2010-01-25

Bluff och bedrägeri

Nu har den forskare som presenterade uppgiften att Himalayas glaciärer skulle smälta bort till 2035 erkänt att han visste att uppgiften var overifierad. På akademisk rotvälska kallas sådant för oansvarigt. Och på svenska för bedrägeri. Det skall bli kul att se hur mycket mer av all den "säkra" information och "forskning" som IPCC presenterat genom åren som ovedersägliga bevis för AGW-hypotesen som bygger på lika lösan sand. För sådana här "affärer" brukar skapa sina egna efterföljare eftersom de sätter journalister och andra på spåret rörande vad man kan och bör leta efter. Climategate var början, detta är fortsättningen... :-)

Tillägg: Nu hörs också allt tydligare rop på att IPCC:s nuvarande chef skall avgå. Om så händer, låt mig i all vänlighet föreslå alarmistsidan att lobba för följande: att FN tillsätter den seriöse skeptikern professor Richard Lindzen som ny ordförande! På så sätt skulle ni kunna rädda lite av det ansikte som ni nu nästan helt tappat genom att visa att ni faktiskt genuint tror på era egna teorier. För om nu AGW-teorin är så väl underbyggd som ni säger, så kommer givetvis en seriös person som Lindzen, ställd inför den överväldigande bevismassa som IPCC sägs trona på, att ändra uppfattning!

Tillägg II: Här är mer information om hur klimatmaskineriet har trixat för att skruva upp jordens medeltemperaturkurvor...

2 kommentarer:

  1. Läste att det var någon riktig forskare som hade bildat NIPCC, NON Inter Governmental Panel on Climate Change.

    IPCC måste läggas ner efter att ha förlorat all trovärdighet och varumärket går aldrig att reparera eftersom det för alltid kommer att associeras med korupta forskare, byråkrater och politiker.

    När tror du våra politiker och Pravda media börjar svänga i frågan?

    SvaraRadera
  2. Till Johnny: Jag har hört talas om NIPCC men vet tyvärr väldigt lite om det... Men det tål att hålla ögonen på! Vad gäller politik och media så har omsvägningen redan börjat så smått, utomlands. Och betyder att det nog börjar röra sig även här så småningom. Allt i Sverige sker ju dock med viss fördöjning då vi är begåvade med några av världens mest om inte obegåvade så outbildade och mest ideologiserade politiker och journalister...

    SvaraRadera