2010-02-02

Nu har Obama chansen...

...att visa lite stake. Kina hotar nämligen med sanktioner om han skulle skaka tass med Dalai Lama. Skall bli intressant att se om The One vågar göra det rätta!

4 kommentarer:

  1. Han kan ju ta i hand och buga sedan låtsas som ingenting som han gjorde i Saudiarabien.

    SvaraRadera
  2. Det är utmärkt att Obama säljer vapen till Taiwan och han skall naturligtvis ta emot Dalai Lama i USA. Det är tur för världen att USA har ett sådant starkt försvar och att de står upp för demokratiska och frihetslängtande stater som Taiwan och Tibet.

    Den kinesiska kommunist diktaturen liknar allt mer vår tids Nazi Tyskland och är det största hotet mot USA och alla fria stater i världen. Det kinesiska kommunist partiet är inget annat än diktaturens kreatur och satans mördare, för att citera det enda bra som jag kan minnas Olof Palme sagt.

    Europa måste tydligt ställa upp på USA' sida och får gärna inleda en total handelsbokott mot Kina och kräva demokrati och fria val, fri valuta, fri internet, etc.

    Varför låta tyranniet växa sig ekonomiskt och militärt stark på demokratiernas bekostnad, bättre att bekämpa Kina nu än sedan.

    SvaraRadera
  3. Johnny

    Ar Tibet en stat? Som Sverige bor erkanna och uppratta diplomatiska forbindelser? Med vilken regering?
    Inte ens Dalai Lama talar langre om sjalvstandighet.

    Ar Taiwan en sjalvstandig stat? Ar det Republiken Kina du talar om eller en separat taiwanesisk stat? Ar du medveten om att det styrande Kuomintang och President Ma inte soker sjalvstandighet?

    Hur liknar Kina alltmer Nazityskland, mer an i din febriga neo-kon fantasi? Jag ar absolut ingen fan av det kinesiska kommunistpartiet, men en jamforelse med nazisterna, stalinisterna eller tom Mao-perioden ar hysterisk och helt utan verklighetsgrund.

    (Jag bor i Kina sedan drygt sex ar tillbaka.)

    Sedan verkar det som att du ser demokrati som det enda intresse som Vast ska arbeta mot. En total handelsbojkott mot Kina for att krava demokrati... Haha!

    Far jag gissa att du fortfarande gar i gymnasiet...?

    michael w

    SvaraRadera