2010-09-15

Bra långsiktiga effekter

Alliansregeringens av oppositionen hårt kritiserade sjukförsäkringsreform får med tiden allt fler positiva effekter. Här är en berättelse från Verkligheten...

7 kommentarer:

 1. "med tiden allt fler positiva effekter"

  Det här är bara ren smörja. Du har ingen som helst kunskap om vilka effekter sjukförsäkringsreformen har. Någon generell positiv tidseffekt finns inte för denna reform.

  Du uttalar dig utifrån ett exempel, vilket dessutom har planterats av en moderat, eftersom alliansen börjar känna ett tryck i den här frågan.

  (Mitt valtips: den kommer att göra att alliansen förlorar valet!)

  Det går att hitta alla möjliga öden inom sjukförsäkringen. Men det är knappast poängen, och inte heller faktamässig grund för att beskriva denna reform som något som får "med tiden allt fler positiva effekter".

  Sjukförsäkringsreformen har skadat många människor svårt. Det är utifrån det som den och regeringen ska bedömas.

  Du kan säkert hitta en solskenshistoria från Stalins Ryssland om någon som fick sitt livs möjlighet tack vare partiet, etc.

  Jag föreslår att du går in på forumet RESURS och kommunicera direkt med dessa människor. Eller läser deras blogg.

  Och lär dig något om "Verkligheten". Om vad som faktiskt har hänt med människor.

  Jag har börjat fundera på vad som händer om jag skulle bli allvarligt sjuk, för en mer eller mindre lång period.

  Någon allians tänker jag inte rösta på.

  SvaraRadera
 2. Till Anonym: Detta har varit en stor och svår reform (och en vars implementering vart allt annat än välskött; det skrev jag om på denna blogg för ca ett år sedan). Men det skymmer inte faktumet att något var tvunget att göras åt gamla systemet, som hotade statsfinanserna och dömde ett okänt antal helt eller delvis arbetsföra människor till liv i utanförskap. Jag hoppas därför att Alliansen under sin andra mandatperiod fortsätter göra eventuellt nödiga förbättringar och finjusteringar på det nya systemet. För att bara återinföra det gamla vore både ansvarslöst och skadligt!

  SvaraRadera
 3. Anonym, är det inte bättre du presenterar lite fakta i argumententen istället för bara känslor?

  SvaraRadera
 4. http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html

  Enjoy!

  SvaraRadera
 5. Till daniel: En bedrövlig historia - och om inte annat ett bevis på att det finns handläggare på Försäkringskassan som sannerligen borde lära sig att bete sig civiliserat, eller byta jobb!!! För så här extrema fall måste det givetvis finnas undantag. Jag har tidigare på denna blogg kritiserat det trubbiga sätt som den aktuella reformen infördes på. Och den kritiken står jag fast vid. Det förminskar dock samtidigt inte nödvändigheten av en aktiv jobblinje generellt.

  SvaraRadera
 6. Ja att sparka på sjuka har ju blivit en ren folksport för alliansen.

  SvaraRadera
 7. Till Hemlige: Vi borgare äter spädbarn, flår levande kattungar och skjuter prick på rullatorspensionärer också... :-S

  SvaraRadera