2011-01-16

Bästa idén på väldigt länge

Den svenska fattigdomens avskaffare!

Svenskans PJ Anders Linder presenterar idag den bästa idé jag hört på mycket länge: att de nya 200-lapparna pryds med Johan August Gripenstedts nuna! Jag har tidigare lekt med tanken vi borde ha Birger Jarl, riksenaren, på dessa sedlar men Anders förslag är mycket, mycket bättre. Det skulle ty få många att börja fundera och förhoppningsvis även inse att det var Gripenstedt som - genom att införa näringsfrihet i mitten på 1800-talet - gjorde Sverige till ett rikt och välmående land, inte klåfingriga politiker och kontrollfreak till socialingenjörer på 1900-talet.

6 kommentarer:

 1. Är det inte motsägelsefullt att låta frihetskämpar pryda papperspengar som monopoliserats av staten? Jag skulle då hellre se honom på privat myntade guldmynt.

  SvaraRadera
 2. Till Emil: Hehe, jo kanske lite. Jag är i of sig väldigt ekonomiskt liberal, men privata pengar... Jag måste få fundera på saken! ;-)

  SvaraRadera
 3. JAG eller statsministern Louis De Geer. Eller båda två på varsin sedel.

  SvaraRadera
 4. Till EL: En på fram- och den andre på baksidan kanske? :-)

  SvaraRadera
 5. Efterom hela sedelserien skall bytas ut kan man väl få plats med Birger jarl också!

  SvaraRadera
 6. Jag och några polare har skämtat rätt ordentligt kring ämnet de senaste dagarna. Här är några av våra förslag (obs! ta det för vad det är - absurd humor):

  * Framsida Lars Vilks, baksida rondellhund.
  * Framsida Olof Palme, baksida Christer Pettersson.
  * Carl-Jan Granqvist.

  Men JAG var det bästa seriösa förslaget jag har hört. :)

  SvaraRadera