2011-01-21

Dags för klarsyn!

Man skall förvisso aldrig dra för stora växlar på enskilda händelser. Men, något säger mig att dagens nyhet om att Carl Bildt och Tobias Billström pratat realia om den svenska flyktingpolitiken om något år kommer att framstå en 'fork in the road' i svensk politik. För nu tvingas nog ä n t l i g e n den styrande, tvärpolitiskt sammansatta och åsiktsmässigt likriktade eliten i Sverige (eller mer konkret: de hundratalet eller så fiiina Så-ska-det-låta! människorna på Söööder som genom att intervjua, citera, ligga med och klia varandra på ryggen i praktiken styr landet via TV-studios och kultur- och ledarsidor) att sluta låtsas som om det regnar.

För om Bildt och Billström nu har sagt det som de uppges ha sagt, så är detta (även om kanske vissa ordval etc. kan kritiseras) ett bevis på att det faktiskt finns en insikt om de problem som den förda invandrings- och flyktingpolitiken skapat även uppe på de högsta politiska höjderna. Och då lär det framgent bli omöjligt för eliten att fortsätta låtsas som att allt bara är frid och fröjd. För gör de det kommer de att ge Sverigedemokraterna än mer vind i seglen än de redan har. Och insikten om detta torde, tillsammans med lukten av förlorade röster (läs: mandat, makt och partistöd), vara ett tvärsäkert sätt att få till och med den mest verklighetsfrånvarande svenska politiker att vakna till.

Då varje uns av nykter reflektion kring det Bildt och Billström lär ha sagt ännu framkallar sedvanliga kräkreflexer hos PC-hypokondriker som Cecilia Wikström och Maria Wetterstrand, låt mig bara redogöra kort för min syn på invandring och flyktingmottagande.

Jag vill kunna bo, leva och arbeta var jag vill i hela världen. Jag stödjer därför i princip alla andras rätt att också göra detta. Samtidigt har jag sett, hört och läst tillräckligt för att inse att alltför stor och snabb invandring ofta kan skapa problem och inser därför att denna vision enkom kan genomföras långsiktigt. EU:s Schengensamarbete är ett bra exempel på hur människors rörelsefrihet kan utvidgas successivt i praktiken.

Flyktingpolitiken måste härför också fram tills dess fri rörlighet en dag kan införas drivas efter två principer: a) Ta emot de det är mest synd om! Och b) Inga bidrag!

Sverige och andra västeuropeiska länder har i decennier i en sympatisk men ack så fåfäng vilja att framstå som oändligt goda tagit emot fler flyktingar än respektive samhälle kunnat integrera, samtidigt som man ofta fallit undan för fackliga och andra krav på att hindra flyktingar att arbeta. Och då därtill dogmen om "multikulturalism" ställt till det ytterligare - genom att i praktiken förbjuda krav på språkkunskaper och en nödig grad av assimilation till rådande sociala och kulturella normer - så har resultatet blivit enorma bidrags- och andra kostnader för samhällena och ett utbredd utanförskap bland flyktingarna (som bland annat göder och föder militant islamism).

Tills vidare måste vi därför, enligt mig, även begränsa flyktingmottagandet (till exakt vilken nivå får diskuteras annorstädes) och politiken inriktas på att via assimilation integrera de som redan finns här så snabbt som möjligt. Och det finns inget bättre sätt att göra detta än att se till att folk får ett arbete - ehuru om nödigt mycket simpelt till att börja med.

Jag är ergo allt annat än rasist. Dylika reflektioner upprör nu säkerligen ändå de som alltid tror sig veta bäst, aldrig tvekar att blunda inför den ofta bistra verkligheten och anser att inget pris som kan betalas med andra skattepengar är för högt för att fortsätta de senaste decenniernas misslyckade politik. Jag ber dem dock nu att sluta drömma och börja tänka, innan det är för sent. För fortsatt ignorans kommer som sagt garanterat bara att gynna SD, hur många stolta och högtravande proklamationer om behovet av "gränslös solidaritet" och annat ni än lyckas producera!

Härför: Sluta skälla på Bildt och Billström och ta istället deras resonemang som utgångspunkt för en förutsättningslös revidering av den svenska invandring- och flyktingpolitiken. Det skulle vi ty alla - svennar och blattar, nuvarande likväl som framtida svenskar - bara ha allt att vinna och inget att förlora på...

6 kommentarer:

 1. Mycket bra inlägg. Vill också rekommendera Merit Wagers inlägg http://meritwager.wordpress.com/2011/01/21/vems-retorik-ar-det-som-ar-forfarlig-egentligen/

  SvaraRadera
 2. Det var på tiden! Det var bra skrivet! Jag håller med om vartenda ord!

  SvaraRadera
 3. Äntligen en sann Moderat!

  Inget PK-fjoll!

  Återvänd och styr upp ditt gamla parti!

  Mvh Markus

  SvaraRadera
 4. Precis.... flyktingpolitiken måste normaliseras.
  Varför flyttar inte den politiska eliten till typ Akalla, Rinkeby och därmed bli delaktig i det mångkulturella Sverige?
  Om flyktingpolitiken inte stramas upp så kommer SD växa. Det har givetvis hr Bildt mfl insett.
  Steg ett vad gäller invandring är att på saklig grund diskutera ämnet. Att få analysera kriminalitet, kvinnoförtryck mm precis som det är utan att bli klassad som rasist.

  SvaraRadera
 5. Demokratin fungerar. SD har ju låst alliansen, politiskt, i riksdagen. De gillar nog inte att sitta i en lame-duck regering. Då börjar de fundera på hur de ska ta röster från SD. Majoritet i riksdagen är målet. Har man den kan man ju göra vad man vill med Sverige. Enkelt, käre Watson.

  Sedan håller jag med. Liberal-konservatismen har alltid rätt. Frihet som ideal, men människans traditionella sätt att fungera i grupp måste också tas i beräkningen. Vi är inte bara individer, vi är också sociala och kulturella varelser, och ett samhället behöver krafter som både integrerar och exkluderar.

  SvaraRadera
 6. Till Anonym: Det är inte bara nuvarande regering som fått hålla sig med "dubbla budskap" i denna och andra frågor. Minns Bosse Ringholms "mickgroda" om poliser, etc, etc, etc. Vad som är riktigt patetiskt är ju nu att eliten nu upprörs över vad Bild och Billström skall ha sagt för sanningar i Bagdad, inte att att de av PC skäl kan ha tvingats ljuga här hemmavid, på torgmöten och presskonferenser. Sverige i ett nötskal!!! :-s

  SvaraRadera