2010-09-01

Skrin från ränn(s)tenen

Med en långsamt men stabilt växande borgerlig ledning - i den senaste mätningen från Novus ökar den redan statistiskt säkerställda ledningen någon tiondel - i väljarkåren griper nu de rödgröna efter förlorarens sista halmstrå: att kasta skit från den politiska rännstenen. Inför morgondagens TV-utfrågning av Fredrik Reinfeldt satsar ty sossarnahelsidesannonser där man angriper statsministerfamiljens privatekonomi. Vilket är minst sagt beklagligt. För om det är den nivån som S vill lägga valrörelsen på, så får de vara beredda på att detta säkerligen kommer att trigga fram vissa motreaktioner i form av påminnelser om andra statsministerkandidaters Tobler... f'låt, betalningsmoral och annat.

Mycket bättre vore om debatten kunde fortsätta vara saklig, som när KD:s Göran Hägglund i går kväll utfrågades i SVT. Han gav där under en timme tålmodigt - och med sedvanlig humor - svar på en rad tuffa frågor. Och han gjorde det med sådan framgång att både tryckt och sänd media denna morgon är fylld med bekymrade förståsigpåare som kämpar med att aktivt försöka hitta fel och brister, vilket alltid är ett säkert tecken på att Eliten känner sig störd. Jag håller dock med Johan Ingerö, som kallar Hägglunds framträdande för en succé. För det var det. Jag är också härför övertygad om att KD hädanefter, när effekterna av denna utfrågning hunnit sjunka in, kommer att göra mycket bra ifrån sig i valrörelsen - och på valkvällen. För väljarna uppskattade hans framträdande. Och det är ju det som räknas...

Tillägg: Att Göran Hägglund gjorde bra ifrån sig konfirmeras nu också av SIFO...

Tillägg II: Missa inte Svenskans Per Gudmundsons ledarstick om nyttan för vänsterväljare med att i år faktiskt rösta på Alliansen!

Tillägg III: Missa inte följande sosseråkurr från P1! :-)

5 kommentarer:

 1. Haha! Sossarna förnekar sig icke! De pratar alltid om vitt och brett om att man ska ha rent spel och ingna negativa kampanjer.

  Gör som jag säger - icke som jag gör!

  SvaraRadera
 2. Till Tor: Exakt! Jag hoppas att dom sammankallar en presskonferens med Mona och Wanja och låter dom hålla en timslång föreläsning för allmogen om nödigheten av privat vandel, sparsamhet och låga ersättningsnivåer för olika hederuppdrag... ;-)

  SvaraRadera
 3. Till LAKE: Tackar! Det spektaklet hade jag missat. Paniken sprider sig tydligen... :-)

  SvaraRadera
 4. Se uppdrag granskning om konsekvenserna av rasistav ( host rutavdraget) aom leder till att många barn skills från sina föräldrar i östeuropa ! kolla på svt

  SvaraRadera