2010-08-24

Utmärkt förslag!!!

Alliansen föreslår nu att den s k restaurangmomsen sänks. Utmärkt! För dagens skillnader mellan att äta "ute" och "hemma" skapar bara problem. Och kostar jobb. I hela landet. Nu väntar vi bara på att Societetsdemokraterna protesterar mot detta råkapitalistiska förslag och istället kräver kraftiga statliga subventioner till sina förslagna kommunala butlers i Stockholms innerstad... ;-)

9 kommentarer:

 1. Eller varför inte personliga kockar som kommer hem och lagar din mat på skattebetalarnas bekostnad? Det vore nåt det!

  SvaraRadera
 2. Till Medeldist: Schyyyy! Ge dom nu inga fler galna idéer, ifall olyckan skulle vara framme den 19 september... ;-)

  SvaraRadera
 3. De kommunala S-kockarna skall ju förstås inte komma hem till folk. De skall laga mat i tunnelbanan, som man får beställa när man ändå lämnar in sin smutstvätt på morgonen. Maten kan sedan hämtas ut i kvällsrusningen på väg hem. ;-)

  SvaraRadera
 4. Inkonsekventa momssatser är naturligtvis inte bra. Men restauranternas problem stavas arbetsgivaravgifter,

  SvaraRadera
 5. Till Anonym: Sannerligen är det så. Men den ena förbättringen behöver ju inte utesluta den andra.

  SvaraRadera
 6. Börja med att redovisa löneskatterna på lönebeskeden!

  SvaraRadera
 7. Till Anonym: Absolut! Och på sikt bör arbetsgivaravgifterna omvandlas till lön och alla få betala in sin egen skatt, varje månad. Då kommer folk att få se hur mycket de FAKTISKT betalar i skatt -- och det politiska klimatet att förändras i grunden!

  SvaraRadera
 8. Frågan är varför denna förändring för transparens inte har skett under de senaste fyra åren...

  SvaraRadera
 9. Till Nisse: Garanterat för att vissa partistrateger i sin iver att verka "nya" inte velat stöta sig med Facket och andra som i decennier gjort allt de kunnat för att dölja för folk hur mycket de egentligen betalar i skatt.

  SvaraRadera