2010-09-04

Åt rätt håll igen


Det blir bättre och bättre dag för dag. Jag var lite orolig för att skillnaden mellan blocken skulle minska efter de rödgrönas valmanifest (inte därför att deras politik skulle vara lockande, men så funkar den politiska dynamiken). Så såg också ut att ske i gårdagens mätning. Men i dag kom siffror som går åt det totalt motsatta, det vill säga rätta, hållet.
.
Enligt Demoskop går ty de borgerliga framåt och får egen majoritet, trots att SD skulle klara riksdagsspärren. Vilket givetvis är enormt glädjande. Om Alliansen lyckas hålla sin ledning även i den Sifomätning som troligen kommer i morgon så kan nog detta innebära att luften helt går ur de rödgröna (i synnerhet om Lars Ohly samtidigt på kvällen visar sitt rätta, kommunistiska ansikte i SVT:s partiledarutfrågning).
.
Vi lever i potentiellt historiska tider. Och jösses vad pirrande kul det känns! :-)

3 kommentarer:

 1. I denna valrörelse är demokratin satt ur spel pga alliansens dominans i media. SVT är den sista utposten och till och med där undviker man helt och hållet kritiska frågor om sådana essentiella saker som Carl Bildts utrikespolitik och hans inblandning i Lundin Oils Sudanaffärer, trots att de är föremål för förundersökning om brott mot folkrätten utförsäljningarna, den vårdslösa hanteringen av skattemedel genom utbetalningar av bonus för vd:ar i AP-fonder och statliga bolag, Carnegieaffären, utförsäljningen av allmännyttan i Stockholm, bankräddningspaketen, bidragen med skattemedel till IMF och euroräddning, Mats Odells bellstasundaffär, utförsäljning av allmän egendom inom vård, skola, omsorg, privatiseringen av Apoteken m fl.

  Opinionsundersökningarna som betalas av allianstidningarna bör vidare ses som valpropaganda och politisk reklam, ingenting annat. De har oftast ett mycket bristfälligt underlag på endast 1000 utfrågade, vi får ingenting veta om hur urvalet gjort, oftast inte heller om hur undersökningen utförts - om per telefon eller Internet, ingenting om tidpunkten när folk ringts upp, vilken tid på dygnet, om det var vardag eller helg, därför heller ingen kritisk diskussion om hur representativt det kan tänkas vara etc.

  SvaraRadera
 2. Ja, Demoskopen kändes som en valium efter gårdagens Synovate som gav mig fjärilar i magen.
  Håller alla tummar!

  SvaraRadera
 3. Till Nemokrati: Du behöver köpa dig en större foliehatt, för allt verkar ju vara en konspiration...

  SvaraRadera