2011-01-16

Turning point!

Bill O'Reilly slår i denna video huvudet på spiken när han förutspår att de groteska anklagelserna mot konservativa efter Arizonaskjutningarna troligen innebär början till slutet för den vänsterdominans som blott alltför länge rått i det offentliga samtalet i USA . Ty amerikanerna är ett klokt folk som känner igen överdrifter, lögner och intellektuellt taskspeleri, även när det ompaketerats och serveras som "nyheter" i TV och tidningar.

7 kommentarer:

 1. Han kanske har rätt. Hoppas det. Jag är otroligt partisk här, men jag tror att Palins tal hjälpte tillsammans med en massa andra som stolt höjer fanan för individuellt ansvar och yttrandefrihet.

  Annars ser man ofta pinsamma ögonblick istället där t ex Carl Bildt såg sig tvingad att yttra sig om lasermannen, att skriva på vänsterflummet om "tidsanda" som på något magiskt sätt påverkar mänskligheten. För mig påminner det mycket om Rousseau och "den allmänna viljan". Att liberaler (sk konservativa) tillåter att sådana här problemformuleringar om "ton" och "tidsanda" och "dolda maktstrukturer" och annat obelagt strunt får stå oemotsagda är inte bra.

  Hoppas borgarna i Sverige någon gång visar lite stake och bestämmer sig för att ett skattetryck på 50% inte är rätt och riktigt. Eller att tvinga småbarnsföräldrar att sätta sina barn på dagis med ett finansiellt tryck på 3-4 miljoner kronor inte rimmar med individuellt ansvar, frihet och rättvisa. Här finns det en stor tyst majoritet som kan behöva lite representanter som inte är så j-a lagom och mesiga.

  Varför inte sätta Paolo Roberto som utredara av den svenska familjepolitiken. Helst dess fullständiga avskaffande.

  SvaraRadera
 2. Till EL: Oja, det finns en stor "tyst majoritet" i Sverige. Det var väl den som Göran Hägglund åsyftade med begreppet "verklighetens folk". man bara hoppas att han och KD går från ord till handling innan det är för sent - både för KD och Sverige...

  SvaraRadera
 3. Samma även i Sverige. Under senaste valrörelsen gick flera artister/kulturpersonligheter ut och sa att de stödde Alliansen. Helt otänkbart för några år sedan.

  SvaraRadera
 4. Om amerikanarna har den förmågan, varför har vänstern kunnat dominera så länge, i USA?

  SvaraRadera
 5. Till Tor: Ja, det händer saker även här :-)

  Till Anonym: USA har varit som alla andra västländer - sedan 1800-talet dominerat av en "progressiv" akademiskt utbildad elit. Thomas Sowell har skrivit mycket om detta, bl.a i sin utmärkta bok Intellectuals and Society. Rekommenderas!

  SvaraRadera
 6. Anonym:
  Det är nästan en mekanisk effekt här (bl a).

  Som Anders säger så är Sowell bra här. Förutom Intellectuals and Society rekommenderas varmt Knowledge and Decisions och "A Conflict of Visions". Grundtipset är att läsa allt...

  Åter till ämnet:
  Den som tycker sig veta bättre än andra blir politiker eller intellektuell krönikör, professor i någon samhällsvetenskap, "genus"-"vetare", etc.

  Den som tycker att folk ska sköta sig själv, sköter sig själv, blir inte politiker.

  SvaraRadera