaraRadera
 6. Till Tor: Här censureras ingen, så jag hoppas han fortsätter andas den hälsosamma blandning vi andra njuter av i varje andetag :-)

  SvaraRadera
 7. Anders, Du är så snäll. :-)

  Min kommentar kan uppfattas lite elak men jag är ganska snäll ändå (oftast).Det var mest tänkt att illustrera Titanic-vibbarna.

  Och som du skrev var Jonas argumentet lågt. - för vem överlever ett rum enbart fyllt med leverpastej? Är det en relevant fråga?

  Började förövrigt att läsa första och andra kapitlet till din bok igår. Verkar lovande.

  SvaraRadera
 8. Till Tor: Jag tycker det ligger ett högt värde i att låta folk hållas. Om inte att pratar/skriver de sig till slut trötta.

  Och f ö så glädjer det mig mycket att du gillar min bok :-) Hör gärna av dig med kommentarer och kritik när du läst klart; min e-mail står på bloggen!

  SvaraRadera
 9. För närvarande är CO2 ca 365 ppm av atmosfären.

  Vid 2 % börjar man må dåligt , vid några procent till blir det problem att överleva. Det är en bit dit.

  SvaraRadera
 10. Lisa Jackson är väl så nära kommunist man kan komma? Verkar vara till sig för att hon får genomföra detta som svepskäl för politisk kontroll. Om socialiseringen av bilindustrin sa hon "Well, ih it, it is free enterprise in a way. Umm uhh you know, first and foremost the free enterprise system has us where we are right this second (laughs) and so some would argue that the government already has a much larger role than we might have when Henry Ford rolled the first cars off the assembly line".

  Hon gillar alltså inte fri företagsamhet.

  -
  Det är intressant när man diskuterar denna fråga och t ex visar att temperaturen inte gått upp, att issmältning på Antarktis är på rekordlåg nivå sedan mätningarna startade eller att många glaciärer börjat att växa (vilket jag iofs tydker låter obehagligt; jorden har oftast varit varmare än nu och istiderna 9/10 av de senaste 2 miljonerna år är inget trevligt!). Då blir inte alla de som varnar för uppvärmning spontant lättade och uttrycker "men det var då förväl!" eller nåt i den stilen, utan blir arga och angriper en för att man påpekar dessa fakta. Men när temperaturen går upp rejält -- t ex 1998 vid El Nino (jag minns detta) -- så blir dessa klimatpropagandisterna överlyckliga och ropar "jippi!" och liknande, där de är så glada att de kan få tyst på oss som inte är lika säkra på CO2:s effekt. (Förresten borde varje person som tror på att CO2 står bakom nuvarande uppvärmning förklara vad effekten från 5 procent mindre låga moln mellan 1992 och 2002 betydde för att temperatur då steg 0.3 grader C; effekten av moln-minskningen i albedoändring borde ha gett minst +1 grad C om IPCC har rätt om klimatkänslighet. Men allt so minte är CO2 negligeras totalt!) Men det är CO2-propagandisterna som är alltför säkra, och de har inte förmågan att tvivla verkar det, liksom att fakta inte spelar någon roll för deras reaktion. Utan det får minsann inte tvivlas på klimathot, som råkar kräva en massa politik.

  Jag säger inte att jag tror att det finns en grand konspiration, men vissa måste vara antingen korkade eller så finns det en stor "kollegialitet" eller sekterism hos CO2-propagandister. Det senare tror jag kan vara fallet. det finns så många och stora fel i IPCC:s antagande (i många led) om att CO2 styr klimatet, så är man helt "stängd" att ens diskutera det och ifrågasätta något är det en slags sekterism anser jag.

  Men "klimatförändring" (inte längre global uppvärminng) är nu även sedan ett bra tag en disciplin inom all möjlig social- och samhällelig forskning, så det är liksom politik och en religiös överbyggnad. Men det COP15 vill ha är omfördelning och att politikerna styr samhällen genom sådan. Alla såna FN-projekt har floppat och detta kommer att sänka ekonomier innan det floppar.

  Professor Joachim Schellnhuber, som chefar på Potsdam-institut om klimatförändring, där man specialiserar sig på tipping points och skenande klimat (sic!) är författare till de flesta COP15-dokument om forskning men anser att klimatfrågan till 95% är social; att poltitik för social rättvisa är nyckeln beträffande klimatförändring. Snacka om klimatsocialist!

  SvaraRadera
 11. Till Reflektioner: Ja, minst sagt. Läste någonstans att CO2-halten var minst 20 gånger högre när dinasaurierna levde, och de hankade sig fram i drygt 150 miljoner år...

  Till Magnus: Mycket intressant inlägg! Och "klimatsocialist" är ett utmärkt ord!! :-) Får jag kollektivisera det och använda det vid tillfälle för massornas välgång?

  SvaraRadera
 12. Om vi instämmer i att fåglarna är nutida efterföljare till dinosaurierna så kan vi anta att dessa hade ett respirationssystem som mer liknade fåglarnas – inte det usla system som vi däggdjur tyvärr utrustats med. Dinosaurierna tålde säker mer koldioxid och lägre syrehalt än vad vi skulle trivas med.
  Vi skulle dock säkert tåla en 20-faldigt högre koncentration än vi har idag – det skulle betyda 0,8%, vilket en ubåtsbesättning kan utsättas för.
  Det ser mer riskabelt ut för växterna – den nuvarande koldioxidkoncentrationen på knappt 0,04% är bara dubbelt vad som minimalt krävs för fotosyntes i de s.k. C3-växterna, vilka fortfarande utgör 99% av alla växtarter och all växtlighet på latituder över 45°. Här skulle det behövas en riktig domedagsprofet, typ Gore, som kunde lägga ut texten om växternas undergång – jag skulle inte duga.

  SvaraRadera
 13. Till Lars: Det var mer än jag visste - att växterna lever farligt nära gränsen till "kvävning"! Men tur då att vi har Gore & C:o, för deras eviga prat garanterar ty en stadig ökning av koldioxidhalten. Pelagonen jag har i fönstret nickar nöjt instämmande i denna slutsats... ;-)

  SvaraRadera
 14. Anders, naturligtvis får du det. En ära!!

  Lars. The Resilient Earth skrev här om en studie som utredde hur livet på jorden kan sluta p g a CO2-brist om så lite som 100 miljoner år.

  Jag hoppas mitt barn-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barns-barn kommer på något smart. Får jobba på att föra bra kunskap vidare så det sker. ;) Behövs, för då är de i nästa istid med uselt låg CO2-koncentration.

  SvaraRadera