2010-07-09

Underbar högsommar

Just hemkommen från en fantastisk vecka på Kanarieöarna möts man av underbart sommarväder (man bara väntar på att alla som sa att den rekordkalla vintern inte hade ett skvatt med bristerna i AGW-teorin att göra nu skall fastslå att värmen definitivt beror på den samma!) och stor borgerlig ledning i opinionen. De senaste siffrorna ser ut som som följer:

M 32,1 (- 2,4)
FP 7,0 (- 0,6)
KD 4,7 (+ 0,7)
C 5,3 (+ 0,5)

S 30.8 (+ 0,7)
V 4,7 (+ 0,1)
MP 8,9 (- 0,9)

SD 4,5 (+ 1,2)
Övriga 2,2 (+ 0,7)

Moderaterna är alltså på god väg att bli största parti och fortsatt stabil borgerlig ledning alltså, även om tyvärr SD denna gång kravlar sig över spärren. De borgerliga ligger dock så nära 50 % att det är svårt att säga om SD kommer att bli vågmästare eller inte. Dessutom kommer nog nu SD definitivt att försvinna i valdebatten när all fokus riktas på regeringsfrågan. Glädjande är också att C och KD börjar utveckla en viss distans till 4 procentsspärren! Personligen kommer jag dock att vänta till valdagen och då rösta på det borgerliga parti som ligger sämst till. Och jag uppmanar andra som vill bidra till ett fortsatt stabil borgerligt regeringsinnehav att göra likadant...

3 kommentarer:

 1. Synd bara att alliansen vill satsa så mycket på offentliga sektorn istället för att privatisera den i större utsträckning så effektiviteten och standarden får en naturlig utveckling till det bättre för gemene man. Men jag hoppas att det är taktiska utspel för att locka mittenväljare som fortfarande lever i villfarelsen att en stor offentlig sektor gynnar en nation.
  MVH Erik

  SvaraRadera
 2. Suck. Det kallas global och inte lokal uppvärmning av en anledning. De 'rekordkalla' vintern som du kallade den innebar faktiskt höga medeltemperaturer, fast främst på södra halvklotet. Att det var kallt just i Europa och Nordamerika innebär inte att det var kallt överallt. Men det är kanske inte så överraskande att du tror att det var kallt överallt, du har nämligen inte en historiesyn eller världsbild, du har en Mercatorprojektion.

  SvaraRadera
 3. Till Ingenjören: Det vet jag. Och att det just nu är varmt i Europa och östra USA samtidigt som det varit rekordkalt i bl.a. Kalifornien och Australien gör att hela världsmedeltemperaturbegreppet (som växyhusalarmisterna bygger sin skräckpropaganda på) är högst dubiöst. Jag bara hämnas lite för alla år då klimatmuppar använt varendra buskbrand världen runt runt för att skrika "Se - bevis!"

  SvaraRadera