2009-02-17

Efterlängtad tillnyktring

En (m)-arbetsgrupp presenterar i dag i DN ett förslag till ny invandringspolitik. Gott, för den gamla har, som gruppen konstaterar, "sällan gett seriösa svar på rimliga frågor om vad som kan följa i invandringens spår." Personligen har jag den principiella åsikten att fri rörlighet för folk, varor och tjänster skall råda i hela världen. Samtidigt är jag realist och in- och anser att regleringar under överskådlig framtid måste finnas. Samt att hårda krav på assimilering därför kan och bör ställas på den som invandrar till ett land. Och att straffet för den som missbrukar det förtroende ett nytt medborgarskap innebär skall vara hårt.

I synnerhet det senare har länge i de oändligt godtrogna sillmjölkarnas land varit likställt med rasism. Men nu kanske det håller på att släppa. Moderatgruppen föreslår nämligen bland annat "Att etablera sig innebär att skaffa bostad och arbete, bli självförsörjande och tillägna sig grundläggande kunskaper om svenska lagar och regler." Samt att "Medborgarskap som givits på felaktiga grunder ska därför kunna återkallas. Det kan handla om falsk identitet, hot eller mutor." Att dylika självklarheter över huvud skall behöva sägas/skrivas - och kommer att utlösa ramaskrin i politiskt korrekta cirklar - är givetvis ett historiskt och intellektuellt fattigdomsbevis av monumentala mått.

Men låt gå, bara något händer innan frustrationen hos svenska folket tar överhanden. Kommer exempelvis Sverigedemokraterna in i riksdagen 2010 får ty det politiska etablissemanget skylla sig självt. Och vi medborgare, som vanligt, sota och betala för deras misstag.

1 kommentar:

  1. Har själv bott utomlands i två olika länder.
    Försörjde mig själv, lärde mig gällande språk och ansökte om arbetstillstånd med "öppna kort". Varför skulle det vara svårare för andra människor att göra det samma i Sverige?
    Äntligen en regering som visar ansvar med skattebetalarnas pengar.

    SvaraRadera