2010-12-18

Hehehe...

Jag är som bekant lite misstänksam rörande vad WikiLeaks egentligen försöker åstadkomma. Vissa saker som framkommer i de läckta dokumenten är dock uppenbart underbara - som att en av Michael Moore(on)s många lögner nu har avslöjats. Det rör hans uttalanden om den kubanska sjukvården... :-D

4 kommentarer:

 1. Det var förfärligt vad det var trögt att kommentera detta inlägg, kuba & jäm-likhetskramare. Har ikonen beslagits med lögn?

  SvaraRadera
 2. Till Gustaf: Hehe, jag det har varit väldigt tyst...

  SvaraRadera
 3. Jag skickade denna till min bror som är läkare i Falun. Där också bräks det om USA-imperialism och hur bra sjukvården är på Kuba. Jag har hört dessa lögner sedan jag blev politiskt medveten någon gång kring 15-16 års ålder. Ungefär då, 1980, åkte vi på träningsläger i två veckor i Rumänien (jag simmade). Jag lyckades gå ner 5 kg på 2 veckor (magsjuka liksom 19 av 22 av oss). Bokhandeln hade hyllmeter med Ceausescus samlade verk och kanske tre böcker till. Läkaren gav mig enterovioform, sedan många år förbjudet i Sverige pga missbildningar. Det botar dock salmonella och paratyfus.

  Något senare, 1982-1983 hade jag en historiebok på gymnasiet med foto på Palme som provade Castros gevär.

  "Antifascismen" uppfanns av Stalin på 30-talet, och fascist användes som beteckning på alla som var emot Sovjet. Den franske akademiledamoten Maurice Druon som dog ganska nyligen skrev en bok kring 2001 som hette "Aux ordres d'un cadavre" (Tagandes order från ett lik) om situationen att Frankrike (och Sverige till en något mindre grad) fortfarande lyder marschorder, som detta om Kubas sjukvård, som kommer från ett rike, Sovjetunionen, som har dött. Bland KGBs sista triumfer var att plantera ryktet att CIA hade skapat AIDs.
  s

  SvaraRadera
 4. Till EL: Ja, det är ofattbart hur trögt det är för många "intellektuella" att fatta... Eller snarare hur tjurskalliga de är, trots att bevisen finns där. Jag har precis börjat läsa Thomas Sowells bok "Intellectuals and Society" som verkar innehålla mycket matnyttigt på ämnet och därför varmt rekommenderas!!

  SvaraRadera