2011-01-16

Lite politisk pornografi...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skop-s-under-25-procent_5868469.svd

;-D

6 kommentarer:

 1. Verkligen underligt det där med politik. Om alla säljer sin röst i Sverige och ja, säg att det råkar vara ett Nazistparti som köper den på Blocket. Då kommer nuvarande regler om "arbetslinjen, kontakta en politiker och bidragsfusk" att omvandlas till "Arbeit Macht Frei i koncentrationslägret, Hitler i bunkern mitt i Centrum och Stockholmsbörsens krasch och hauss för riksdagsbörsens handel med rösträtter". Giltig i 4-5 år och det kan ju vara en utslagsröst. Ja, en prislapp på sisådär 400 000 kr för förlust av sociala förmåner i 4-5 år.De behöver ju inte ens ändra nuvarande lagstiftning. Shit the same vem som regerar och tillämpar skiten.Verkligen trist....ja, verkligen trist om 100 år. Fast vem bryr sig?

  Vill du köpa min röst? Håll utkik på Blocket, utländska hemsidor där man kanske främst intresserar sig för Europaparlamentet etc.

  Du betalar tågbiljett. Vi möts så pengar kan sättas in på mitt konto samtidigt som dina anonyma röstkort lämnas över till mig och jag röstar åt dig.

  SvaraRadera
 2. Till Anonym: Jag äro icke intresserad av att ställa upp val, så jag avböjer vänligen erbjudandet ;-)

  SvaraRadera
 3. Det som blir intressant är när de väljer en ny partiordförande. Kommer då knappa sig upp mot 30% igen eller lika kvar runt 25%.

  SvaraRadera
 4. Till Tor: Det blir nog en smekmånad, men det förändrar inte faktum att sosseriets tid är ute och att de därför tvingas luta sig emot MP och V - och det skrämmer mittenväljare.

  SvaraRadera
 5. Har vi tur kanske vi är inne i en dödsspiral en förstärkande återkoppling.

  Om S väljer någon som dagisfröken Veronica Palm, som ligger långt ute på vänsterkanten kan de ju tyna bort som parti. Då blir det färre av Blomman-KO Feldt-snitt i partiet, så när den kandidaten misslyckats är urvalet ännu mer vänster.

  Detta kanske låter dystert/glädjande beroende på ens utgångspunkt, men alternativet tror jag är ett fortsatt Rosornas krig, med en missnöjd vänsterfalang som trilskas i alla lägen. Gapet mellan hur verkligheten ser ut och hur vänstern tror den ser ut är så stort att dessa spänningar är mycket svåra att överbrygga.

  Båda scenarierna kan hålla dem kring 25%.

  SvaraRadera
 6. Till EL: Tittar man internationellt (Norden, Tyskland, Centraleuropa) är också valresultat kring 25 % (+/- 5 %) normalt för sossepartier. Framtiden är här, äntligen! :-)

  SvaraRadera