2010-11-05

Lite om USA-valet

Då jag just nu är på långresa i USA är det lite ont om tid att blogga. Jag har dock de senaste dagarna publicerat följande två artiklar om mellanårsvalet till Kongressen som den intresserade kan läsa:

http://www.nt.se/ledare/default.aspx?articleid=6398959

http://www.svensktidskrift.se/?p=16149

Jag hoppas snart få lite mer tid över för bloggande igen, då min resas mest intensiva fas nu snart är över...

4 kommentarer:

 1. Som din siffergranskare kan jag bara instämma i att 21 (D) senatorer är uppe till rakning 2012 – förtjänar möjligen att påpekas att de 2 (I) senatorerna också skall väljas om, och att de i allt röstar som (D), d.v.s. 23 totalt, medan bara 10 (R) behöver riskera något. Visserligen var det också 3 (D) till fyllnadsval i år, men endast senatorernas läkare kan väl gissa hur många sådana det hinner bli till 2012!
  Du har dock fel i att Obama höjt skatter – så vitt jag vet har endast den federala tobaksaccisen höjts; de inkomstskatter som höjts har varit delstatsskatter. Dock återstår att se om den stora federala inkomstskattehöjningen som fortfarande är på gång för 1 jan., 2011, blir av. Att Obama verkligen vill att det sker är helt klart, men törs han? Och törs (D) i kongressen?

  SvaraRadera
 2. Till Lars: Ja, det är borttagandet av 'the Bush tax cuts' jag åsyftar i texten; det blir om den går igenom den största inkomstskattehöjningen i USA:s historia (i a f i fredstid). Därtill kommer det s k cap-and-trade CO2-förslaget (men det lär vara dött nu när GOP äger huset igen).

  SvaraRadera
 3. Anders, kan bara aterigen konstatera att du skriver valdigt mycket battre och framforallt (nagot) mer nyanserat i tidningar an pa din blogg.

  Men, TARP var Obamas stimulansprogram??? Ga och las pa.

  michael w

  SvaraRadera
 4. Till Michael W. "...TARP och stimulanspaketet..." skulle det ha stått (och att det senare signerades av GWB men administrerats av BO-admin). Sorry, det gick så snabbt när jag skrev att språket blev både uselt och oklart på den punkten.

  SvaraRadera