2010-09-20

En ny era!

(S)olen har nu gått ner för Sossesverige...
.
Ojojoj, är min reaktion på valresultatet. Det visade sig att de "specialmätningar" och information om några ömmande särfall inom det nya sjukförsäkringssystemet som vänstern körde sista veckan inte räckte för att vända valvinden. Tvärtom. Allianspartierna gick framåt och ligger nu i skrivande stund bara runt fjuttiga 7 000 röster från att få fler röster än V, S, MP och SD tillsammans. Vad som händer när de sista post- plus alla utlandsröster räknats på onsdag återstår nu att se (men tyvärr lär det inte räcka för att förändra mandatställningen).

Dessutom blev Moderaterna i praktiken lika stora som sossarna. De senare ligger förvisso fortfarande en irriterande halv noslängd före, men att den svenska socialdemokratins storhetsdagar nu definitivt är över är bortom allt tvivel. Det är också redan krismöte i Dödsstjärnan på Sveavägen 68. Och min gut feeling är att Mona Sahlins dagar som partiledare strax är över. Borgerligheten är åter igen, för första gången sedan 1932, statsbärande!!!

Det är också, bland mycket annat, värt att notera att Alliansen fortsätter att styra i både Stockholms stad och län.

Det enda smolket i bägaren är att SD ser ut att bli vågmästare. Det är högst olyckligt för långsiktigheten och stabiliteten i politiken, men nu har folket sagt sitt - och tiden inne för de demokratiska oppositionspartierna (S och MP) ta ansvar! För det är bara om sossar, kommunister och miljöpartister slår armkrok med Jimmy Åkesson som problem kan uppstå...

För mer info se: DN, SvD, EXP
.
Tillägg: Glömde - givetvis jättekul att Alliansen även får fortsatt förtroende i min hemstad Uppsala. Det behövdes verkligen, för sossarna här är om möjligt än hopplösare än i landet i övrigt!

5 kommentarer:

 1. Åtta år på raken med borgerligt styre blir nog bra, fast de är så rosa att det gör ont i en klassiskt liberal själ. Bättre än de sex åren med borgare utan självförtroende som vi hade 76-82 i alla fall.

  Som liberal, boende i Frankrike, och med en finsk syn på flyktingpolitiken gör det också ont i själen att naivitet och det flyktingindustriella komplexet har monopol på det officiella tyckandet. Så något lite bra med SD finns det, fast det är synd att man ska tvingas skriva det.

  Om alliansen planerar göra radikala saker, som du Anders talade om, kvitta skatter mot bidrag, så är det synd att de inte får egen majoritet. Jag är dock pessimist på detta område.

  Att SD blir vågmästare kan då ha fördelen att S och Mp måste kompromissa sig iväg från den med de enkla lösningarna associerade helgonglorian.

  SvaraRadera
 2. Reinfeldt och Moderaterna framställdes som det ondaste i svensk politik sedan Gustav Vasa. Resultatet? Moderaterna plus fyra procent och socialdemokraterna minus fyra procent. Epic Fail.

  SvaraRadera
 3. "Högervindar blåser över Europa." "Ett moln över Sverige." "Sverige har förlorat sitt internationella anseende." "Svenska koldioxid utsläpp förvärrar det för de fattiga nationerna!"

  Så väljarna har fel! Inte politikerna! Undrar just vad man menar med demokrati i detta sammanhang? Underligt sätt att tolka en förlust.

  På den här sidan Atlanten kallar vi denna typ av sentiment "Bad losers!" Det blir nytt vall senast om fyra år. Kommer det då att finnas ett trovärdigt socialdemokrtatiskt alternativ eller blott ett minne från der förflutna?

  Låt oss hoppas att Anders har rätt och att vänster fortsätter som det höga prästerskapet för en gången tid.

  SvaraRadera
 4. Tor, det fungerade förr. Jag hade en korridorkompis på Sernanders väg (Uppsala alltså, och grattis till majoriteten), före valet 1985 eller 88.

  Hon började nästan gråta när hon tänkte på hur borgarna skulle kasta ut alla fattiga och pensionärer på sophögen om de vann.

  SvaraRadera