2010-09-10

Leve Hägglund!


Den svenska vänsterns oförmåga
att se vem som är god och vem som är ond lever vidare...

Jag har länge hävdat att det bästa de borgerliga kunde ha gjort när SD började stiga i opinionen förra året hade varit att klart och tydligt säga att - Vi lovar att inte regera med SD om S och MP lovar att inte regera med kommunisterna! På så sätt hade man sparkat över "demokratibollen" till vänster planhalva, där den hör hemma (eftersom det historiskt varit vänstern i svensk politik som haft svårt att dra gränser mot odemokratiska krafter, inte högern).
.
Av någon anledning blev det nu inte så och vi har därför under ett års tid levat med ett mediaklimat där SD fått oändligt mycket gratisreklam. Nu har dock KD:s Göran Hägglund tagit bladet från munnen och slutligen sagt högt vad alla rättskaffens människor hela tiden måste ha tänkt: att V och SD är lika ruttna frukter. Och vad svarar då Mona Sahlin?
- Det är förskräckligt. Jag har sagt många gånger och säger det igen: Alla sju partier som sitter i riksdagen i dag är demokratiska partier. Sverigedemokraterna är det inte. Det fattas någonting i demokratisynen om man inte kan se skillnad på ett vänsterparti och Sverigedemokraterna.
Kommunister, demokrater??? Så talar en människa vars historiska okunskap (eller makthunger) uppenbart är så stor att hon inte kan se klart. Och som därför definitivt inte bör få chansen att bestiga rikets högsta förtroendeuppdrag! Därför: bra rutet Göran Hägglund!

1 kommentar:

  1. Kloka ord!

    En annan som säger kloka ord i frågan är Johan Ingerö http://blogg.aftonbladet.se/proffstyckarna/2010/09/pest-och-kolera-eller-snarare-flugsvamp-och-batterisyra

    Även om det bär det emot att länka till Aftonbladet sä är det väl skrivet.

    /PHM

    SvaraRadera