2010-12-19

Man blir bara så trött...

Religiös intolerans är ju en välkänd sak. Och i vissa länder - som Iran - har dylik även i modernare tider getts politiskt stöd och juridisk skrud. I Obamas USA håller det dock nu på att utvecklas en motsvarande ateistisk variant av åsiktsförtryck. Hejdukar från den amerikanska centralbanken dök ty häromveckan upp på ett lokalt bankkontor i delstaten Oklahoma och började ställa krav:
Federal Reserve examiners come every four years to make sure banks are complying with a long list of regulations. The examiners came to Perkins last week. And the team from Kansas City deemed a Bible verse of the day, crosses on the teller’s counter and buttons that say "Merry Christmas, God With Us." were inappropriate. The Bible verse of the day on the bank's Internet site also had to be taken down.
Så kan det gå för de medborgerliga friheterna om inte haspen på!! För om nu någon medborgare i Perkins mot all förmodan skulle finna kristna symboler som så stötande, att man inte kan gå in på ett bankkontor bara därför, så står det givetvis dessa (vampyrer och andra) fritt att välja en annan bank. Eller starta en egen. Däremot finns ingenting som säger att en bank inte skall kunna ha religiösa symboler i sina lokaler. Förutom då vill säga bigotta byråkrater...

5 kommentarer:

 1. Det här är en trend som har pågott en tid i Sverige, Europa och nu USA. Gamla kristna symboler och traditioner tas bort, ex Juldagen i EU kalendern, skolavslutning i kyrkan, vinterfest, vinterpresent, kristen morgonbön i USA, etc.

  Detta är åtgärder som drivs från toppen och som inte har folkets stöd. För i det nya västerländska samhället är alla religioner lika och ingen mer framträdande än den andra, kristna, judar, muslimer, buddister, etc.

  Svårt att veta vad EU och USA elitens syfte är, men det verkar pågå någon slags avkristningsprocess i västvärlden, vem och vilka som driver den vet jag inte, men trenden är tydlig.

  SvaraRadera
 2. Till Johnny: Så är det. Och jag tycker det är ganska uppenbart vad som försiggår - en liten militant grupp ateistiska elitister på båda sidor Atlanten försöker pådyvla de dumma massorna sina tycken och smaker...

  SvaraRadera
 3. Kan man köpa bullar på bakkontoret i Perkins ?

  eller kan man komma in "bakvägen" om man har rätt kontakter,

  vad är egentligen baktanken ??

  SvaraRadera
 4. Till Torsbogöran, Hehe, ouups, så kan det går när fingrarna jobbar fortare än hjärnan... Tack, skall ändra. God jul! :-)

  SvaraRadera
 5. Anders Edwardsson m fl;

  "... Så kan det gå för de medborgerliga friheterna om inte haspen på!! ... Däremot finns ingenting som säger att en bank inte skall kunna ha religiösa symboler i sina lokaler. Förutom då vill säga bigotta byråkrater..."

  Bigotta byråkrater, vilka åtminstone implicit styrs av rådande samhällsklimat. Ett klimat, och en offentlig samtalskultur, skapad av ett dubiöst, hatiskt, gäng ateistiska elitister på båda sidor Atlanten. Här finns t ex amerikanska TV-kändisar som Bill Maher och David Letterman m fl, allsköns Hollywood- och kändisliberaler, och inte minst vänsterliberala main stream media.

  Alla dessa vänsteraktivister har byggt upp vad som nog närmast kan ses som ett tanke- och åsiktsförbud som hökaktigt slår ned på allt traditionellt varhelst det visar sig.

  I USA finns gudskelov ännu medier där avvikande åsikter tillåts, som Right Wing Radio, Fox News, vissa konservativa publikationer, men vad finns i vårt land?

  Hur som helst, önskar jag alla traditonalister ett riktigt Gott nytt år!

  Thomas

  SvaraRadera