2010-08-24

Tre nya mätningar


I dag presenteras hela tre opinionsmätningar. I Skop bekräftas den bild som blivit närmast övertydlig den senaste månaden: utökad borgerlig ledning, S och M lika stora, viss överströmning från M till de mindre Allianspartierna, SD strax över fyraprocentspärren. I denna mätning når de borgerliga inte, som i söndagens Sifo, 50-procent men de är nu väldigt nära och, som sagt, på väg uppåt.
.
En annorlunda bild finns hos United Minds, där blocken är i princip jämnstora. UM's mätningar utförs dock på nätet och har ända sedan de inleddes ofta uppvisat en rad konstiga resultat, så jag troratt de måste tas med en mycket stor nypa salt.
.
Den tredje mätningen kommer från Synovate och mäter "bara" opinionen i Stockholm Stad. Och där håller MP på att gå om S som största vänsterparti medan de borgerliga håller ställningarna och leder med runt tio procent.
.
Tillägg: Om man tittar på samtliga mätningar som kommit hittills under augusti verkar det vara så att den borgerliga ledningen ökar med tiden. Mätningar som gjordes tidigt eller täcker hela månaden (däribland dagens United Minds) visar dött lopp eller enbart liten borgerlig ledning, medan sådana pejlingar som skett efter mitten på månaden visar en markant Alliansledning. Vilket ju givetvis är mycket goda nyheter... :-)

4 kommentarer:

 1. Broderskaparnas oavsiktliga överfall på Assagne med honungsfällan Anna m fl borde kanske få effekter på valet också. Valda bitar från kvinnans blogg visar ju på en borderlineliknande mentalitet och hon satsade på en tung sossekarriär visst med siktet inställt på riksdagen. En kvinna som säger sig ha en IQ på 143 men söker bråk med Buenosaires karlslokar som inte kan låta bli att visa sin entusiasm för hennes fördelaktiga utseende utropandes hermosa och que linda mm. Knappast den lämpligaste riksdagskandidaten. Den store Jöns Jakob Berzelius som hon har i ättartavlan roterar nog i sin grav.

  SvaraRadera
 2. Till Anonym: Det där låter bara knäppt...

  SvaraRadera
 3. Vad säger du som alliansanhängare när inte ens ni som innehar regeringsmakten klarar av att bemöta det stegrande våldet i samhället. Förr röstade jag på (m) för att jag såg att det behövdes hårdare tag mot ligisterna. Nu är SD enda alternativet

  SvaraRadera
 4. Till Anonym (12:47): Jag är allt annat än nöjd med den politik som den nuvarande regeringen fört på rättsområdet. Men vänstern skulle göra ett ännu sämre jobb. Och SD är inte ett seriöst alternativ.

  Visst, det finns stora och hitills undangömda problem med den invandrings- och flyktingspolitik som förts under senare decenierna. Men då den stora majoriteten av invandrare faktsikt sköter sig, samtidigt som problemen bottnar i att det är våra inhemska storhjärtade men naiva och fega politiker inte vågat ställa krav på anpassning och laglydnad, så anser jag att SD:s politik enkom är populistisk och inte skulle leda till något bättre. Jag vill återinföra den politik som rådde före 1970-talet, när folk från andra länder fritt kunde komma hit, jobba och bygga sig en framtid, inte tvingades leva på bidrag och straffades om de misskötte sig. "Multikultandet" fungerar inte, assimilation gör det.

  SvaraRadera