2010-09-10

AB anar ny konservativ era! :-)

Det är inte ofta jag njuter av att läsa Aftonbladet. Men den här krönikan gav mig behagliga rysningar: "Det enda jag såg var en sal av unga människor, och tidsandan. Vi går mot en epok av gedigen konservatism."

6 kommentarer:

 1. länken funkar inte då den har råkat få en extra "http:" i slutet.

  SvaraRadera
 2. Till Anonym: Ajdå. Men nu skall det vara fixat... Tack för påpekandet! .-)

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Visst kan man vara glad, men om sossarna har höger- eller vänsterstämpel spelar inte så stor roll...

  http://www.dn.se/nyheter/valet2010/reinfeldt-nojd-med-hogt-skattetryck-1.1168119

  De sk borgarna borde nog läsa lite Hayek. Law, Legislation and Liberty, vol I rekommenderas å det varmaste, så kanske de kan börja förstå varför stor offentlig sektor inte riktigt ger de resultat de tror.

  Sedan kan de kanske fundera på hur det kommer sig att Hong Kong, Singapore och Taiwan har lika högt och jämnt fördelat "välstånd" som Sverige, men ett skattetryck på ca 13%.

  Det enda som har hänt på den sk jämställdhetens område i Sverige sedan 1960 är att kvinnor lämnat hemmet för att utföra samma arbetsuppgifter i offentlig sektor. Förutom att svenska småbarnsföräldrar ser ut som om de är jagade av vargar för att orka med att hämta och lämna barn, samt torpedera karriären med vabbande. Resultatet är att vi har bland de lägsta andelarna kvinnliga chefer i västvärlden.

  Förlåt gnället, men vem ska en liberal rösta på?

  SvaraRadera
 4. Till Erik: Jag håller helt med om att hela det svenska politiska spektret står mycket långt till vänster, internationellt sett. Men man måste ju jobba med det material man har och sen försöka jobba långsiktigt för att förändra det. Och då skall vi ända komma ihåg att politiken i Sverige idag står milslångt längre högeut än det gjorde för tjugo, trettio år sedan. I början av 70-talet ansågs MUF högerradikalt för att det förespråkade blandekonomi (marknadsekonomi fanns ergo inte ens på kartan). Jag förespråkar därför en röst på Alliansen, tills vidare...

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är lite orättvisst att man kräver att Alliansen skulle ha infört ett borgerligt samhälle redan efter en mandatperiod.

  Eftersom Sverige är en demokrati så tar förändringar tid och det ska det göra. Vi är inte revolutionärer utan demokrater.

  SvaraRadera
 6. Till Tor: Sant. Men lite mer tryck i reformerandet kunde det allt vara... ;-)

  SvaraRadera