2010-08-24

Kalla in militären

Nu beskjuts bussar mitt i Malmö mitt på blanka förmiddagen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: ändra lagen och tillåt polisen (som uppenbarligen inte klarar av att sköta sitt jobb under nuvarande förhållanden) att kalla in militär. Och låt dom skjuta tillbaks. Skarpt!

29 kommentarer:

 1. Ådalentraumat - Du som är historiker! Brottet var hunger om jag inte missminner mig?

  SvaraRadera
 2. Till Anonym: Det var efter Ådalen som den nuvarande lagen mot att använda militär inrikes antogs, ja. Den utlösande faktorn var dock att ett mindre antal kommunister genom att utnytja en aktion riktad mot strejkbrytare försökte starta revolution genom att försöka övermanna en grupp militärer som var utkommenderade av de civila myndigheterna för att förhindra att "svartfötter" slogs ihjäl på öppen gata. Militären sköt inte för att döda, men när de tvingades börja skjuta varningsskott (riktade mot omkringliggande husgrunder) fick kommunisterna panik och började springa kors och tvärs genom kulregnet, varpå fem dog. Givetvis olyckligt, men det påföljande förbudet mot att låta militär hjälpa polisen blev - med tanke på att kommunisterna bar ansvaret för det inträffade - oproportionerligt.

  SvaraRadera
 3. Att skicka ut nittonåriga värnpliktiga med skarpladdade vapen på gatorna för att jaga bus känns inte som en säker ide. Polisen har iallafall någon form av utbilding för upppgiften.

  SvaraRadera
 4. Tack för undervisningen om Ådalen, tyvärr verkar de händelser DU här redogör för vara rätt okända för flertalet svenskar som mer eller mindre tycks tro att militären helt utan anledning mejade ned arbetare under vanlig strejk.
  Givetvis ska polisen få skjuta skarpt. Tror dock inte det skulle hjälpt speciellt mycket mot de/den galningar som nu skjuter mot bussar i Malmö. Malmö är ju enbart ett exempel på det nya multikulti-Sverige. Den som vill se övriga landets framtid kan gärna besöka eller sätta sig in i hur Malmö idag fungerar med allt våld kriminalitet och kaos.

  SvaraRadera
 5. Till John: Jag håller med. Men polisen klarar ju uppenbarligen inte sin uppgift, alternativt är för bakbunden av sina tjänstergler, så om vi inte vill leva i ett anarkiskt samhälle verkar det snart inte finnas några alternativ. Dessutom behövde man ju inte ta helt nyutbildade och erfarna soldater (värnpliktiga har vi ju inte längre då värnplikten är avskaffad), utan folk som exempelvis har erfarenhet från internationella insatser på Balkan och i Afghanistan.

  SvaraRadera
 6. Till John igen: Bara för att förtydliga -- att sätta in militär skall givetvis vara absolut sista nödlösningen. Och innan dess bör vi absolut se över om det inte går att använda polisen bättre. Det finns ju exempelvis en nationell instasstyrka som är utbildad för "tyngre" situationer...

  SvaraRadera
 7. Vem har sagt att vi skall använda värnpliktiga. Detta är soldater under utbildning, dock finns hemvärnet och då speciellt deras insatsplutoner som har BRA skyddsvaktsutbildning. Bilden av hemvärnet som ett gäng gamla farbröder i grötrockar som smygsuper i skogen måste suddas ut. medelåldern i den insatspluton jag tillhör ligger på 30.

  SvaraRadera
 8. Till Erik: Ja, myten om Ådalenhändelserna har vänstern lyckats gnugga in ordentligt. Den börjar dock spricka upp med tiden. Inte minst så har Anders Isaksons sakliga redogörelse för händelseförloppet i sin Per Albin biografi betytt mycket (det är f ö den jag lutar mig mot i min egen bok En annorlunda historia). Sedan: jag bryr mig icke ett dugg om hud- eller hårfärg på eventuella bråkstakar. jag skulle kräva exakt smma insatser mot liknande händelser initierade av blåögda lintottar i Sveg...

  SvaraRadera
 9. Till Anonym (12:14): hemvärnet är en bra idé. De har dessutom lokalkännedom, vilket ju måste vara ovärderligt i sådana här situationer.

  SvaraRadera
 10. Vi borde ha som ex Italien, Flera olika typer av polisorganisationer, kvarterspolis för vardagsärende (Polizia di Stato), En militär polis (Carabinieri), Och beroende på uppgift så får respektive polis ta hand om uppgiften.

  SvaraRadera
 11. Till Pelle: Absolut, jag är helt för att (åter)införa lokal ordningspolis i sverige. På så sätt skulle väljarna i Malmö kunna rösta fram politiker som väljer att satsa på lag och ordning (istället för på Reepalu & C:o, som verkar vara mest intresserade av att få ägna sig åt bortförklaringar och antisemitiska utfall som kan locka till sig X antal tusen ytterligare röster i nästa kommunalval).

  SvaraRadera
 12. Vad ska militären hjälpa?
  För det första har värnplikten upphört och våra gossar ska bevaka krigshärdar i råvarutäta områden, för det andra ska inte problem lösas av militär som orsakats av vettlös politik på riks- och EU-nivå. Polisiära insatser räcker och vi behöver inga nya organisationer som ska ta hand om det nuvarande organisation är satt att lösa även om hotbilden har förändrats. Polisen får skicka en ödesrapport till riksdagen så att mer medel tillskjuts eller andra delar av riksdagspolitiken förändras för att stävja utvecklingen.
  Kanske blir en Timbro-författare tårögd av tanken på att få kopiera USA:s lösningar, men rim och reson har burit längre.

  SvaraRadera
 13. Till Midera: Som jag skrivit ovan så vore militären en sistahandslösning. Om det räcker med en "ödesrapport" till Stockholm, let so be it!!! Ingen skulle vara gladare än jag! Tillåt mig dock tyvärr att tvivla eftersom folket både i riksdagen och på departmenten är så förstörda av behavioristisk vård-inte-hårda-tag-politik, att det hela bara skulle bli ytterligare ett (farligt) fiasko.

  SvaraRadera
 14. Det måste finnas en balans mellan ordningsmakt och brottsligheten, och i normal fallet så fungerar det bra. Men när sådana här händelser inträffar så behöver man en annan typ av ordningsmakt, dock måste även en sådan ha en passande utbildning för att ta hand om civila.
  Men varför inte inom militärens paraply.

  SvaraRadera
 15. Att sätta militär mot egna medborgare hör inte hemma i en demokrati.

  Skotten i Ådalen är på inget sätt unika - liknande incidenter hände i andra länder och har lett till liknande förbud.

  Se exempelvis Posse Comitatus Act i USA:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Posse_Comitatus_Act

  Militären är till för att nedkämpa fienden. När man kommit till den punkten att civilbefolkningen är fienden då har något gått vädigt fel.

  SvaraRadera
 16. Till Lucas: Just det, något har gått väldigt fel!!! Jag vore som jag skrivit tidigare oändligt glad om vi slapp sätta in militär, men såsom det nu utvecklar sig på vissa ställen hotar snart fullskalig anarki om vi inte gör något annat åt det... :-(

  SvaraRadera
 17. Polisen klarar sitt jobb, men dom får inte för då 'är man emot multi-kulti och det är den bästa kulturen sedan eldkvarn brann.

  /UllaBella

  SvaraRadera
 18. Till Ulla Bella: Där har du grundproblemet! Och jag är den förste att ställa upp på att polisen får makt och myndighet att ta tag i problemet med hårdhandskarna!!!

  SvaraRadera
 19. Eh, vem hade du tänkt sätta in soldaterna mot? Ska de skjuta var tionde i stadsdelen eller?

  Det är ju en känd högertaktik att ropa på hårdare tag mot brottslighet vare sig det hjälper eller inte, men när du för det första inte ens har en gärningsman, och för det andra, han antagligen är ett glin med ett luftgevär, då låter det som att medicinen är oerhört mycket skadligare än sjukdomen i sig.

  SvaraRadera
 20. Så om man tillstår att breskjutningen av bussar i Malmö är ett mångkulturrelaterat problem, vad blir då den politiska slutsatsen?

  Har SD fel i sin analys? Hur?

  SvaraRadera
 21. Vadå det är kids som skjuter luftpistol! Det är nog varken första eller sista gången det har hänt.

  Så fort det är i Malmö så ska media slå upp det som mer våldsamt än vad det är. Titta på hur farligt och hemskt Malmö beskrivs i nationell media och jämför med sthlm. Enligt BRÅ är samtliga våldsbrott vanligare per capita i sthlm men det är aldrig nån som anser sthlm vara en farlig stad.

  Min morfar sprängde grannens lada med dynamit när han var 13, man kan ju tänka sig vilka al-qaida-rubriker det skulle rendera nowadays...

  SvaraRadera
 22. Välkommen till mångkulturens sverige...

  Visst vore det lämpligt att ha någon slags militär polis, som man har i italien. Det fungerar uppenbarligen inte att alltid använda silkesvantar.

  SvaraRadera
 23. Enligt polisen är deras huvudproblem att alla högre chefer är politiskt tillsatta. Dessa chefer är inte "poliser" utan ibland f d dagistanter eller skräckexemplet Göran Lindberg, som hade en helt annan och dold agenda. Så länge politikerna tror och satsar på "dialogpoliser" så får vi ingen ordning i riket.

  SvaraRadera
 24. Till RDJ: Soldaterna skall givetvis i första hand hjälpa till att spår och gripa gärningsmän. Det tycker jag säger sig självt.

  Till Pappan: Jag ser beskjutningen i sig som ett rent, vanligt polisärende. Att händelsen sedan kan ha framkallats av etniska problem/motsättningar är ett separat problem som vi måste diskutera och föreslå lösningar på separat. SD försöker här - om jag förstått dom rätt - blanda ihop dessa två saker.

  Till Anonym (21:30): Pojkstreck är en sak, det som händer i Rosengård är betydligt värre - den civila ordnings förfall. Man måste skilja på saker och ting!

  Till Nephilimswing: Ja, om dom har ett fungerande sådant system i Italien borde vi skicka ner ett par gubbar för att studera det närmare.

  Till Anonym (07:51): Jag håller med du!

  SvaraRadera
 25. AE "Till Pappan: Jag ser beskjutningen i sig som ett rent, vanligt polisärende. Att händelsen sedan kan ha framkallats av etniska problem/motsättningar är ett separat problem som vi måste diskutera och föreslå lösningar på separat. SD försöker här - om jag förstått dom rätt - blanda ihop dessa två saker."

  Självklart är alla lagbrott polisära ärenden. Men erfarenheten visar att vissa lagbrott bottnar i kulturkrockar och de förvirringar som uppstår i andra och tredje generationens invandrare från tribala kulturer, som när de inser att de varken kan identifiera sig med sina fäders kultur eller med den progressivistiska värdkulturen, söker sig till andra tribala sammanhang, dvs den organiserade brottslighetens diverse syndikat, brödraskap och karteller, med egna (hårda!) lagar och straff. För att ingå i rekryteringsbasen måste man emellertid först utmärka sig, visa att man i handling har vilja och mod att bryta med både familjen (klanen) och samhället. Exempelvis genom att skjuta sönder bussfönster på blanka dagen.

  Denna dynamik är inte okänd men obeaktad. Vad SD vill (om JAG har förstått dem rätt) är att samhället beaktar dylika faktorer och agerar därefter innan det är för sent. Staten håller redan på att förlora sitt surt och under sekler förvärvade våldsmonopol. Förr eller senare passerar man en punkt där det inte längre än någon återvändo. Och då går det inte att vända skutan med mindre än en Mussolini eller en Hitler (dessa fick bukt med sina länders organiserade kriminalitet men vi vet priset). Och det är ju det vi inte vill.

  Dessutom är de första offren alla de anständiga, flitiga och assimileringsvilliga invandrare som inget hellre vill än att smälta in och göra rätt för sig. Ty invandrarfientligheten är inte en produkt av partier som SD, utan en produkt av för många invandrare för snabbt och från för avlägsna kulturer, som dessutom får budskapet att de inte behöver anpassa sig till svenska seder och bruk. Eller ser du annorlunda på den saken?

  Pappan

  SvaraRadera
 26. Till Pappan: Vi är i princip överens om det mesta. Men vad jag vänder mig emot är SD:s krav på att i praktiken särbehandla folk beroende på ursprung. De mekanismer du beskriver och verkar, ja. Jag kräver dock att alla medborgare behandlas lika. D v s en eventuell utomeuropeisk härkomst skall varken (som idag) kunna anföras som urskuldande förklaring eller (som SD vill) försvårande omständighet. Alla skall ergo vara lika och behandlas därefter inför den svenska lagen, vare sig om detta råkar gynna eller missgynna individer från vissa etniska grupper.

  SvaraRadera
 27. Sätta in militär som ska skjuta skarpt mot civilbefolkningen, och att folk blev ihjälskjutna i Ådalen var kommunisternas fel.

  Japp, du är en tvättäkta liberal.

  SvaraRadera
 28. Till Anonym (22:25): Det var så det gick till i Verkligheten. Om du sedan väljer att tro på politiskt motiverade amsagor är det ditt problem, inte mitt.

  SvaraRadera