2010-10-26

Jippi igen!

Mitt förra inlägg handlade om sosseriets nationella kollaps. I dag når oss också underbara nyheter nordvart ifrån -- Sundsvall blir borgerligt! Senaste gången det hände var enligt vissa tolkningar av näraliggande runstenar strax efter det att Stig-Helmer Hedenhös Sr gick hädan i tröstlös väntan på asarna ankomst öserifrån ungefär 2 300 f.Kr...

1 kommentar:

 1. Ett preliminärt grattis till Sundsvall.

  I min uppväxts Sollefteå fick S 48% och 24 av 45 mandat. När det gick riktigt illa 1991 gick de ner till 51% vill jag minnas.

  Tyvärr så flyttar en stor del av dem med gott betyg från gymnasiet ut från kommunen varje år för att aldrig återvända. Och kommunalskatten hålls hög i S-dogmatisk anda. Sammantaget torde det bli att även om S i Sverige går ner till 25% så fortsätter S styra kommunen.

  Kommuner som Sollefteå borde ju istället ha en kommunal+landstingsskatt som permanent ligger minst 5% lägre än i Fjollträsk för att locka företagande. För den som redan är gift och vill att barnen ska växa upp nära naturen skulle Sollefteå och liknande kommuner vara perfekta, t ex för dem som arbetar på distans nuförtiden.

  Dock visar man upp Lundemonumentet över Ådalen 1931 som "det finaste vi har" när man försöker locka företag. Min far försökte förklara att "strejkar ofta och länge" kanske inte var det attraktivaste som fanns för företagare i Ådalen, men det var som att hälla vatten på en gås.

  SvaraRadera