2010-09-15

Den historiska dagen närmar sig

När valrörelsen började i somras hade jag en dröm, som dock verkade så fånig att jag bara vågade tala om den i slutna sällskap (och knappt det): att vänsterpartierna sammantagna skulle halka ner under 40 procent. I dag kommer dock två mätningar som visar att till och med detta nu kan bli verklighet. Dels Synovate, som ger de rödgröna 40,9 mot Alliansen 49,8 procent; dels United Minds 41,9 mot 49,8 procent. Och detta trots att den samlade vänstermedian de senaste dagarna gjort allt de kunnat för att vända valvinden. Jag var i går på Åland och hjälpte studentföreningen Heimdal här i Uppsala att köpa segerskumpa. Den kommer att komma väl till användning på söndag... :-)

Tillägg: Desperationen till vänster är nu så total, att en s-bloggare t o m kräver att Mona Sahlin avsvär sig sin statsministerkandidatur...

Tillägg II: Det har visst kommit ytterligare en mätning i dag, från Novus. Och den visar i stort sett samma (positiva) resultat som de två andra andra!

3 kommentarer:

 1. Kan man ana en politisk konvertit i Holsts "Det sista som överger en människa är hoppet och visst kan vi hoppas tills vi är blå/.../"?

  För egen del hoppas jag kunna ta del av segerskumpan på söndag, men i min klentrogenhet är det knappt så jag vågar tro på flödet av positiva opinionsundersökningar, inte ännu i alla fall. /Peter

  SvaraRadera
 2. Till Peter: Inga skinn skall i o f säljas förrän björnen är skjuten. Men just nu ser den i a f väldigt utslagen ut ;-)

  SvaraRadera
 3. Detta lutar mot ett skandalöst dåligt resultat för Alliansen – med Synovates resultat skulle de förlora ett mandat i riksdagen, även om de röda skulle förlora mycket mer. Och, detta är under rådande kris kanske världens mest framgångsrika regering mot världens kanske gränsdebilaste opposition! Hur korkade är svenskar egentligen!

  SvaraRadera