2011-02-06

Håhåjaja...

Att utbilda ekonomer för skattepengar...

En fackföreningsekonom hävdar sig nu ha skådat Sanningen i form av att det är det rekordhöga svenska skattetrycket som ligger bakom den starka svenska ekonomin. Nu skall vi se här, om vi kan följa herr doktor ekonomens tankegång: Om ett nära nog 50-procentigt skattetryck är bra och genererar hög tillväxt, så måste ju logiskt ett 100-procentigt dito... Nej, jag orkar bara inte. Hela artikeln är dock ett ypperligt exempel på den mer eviga sanningen om att det finns lögn, förbannad lögn och statistik -- samt att man med det senare kan bevisa precis vad f-n som helst.

8 kommentarer:

 1. Anders;

  "... Nej, jag orkar bara inte. Hela artikeln är dock ett ypperligt exempel på den mer eviga sanningen om att det finns lögn, förbannad lögn och statistik -- samt att man med det senare kan bevisa precis vad f-n som helst."

  Såja, såja! Ta dig en kopp grönt te, luta dig tillbaka, och koncentrera dig på en lugn bukandning så blir det nog bra, ska du få se! :)

  Skämt å sido, vänstermänniskor ändrar sig aldrig. Dessutom vill de aldrig svara på varför det i socialistiska länder som Sverige alltid finns så mycket färre riktiga jobb än i kapitalistiska länder.

  I Sverige lär det inte ha skapats några nya jobb netto i näringslivet sedan 1950-talet, dvs de nya jobb som har tillkommit har gjort så när en person gått i pension, eller när ett företag har lagts ned och därefter nya människor och nya företag har fyllt upp de luckor som då har uppstått.

  Dessutom har den offentliga sektorn haft ett generellt anställningsstopp sedan 1980-talet - helt enkelt pga att denna sektor fr o m detta decennium inte helt lätt kunde byggas ut längre då detta hade krävt ytterligare skattehöjningar - vilket knappast har underlättat för alla arbetssökande.

  Om dessa påtagligt besvärande konsekvenser av det socialistiska systemet, talar inte gärna socialisterna.
  Inte ett ord.
  Socialisterna gör dock alltid det mesta för att alltid nedvärdera kapitalismen. Här känns det nästan, nästan, som om den socialistiska propagandan är en aningen skev.

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Till Thomas: Jag hålelr med om varje ord...

  SvaraRadera
 3. Värt att notera med alla dessa artiklar är att det alltid är väldigt lite prat om ekonomi utan mer prat om jämställdhet och rättvisa.

  SvaraRadera
 4. Onekligen är ett exempel på hur sossefierat TCO. Impregnerat med sosseri.
  Jag tycker det är handling som räknas vad gäller acceptans av skattetrycket.
  I handling accepteras inte dagens skattetryck.
  Alla som kan kör svart/skatteminimerar/fuskar.
  Ett stort tack till Anders E för boken om Sveriges Historia. Har köpt och läst den. Verkligen klargörande. Tack

  SvaraRadera
 5. Till Lars: Jag tackar och bugar! :-)

  SvaraRadera
 6. "Om ett nära nog 50-procentigt skattetryck är bra och genererar hög tillväxt, så måste ju logiskt ett 100-procentigt dito..." är en fullständigt halsbrytande non sequitur. Dvs du har antagligen ingenting att komma med som motsäger att de nordiska välfärdsstaterna är något annat än bland de bäst fungerande ekonomierna i världen. Något som bekräftas om och om igen i diverse rankinglistor. Även när Heritage Foundation och andra högerdårar får sätta upp rankingkriterierna. Det finns helt enkelt väldigt lite empiriskt underlag för att skatterna är skadliga. De negativa effekterna uppvägs helt enkelt av fördelarna av en väl (relativt sett) fungerande offentlig sektor.

  Thomas: Vad är ett riktigt jobb? Tänkte du att vi skulle klara oss utan läkare, sjuksyrror, lärare etc? Eller skulle de bli riktigare på något magiskt vis om de var i privat regi?

  SvaraRadera
 7. Till RDJ: Att de nordiska ländernas ekonomier fungerat förhållandevis väl fram till nu har mycket att göra med att vi fortfarande kan dra nytta av vårt 500-åriga lutherska - tid-o-lid-o-jobba-ihjäl-dig kultur. Men denna är redan idag mycket urholkad beroende på bl.a. för höga skatter, idiotiska regleringar och allmän moralupplösning. Och om vi inget gör kommer den snart att vara helt borta. Att sänka skatter, avskaffa regleringar och andra tillväxtfrämjande åtgärder är därför mer angeläget idag än någonsin tidigare. Och behoevr blir ergo mer akut för varje dag som går...

  SvaraRadera